Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyre rosszabbak a programozók...

Egyre rosszabbak a programozók, vagy mi megy itt?

Figyelt kérdés

Ha megnézzük, a mai operációs rendszerek a korábbiaknak sokszorosát igénylik erőforrásokban, memóriában, mégis, lassabbak korábbi elődeiknél, hiába lett jobb a vas, nincs, aki kihasználja. Ugyanez a katasztrófa játszódik le az alkalmazások szintjén is. A böngettyűk falánkságáról és silányságáról már szót sem ejtek.

Azért van ez így, mert ennyire elburjánzott a programozók szakmai igénytelensége? Netán rossz paradigmát -OOP- használunk?

Itt egy cikk, ami az enyémhez hasonló véleményen van

[link]

Kérek minden érdeklődőt, érintettet, olvassa el és adjon nekem választ a miértekre. Köszönettel, W.W.

#futureless future #bald dragon
2023. máj. 4. 06:13
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

" Itt a többség messze többet tud, és értelmesebben gondolkodik, mint te."

LOL

" Az a baj, hogy te nem válaszért jöttél ide"

De, pontosan azért jöttem ide, és legalább részben meg is kaptam. Az állításaim javát, implicit, indirekt módon, ti magatok igazoltátok. Elég csak visszaolvasnod, meg eltünődnöd azon, hogy miért is váltottál Linuxra. A géped, amin a Linuxot futtatod, semmit nem érne akkor, ha windows környezetre lennél utalva, ahogy mondjuk én. A windowst az emberek nem azért használják, mert windows függők, hanem azért, mert az applikációk, amiket megszoktak, amik megismerésébe, kezelésük elsajátítására munkaórákat fektettek, csak windows környezetben futnak.

A böngészés is leginkább a tartalom fogyasztásról kellene, hogy szóljon, ehelyett digitális szeméttel vannak terhelve a kommunikációs csatornák.

A hozzáértés, vagy inkább annak hiánya meg ott érhető tetten, hogy DOS operációs rendszert akarnál hasonlítani egy linux disztróhoz, a másik meg, azt képzeli, hogy a statikus weboldalak kevesebb adatot tartalmaznak, mintha dinamikusan generálja ki őket egy szerver. Már már esszébe foglalva magyarázzátok a sületlenségeiteket. Meg akartok győzni engem arról, hogy nekem miért kéne örülnöm annak, amire egy épeszű ember azt mondja, hogy ez bizony szar és nem haladás.

A világ erre tart, mondjátok. Hát igen, a rabszolgatartás kezdetén is azt mondták annak, aki szerint nem kéne tartani, hogy nézd csak, a világ erre tart, ne pofázz, hülyeséget beszélsz, de mégis csak eljutottunk oda, hogy ma már elég kevesen tartanak rabszolgát.

2023. máj. 4. 15:07
 32/49 A kérdező kommentje:

"Akkor azt mondd meg, hogy ha számodra a véleményünk nem mérvadó, akkor miért írtad ki a kérdést?"

Azt nem tudhatom előre, hogy ki fog válaszolni és mit. A válaszadók nem kis része, vagy három ember itt zöldségeket beszél és olyan állításokat tesz, amik, azon túl hogy blődségek, a kérdésben nem is számítanak.

2023. máj. 4. 15:09
 33/49 A kérdező kommentje:

"Mikor mondtam olyan, hogy szeretem a szemetet a gépemen? Nem véletlenül használok adblockert."

Nektek nincs igényetek a jobbra, a megfelelőre. Konformisták vagytok, tisztelet a kivételnek, és lenézitek azokat, akiknek más a mentalitásuk.

"Nem válaszoltál az OOP-val kapcsolatos kérdésemre, gondolom azért, mert fingod nincs róla"

Azért nem válaszoltam, mert nem érdemled meg a választ. Az OOP nem feltétlenül kell mindenhova. Egy operációs rendszert, olyat mint a windows, nyilván több paradigma alkalmazásával építenek fel. Ha ezt nem tudod, akkor minek is válaszoljak? A windows esetében az a legnagyobb gond, hogy ott is OOP van, ahol abszolút nem kéne.

2023. máj. 4. 15:18
 34/49 A kérdező kommentje:
Ilyen indoklások, hogy a csili vili grafika eszi az erőforrásokat, meg a sok féle fájlrendszer támogatás. Erre és a hasonlókra mit lehet reagálni?
2023. máj. 4. 15:26
 35/49 anonim ***** válasza:
69%
Miért is enné az erőforrást a több féle fájlrendszer támogatása? Milyen erőforrást eszik feleslegesen?
2023. máj. 4. 15:45
 36/49 anonim ***** válasza:
91%

Oké, még mindig nem értem a kérdés célját.

Van egy jelenség, ami szerinted rossz. Szerintem se jó mellesleg. A kérdésed arra irányult, hogy miért alakult ez így. Számos választ kaptál, ami leírja az okokat. Te pedig mindegyikbe belekötöttél és mindenkit hozzá nem értőnek tituláltál. Most így jobban érzed magad? Vagy gazdagodott a tudásod?

De parancsolj, leírom más megközelítésből:

Amikor egy új szoftvert terveznek számos szempontot figyelembe kell venni: felhasználási élmény, kompatibilitás, biztonság stb. Többek között ide tartozik az erőforrásfelhasználás is.

Ezeket nem funkcionális követelményeknek is nevezik.

Na most ezek egyik oldalról sok esetben egymás ellen is beszélnek, hiszen például egy komplexebb grafikai élmény több erőforrást igényel.

