Mennyire igaz ez a programozós MEME? Tényleg a leghülyébbekből is lehet programozó, akikből semmit nem néztek ki gyerekként?
Ha akarnám pontosítani, akkor milyen típusú ember lehet programozó?
Előfordulhat, hogy a tipikus "lusta/trehány gyerek vagy soha nem viszed semmire" (amúgy 140-es IQ-jú éleseszű) emberekre húzható rá ez a mém (ezáltal megint csak általánosítva a "bárkiből lehet programozó" már-már marketingszerű sztereotípiát erősítve vagy tényleg a legbutább, gyenge képességű emberekből is lehet jó programozó, ha elég sokat tanul és tesz érte?
Akkor hol húznátok meg a határt a lehet belőle normális programozó és inkább felejtse el a szakmát?
Nekem 104-es az IQ-m, de gazdaságinformatika diplomát szereztem és programozást is tanultam szóval van rálátásom. Akkor nekem sincs semmi keresnivalóm a szoftverfejlesztés világában? Mi az az IQ amire már azt lehet mondani, hogy okés, nyugodtan vágjon bele?
IQ az csak egy szám, életemben nem mértem, sőt szerintem rengetegen sem, mégis azt a szakmát választják ami(többnyire) a képességüknek megfelelő.
Az abszolút sznobizmus hogy valaki csak 150+-os mensa tesztel ér el valamit, nem mellesleg láttam már ilyet kibukni a mérnöki karról szóval erről ennyit.(és valami random vidéki egyetem volt)
Szóval szerintem ebbe és az összes többi szellemi munkába úgy vágjon bele valaki hogy szereti csinálni, a többi a mellékes. Akkor fog rá időt és energiát szánni és nem fog kiégni pár év múlva.(ez ami gyakori és lehet mutatni a rengeteg IQ-t)
Bár szerintem ezeket leírtuk, szóval nem akarom ismételni a dolgokat.(nem mellesleg ott vagy te is 104-es IQ-val, és beletettél munkát és energiát, lehet szorgalmas vagy, jó kommunikációs készséget van, munkatapasztalatod is lehet, olyankor nem fognak mensa teszteteket kérni állásinterjún hanem a megfelelő személyt fogják felvenni és lehet te leszel az a 150IQ-sal szemben)
Statisztika szerint 115-120 iq elegendő egy mérnöki diploma megszerzéséhez.
Ha 120+ az iq-d elvileg a legokosabb 5 százalékba, ha 130+ a legokosabb 2.2 százalékba tartozol. De szerintem ez kamu mert hivatalos céges mensa mérés után én 132-es iq-val csak a harmadik lettem a rangsorban...
#23.De amúgy az IQ-t nem korhoz mérik eleve?
Így ezek a számok mennyire reprezentatívak ill. mit támasztanak alá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!