Milyen matematikai tudással kell rendelkeznie valakinek aki programozó szeretne lenni?
Milyen beugróról beszél egyáltalán? Lehet a phone screen-t hívja beugrónak? Nekem az Google-nél annyi volt, hogy egy tömbre kellett cascading delete-et implementálnom, ha feltételezzük, hogy a szülő elem minden esetben a gyerek előtt helyezkedik el a tömbben.
Semmi matek nem kellett hozzá.
"Idaig olvastam, aztan ennel a hazugsagnal abbahagytam"
Jah, hazugság, csak 30 másodpercet kellett volna ráfordítanod, hogy körülnézz a neten és kiderüljön, hogy igazam van. :)
Ez bizony egy gráfelméleti feladat:
https://www.youtube.com/watch?v=qz9tKlF431k
"Nekem az Google-nél annyi volt, hogy egy tömbre kellett cascading delete-et implementálnom"
Bocs, a kérdésből azt feltételeztem, hogy nem code monkey-kről beszélünk, hanem programozókról.
A google - covide előtt - 1 napos interjúkat tartott, amiket rendszerint helyben tartotta. Az én ismerősöm repülőjét, szállodáját is kifizették, átutaztatták a félvilágon, hogy 1 napot ott legyen. Azon a munkanapon 4 interjú volt vele és többször különböző mérnökökkel matek feladatokat néztek át.
"Semmi matek nem kellett hozzá."
Igen, code monkey-k kíméljenek.
#22 Ha raforditasz meg 30 masodpercet, akkor arra is rajohetsz, hogy nem minden feladatuk grafelmelet vagy egyeb matek feladat, foleg nem a "beugrok". Igy az allitasod, miszerint "Google beugró gyakorlatilag matekfeladatokból áll", hazugsag.
Illetve covid ota is 1 napos az onsite, mint minden big tech cegnel. Annyi, hogy most online, nem szemelyesen, a feladatok ugyanazok.
Ugy tunik, mintha sosem interjuztal volna big tech ceggel, csak hallomasbol lenne fogalmad ezekrol a dolgokrol.
Te hol dolgozol?
Az USA hadereje tele van szerény szellemi képességű, tanulatlan emberekkel. Ugyanakkor, a haderő fegyverzete, technikai szempontból világelső.
Holgy lehet megcsinálni azt, hogy sok tízmillió dolláros tankokat, egyéb hadi szerkezeteket bízunk aluliskolázott, a helyesírás minimumát alulról karcolgató, szines bőrűekre, zömében négerekre, dél amerikaiakra?
Hát úgy, hogy a kezelő rendszert felbontják elemi részekre és a lépéssort, ami egy algoritmus, szó szerint hányásig begyakoroltatják ezekkel a vitézekkel. De úgy, hogy később, egy nagyon fárasztó kiképzési nap után álomba merülő és onnan két óra múlva felrázott ember is képes legyen bármiféle hiba nélkül végrehajtani.
Na, ilyen algoritmusok, ismeret-domainek jól szervezett egységéből áll az USA hadsereg humán erőforrása.
Ugyanezt az elvet az USA átvitte az élet sok más területére is, tehát ott valóban létezik az a gyakorlat, hogy a munkások nyugdíjas éveikre akár 10-12 "szakmát" is elsajátítanak. Na de ott egy szakma nem feltétlenül azt jelenti, mint itt. Ott sokkal kevesebbet tud a munkás, de azt a keveset ált. magasabb színvonalon képes nyújtani.
Hát így lehet az USA-ban, sőt, Angiában is vagy NY-Európában "program fejlesztő" olyanokból, akiknek nincs szakirányú végzettségük. Ettől viszont ők nem válnak programozókká, ők maradnak a programozók munkáját segítő emberek. Afféle betanított munkások.
"Illetve covid ota is 1 napos az onsite, mint minden big tech cegnel"
Öööö, nem, én tudok én olyan big tech céget, aminél nem egy napos. Szóval kérlek ne terjesz hamis dolgokat.
"Ugy tunik, mintha sosem interjuztal volna big tech ceggel, csak hallomasbol lenne fogalmad ezekrol a dolgokrol"
Tekintve, hogy pont hogy elmondtál, hogy egy ilyennél dolgozom. Ráadásul kettőnk közül te voltál az, aki azt állítja, hogy mindenhol egy napos, ami szintén nem igaz.
Ha valaki nem interjúzott nagyon, akkor itt te vagy. Valamit kitaláltál vagy tapasztaltál és azt terjeszted mindenhol, mint a nagy igazság.
"Te hol dolgozol?"
Hm, ez miért lenne releváns? Ha el is mondom, akkor is max az lenne a következő kijelentés, hogy "hát, akkor biztos csak ott interjúztál és máshol nem".
Irreleváns a kérdés szempontjából, ha be akarod lőni, hogy milyen szinten van, akkor annyit elárulok, hogy a saját területén ez a cég a top 3-ban van a világon. Nyilván vannak alterületek és az alapján változik, hogy top1, top2 vagy épp a top3 pozícióban van.
Illetve még azt is el tudom mondani, hogy valószínűleg napi szinten veszel igénybe olyan dolgokat, amiket a mi cégünk csinált.
"Hm, ez miért lenne releváns? Ha el is mondom, akkor is max az lenne a következő kijelentés, hogy "hát, akkor biztos csak ott interjúztál és máshol nem"."
Nagyon egyszeru. Egyreszt kiderul, hogy hazudsz-e, masreszt kiderul, hogy valoban csak hallomasbol beszelsz-e ezekrol a dolgokrol. Tehat?
"Nagyon egyszeru. Egyreszt kiderul, hogy hazudsz-e"
LOL. Ez érdekel. Tehát leírom, hogy mondjuk a metánál dolgozom vagy microsoft-nál, hogyan derül ki, hogy igaz, amit írok?
Itt bármely céget írom és majdnem mindegy, hogy milyen pozíciót, nem fogod tudni, hogy igaz-e, amit írok.
"masreszt kiderul, hogy valoban csak hallomasbol beszelsz-e ezekrol a dolgokrol. Tehat?"
Szintén. Ha azt mondom, hogy a Google-nél vagyok, akkor hogy derül ki, hogy igaz-e, amit mondok.
De kérdezek jobbat, ha nem velem történt és mondjuk a haverommal, akkor a haverom szava nem számít, de ha én állítanám, mint személyes tapasztalat, akkor számít? Ez valami óvoda, hogy ilyen szinten vagyunk?
"megkerdezem a Blind felhasznaloneved"
Ez nagyjából annyira értelmes, mintha az iwiw felhasználónevemet szeretnéd. Azért mert te regisztráltál - ha regisztráltál - más nem feltétlenül fog.
Egyébként ha megnézed, akkor lehet regisztrálni nem munkahelyi e-mail-lel, csak limited access-ed lesz:
"Sign up with a personal email address and get read-only access to limited content."
Szóval tényleg zseniális terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!