Illetve minél magasabb elvárásokat támasztasz, annál komplexebb lesz a project, ami több munkaórát jelent illetve nagyobb esélyt, hogy valami félremegy. Ezek pedig magasabb költségeket illetve hosszabb fejlesztési időt eredményeznek.

Így ez mindig egy fajta kompromisszum, hogy hogyan lövik be az említett szempontokat.

És még annyit hozzátennék, hogy általában technikai és üzleti szempontból más az optimális, de végül az utóbbi dönt.

2023. máj. 4. 15:50
 37/49 anonim ***** válasza:
83%

" Az állításaim javát, implicit, indirekt módon, ti magatok igazoltátok."

Ez a tipikus konteós gondolkoldás, amikor az ellenérv is alátámasztja a konteót.

"másik meg, azt képzeli, hogy a statikus weboldalak kevesebb adatot tartalmaznak, mintha dinamikusan generálja ki őket egy szerver."

Nem, ilyet nem mondtam. Az is statikus oldal. A dinamikus az az, amikor a kliens generálja az oldalt, javascripttel (lényegében egy programoz futtat a böngésző). A kettő kliens oldali erőforrás használatában lényeges különbség van. És ki beszélt itt arról, hogy mennyi adatot tartalmaznak?

"Meg akartok győzni engem arról, hogy nekem miért kéne örülnöm annak, amire egy épeszű ember azt mondja, hogy ez bizony szar és nem haladás."

Mutass rá ki akat meggyőzni, hogy ezt szeretned kell.

"Elég csak visszaolvasnod, meg eltünődnöd azon, hogy miért is váltottál Linuxra. A géped, amin a Linuxot futtatod, semmit nem érne akkor, ha windows környezetre lennél utalva, ahogy mondjuk én. A windowst az emberek nem azért használják, mert windows függők, hanem azért, mert az applikációk, amiket megszoktak, amik megismerésébe, kezelésük elsajátítására munkaórákat fektettek, csak windows környezetben futnak."

Erre mondj példát, ami nem adobe cucc légyszi

"A világ erre tart, mondjátok. Hát igen, a rabszolgatartás kezdetén is azt mondták annak, aki szerint nem kéne tartani, hogy nézd csak, a világ erre tart, ne pofázz, hülyeséget beszélsz, de mégis csak eljutottunk oda, hogy ma már elég kevesen tartanak rabszolgát."

Azért a kettő köszönő viszonyban sincs egymással...

"Nektek nincs igényetek a jobbra, a megfelelőre. Konformisták vagytok, tisztelet a kivételnek, és lenézitek azokat, akiknek más a mentalitásuk."

Megint szépen egy kalap alá vettél mindenkit. Nem vagy képes árnyaltabban gondolkodni? Amúgy meg jó adag lenézést produkálsz, csak olvasd vissza ezt az idézetet.

"Azért nem válaszoltam, mert nem érdemled meg a választ. Az OOP nem feltétlenül kell mindenhova. Egy operációs rendszert, olyat mint a windows, nyilván több paradigma alkalmazásával építenek fel. Ha ezt nem tudod, akkor minek is válaszoljak? A windows esetében az a legnagyobb gond, hogy ott is OOP van, ahol abszolút nem kéne."

Na még egy kis lenézés. És azt te honnan tudod, hogy a windowsban sok az OOP? Nem látod a forráskódját. Ráadásul azt lehet tudni, hogy egy része biztosan C-ben készült, ott nincs is OOP. A Linux kernelt is C-ben írták.

Mondtál egy állítást, kértem, hogy támaszd alá, de erre képtelen vagy. Az OOP nem azt jelenti, hogy különféle libeket használunk, ez egy programozási paradigma, osztály, öröklési hierarchiák, stb. van benne. C kódban is lehet libeket (dependency) használni. Sőt, assemblyben is.

Van érdemlegesen alátámasztott állításod?

2023. máj. 4. 16:34
 38/49 anonim ***** válasza:
72%
"Erre mondj példát, ami nem adobe cucc légyszi" Sajnos sok ilyen van. Amit mi használunk: az összes tervező program ilyen. A PLC programozó rendszer amit használunk ilyen (reklamálni a gyártónál lehet de csak windowsra adják ki). Videó vágóból nincs normálisan használható linux alá (nem azt mondom, hogy nincs videó vágó, de a windowsak pláne a macesek 1000x jobbak, de mivel minden másra windowst használok ezért ez is windowsos). És még egy rakás van ami nincs másra.
2023. máj. 4. 17:06
 39/49 anonim ***** válasza:
68%

38

Arra akartam kilyukadbi, hogy niche cuccok nincsenek Linuxra/nem olyan jók, mint windowson

Egy átlag embernek nem kell plc tervező szoftver.

Videóvágóra amúgy itt van a kdenvlive és openshot, ezek úgy nem rosszak, illetve ha jól tudom működik rajta a davinci resolve is.

Minél többen használnak linuxot, annál nagyobb lesz a támogatása ilyen szoftverek terén, ld. a játékokat a steam deck miatt

2023. máj. 4. 17:12
 40/49 anonim ***** válasza:
72%
39: Pont azért írtam, hogy "jól használható" na sem az openshot, sem a kdenlive nem jól használható. A jól használható alja pl. egy Edius, már valamennyire tényleg jó a FinalCut, egy Avid. Ezekhez mérhető program nincs linuxra.
2023. máj. 4. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!