Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen matematikai tudással...

Milyen matematikai tudással kell rendelkeznie valakinek aki programozó szeretne lenni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon kell hozzá a matek, viszont itt arra gondolok, hogy főként a matematika melyik ágait használja egy programozó. Illetve azt hallottam, hogy van benne egy minimális fizika is, ez mennyire igaz, illetve ha igaz, akkor a fizika melyik ága? Ezek lennének a kérdéseim

2023. ápr. 10. 14:18
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
0%

"előfordulhat, hogy a Google beugró nem matek feladat."

A beugrót úgy értettem, hogy minden feladat, aminek elvégzése szükséges a felvételhez egy - ténylegesen - programozói állásra, szóval nem code monkey.

Így nem, nem hazudtam, ha ezeket nem oldod meg, akkor lehet, hogy informatikai szakmunkásnak felvesznek, de felteszem, hogy a kérdés nem erről szólt.

"o valoszinuleg a matek feladatot is ugy ertette, hogy ha van a kodban mondjuk egy osszeadas vagy boolean kiertekeles, akkor az mar matek feladat"

Szellemi sérültek kíméljenek.

Neked az a feladatod, hogy az általam hozott forrást cáfold, amíg nem tetted, addig felesleges megszólalnod.

Egyébként nem, olyan feladatra gondoltam, amelyben a probléma nem a programozás, hanem a megoldás kitalálása, pl. ahogy a forráson is látható.

2023. ápr. 13. 11:42
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

"Neked az a feladatod, hogy az általam hozott forrást cáfold, amíg nem tetted, addig felesleges megszólalnod."

Marmint milyen forrast? A youtube videot, amit linkeltel?

Tessek, Kevin pl. most is a Google-nel dolgozik:

https://www.youtube.com/watch?v=96-d8ZPjHeE

"Egyébként nem, olyan feladatra gondoltam, amelyben a probléma nem a programozás, hanem a megoldás kitalálása, pl. ahogy a forráson is látható."

Jol ertem, szerinted minden feladat, ahol problema a megoldas kitalalasa, az matek feladat?

2023. ápr. 13. 11:49
 43/48 anonim ***** válasza:
0%

"Marmint milyen forrast? A youtube videot, amit linkeltel?"

Mármint ahol elhangzik, hogy matek példákat adnak fel a google-nél és ez volt az állításom végig, pl. a google-ről is, ami neked nem tetszett és elkezdtél személyeskedni? :DDDD

Jah, tényleg irreleváns információ. :DDDD

"Jol ertem, szerinted minden feladat, ahol problema a megoldas kitalalasa, az matek feladat?"

Jó, hagyjuk, tényleg.

Középiskolás szövegértési képességekkel sem rendelkezel, miről beszélünk? Miért nem mész homokozni?

2023. ápr. 13. 11:54
 44/48 anonim ***** válasza:
71%

"Mármint ahol elhangzik, hogy matek példákat adnak fel"

Ez hol hangzik el a videoban? Illetve amit en linkeltem, az matek feladat?

2023. ápr. 13. 11:58
 45/48 anonim ***** válasza:
39%

Régen még 30-40 évvel ezelőtt is azt mondták, hogy nagyon kell hozzá a matematika. És akkor ez még talán igaz is volt. Akkor még nem álltak rendelkezésre kész és olcsó motorok 3D grafikára, fizikai szimulációkra, stb...

Ma meg már neurális hálókhoz, meg minden máshoz is kész motorokat tölthetsz le ingyen. (Ezek használatához még talán mindig kell valamiféle matematikai rálátás).

Nagyon szűk programozáson belül az a terület ahová komoly matek kell. Jól írta valaki, hogy az ilyen melók 95%-ához szinte semmilyen matekra sincs szükség.

Aki szerintem megszállotja pl. a mélyebb matematikai tudás algoritmizálásának, akkor nagy valószínűséggel másból kell egzisztenciát teremtenie magának, a megszállottságát meg hobbi szinten kell kielégítenie.

Logikai készségre még mindig szükség van. De egy átlag kódolós melóhoz nem kell differenciál egyenletrendszert megoldó algoritmust készíteni.

2023. ápr. 19. 15:24
 46/48 anonim ***** válasza:

Mennyire röhejesek vagytok ezzel a pösziméregetéssel.

A lényegről meg nincs szó.

Tényleg ti lennétek menő programozók? Szánalom...

2023. ápr. 26. 09:23
 47/48 franciasrac ***** válasza:
100%
Attól függ, frontend webprogramozóként igazából kb semennyivel, viszont ha C#-pal kódolsz grafikus, realisztikus játékokat, az akkor mindenhol kell
2023. máj. 2. 21:52
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

47.

Végre egy értelmes válasz.

2023. máj. 2. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!