Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit programoznak a programozók...

Mit programoznak a programozók? A webfejlesztés is programozásnak számít?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 3. 15:29
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
97%
Azt, amire épp szükség van. Bármire lehet programot írni a megfelelő hardware függvényében. És igen, a webfejlesztés is programozásnak számít, mivel rengeteg funkciónak kell megvalósulnia a háttérben ahhoz, hogy tudj kattintgatni az oldalakon.
2023. ápr. 3. 15:41
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Minden programozásnak számít, ahol programozási nyelvet kell használni.

A Javascript, Typescript, Java, C#, Python, PHP stb. Ezek mindegyike programozási nyelv.

Az, hogy mit programoznak a programozók változó.

Valaki webalkalmazások működéséhez szükséges kódot fejleszti, valaki asztali alkalmazást programoz, valaki a mesterséges intelligenciát készíti el, fejleszti le, stb. Szóval széles skálán mozog a programozás.

2023. ápr. 3. 17:36
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
A HTML és CSS írás nem programozás, minden más igen.
2023. ápr. 3. 18:12
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a webfejlesztés is programozás.

Egyedül a "sitebuilder"-ek nem programozók. Ők azok akik HTML/CSS-ből összerakják csak a kinézetét egy weboldalnak. Viszont belőlük elég kevés van. Többnyire a frontendesek programozók és komplexebb dolgokat is csinálnak, mint amire elég lenne a HTML/CSS.

2023. ápr. 3. 18:15
 5/24 A kérdező kommentje:
Hol oktatnak webfejlesztést?
2023. ápr. 3. 19:02
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen, de, ha nem akarsz zsákbamacskáért fizetni, nézd meg esetleg ezt a forrást: [link]
2023. ápr. 3. 19:13
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Ha mégis suli mellett döntesz a technikumokat/mindent is oktatunk képzőközpontokat/OKJ-s szarokat mindenképp kerüld jó messziről.

2023. ápr. 3. 19:38
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek.🌞 (vagy neked)

Egyetemi képzés is szóba jöhet, sőt én legelőször arra gondoltam.

2023. ápr. 3. 20:04
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok

Az egyetem - főleg Magyarországon - nem hátrány, de, ha tényleg kizárólag a webfejlesztés érdekel, akkor azért nem biztos, hogy érdemes az összes egyéb tárgyat a nyakadba venned.

Bár, ha később váltanál, s kellőképp önálló is vagy, ami alatt az önképzésre való alkalmasságot is értem, akkor azt is meg tudod oldani, elvégre tele van a web tananyaggal.

A legelső lépcsőfok, amit meg kell ugranod - már, ha még nem tetted meg - , hogy felhúzod az angolodat (a minimum az, hogy folyékonyan olvass, de még jobb, ha a hallott szöveget is könnyen érted, meg persze a legjobb, ha beszélni is fluent módon tudsz majd).

2023. ápr. 3. 20:45
 10/24 A kérdező kommentje:
Az rendben van, C1-es angolom van papírral
2023. ápr. 3. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!