Hívhatja magát informatikusnak egy olyan ember akinek nincs diplomája?
Amúgy ennyi erővel az ács vagy lakatos megnevezést is köthetnéd diplomához.
Például egy programozó is csak egy tolmács ha azt nézzük, csak az nem egy vagy több emberek által használt idegen nyelvet tanul meg magas szinten, hanem a gépek által használtat. Az ok hogy kell hozzá némi elhivatottság, meg logikai érzék, de szerintem a legtöbben 5 % -át sem használják annak az emelt szintű mateknak, amit egyetemen tanulnak.
Attól, hogy otthon feltudok darabolni egy húst, attól hentes nem vagyok.
Az informatikának 1000+1 ága van. Nem az a kérdés, hogy kinek milyen papírja van, hanem képes-e az adott (al)szakmában boldogulni.
Lehet egy ember jó fejlesztő papír nélkül is, ahogy üzletember is. A papír csak azt mondja, hogy akkor abban az időben az akkori követelményeket teljesíteni tudtad.
Én azt szoktam mondani: mindenki annak nevezi magát aminek akarja, maximum irreális lesz és hamis önképpé növi ki magát.
Én önmagamat feltételek között Senior Engineer-nek tartom, de tudom, hogy sok dolog van, amiben gyenge vagyok és azokaz tanulnom/gyakorolnom kell. Legyen az hard vagy soft skillek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!