Backend fejlesztés "nekem való -e": milyen projekteket/dokumentumokat érdemes ehhez átnézni?
Annak eldöntésére hogy bármilyen backend fejlesztés nekem való -e, milyen dokumentumokat érdemes átnénzni vagy tananyagokat olvasni?
Akár web backend akár bármilyen más.
Több évtizeddel ezelőtt tanultam programozónak, azóta a mai technikai fejlődést nem követtem és így elég nehéz bármilyen irányba elindulni. Amely irányokról nagyon könnyen kiderülhet: x hónap múlva már nem az lesz, eleve elavult/már nem használják, vagy bármi más.
Az angol nyelv értése írásban nem okoz problémát.
Régen volt türelmem bug-ot keresni órákig-napokig, aztán kiderült - amire nem gondoltam - hogy fordítóprogram okozta a bug-ot.
Hát, sajnos nem csak írásban kommunikálnak angolul ezeken a helyeken.
"Hát, sajnos nem csak írásban kommunikálnak angolul ezeken a helyeken."
Értem, akkor most mindent adjak fel az életben, mert súlyos hallássérült vagyok?
Hiszen, jajj bárhol ha szólnak hozzám és nem hallom meg, akkor nem vagyok kommunikatív & szimpatikus stb?
Gondoltam nem teszek mindent ettől függővé, azért mert ez van, szeretnék tanulni, fejlődni.
"Értem, akkor most mindent adjak fel az életben, mert súlyos hallássérült vagyok?"
Igen, a fejlesztés egyenlő a mindennel az életben. Ez elég nevetséges lett.
Nem arról beszélek, hogy majd interjún azt mondják, hogy jó, akkor most angolul fogunk beszélni 3 percet, mert vannak külföldi kollégák.
Még ha fel is vesznek valahova, akkor is kilőtted az előre lépés esélyét, mert minél magasabb pozícióban vagy annál reálisabb, hogy kell angolul szóban kommunikálnod. Egy meeting, ahol külföldi customer van, egy külföldi manager stb-stb.
"zért mert ez van, szeretnék tanulni, fejlődni."
Ha most csak tanulni akarsz amgadtól, akkor tök mindegy, hogy neked való-e, tanuld azt, amit szeretnél.
Akkor érdemes nézni, hogy mennyire neked való, ha meg akarsz belőle élni.
"Értem, akkor most mindent adjak fel az életben, mert súlyos hallássérült vagyok?"
Kész tényeket közöltek az előttem hozzászólók segítő szándékkal, miszerint az angol nyelvű kommunikáció a legtöbb informatikus pozícióban alapelvárás. Ezzel is segítettek hiszen jobb előre felkészülni hogy mire számíts és ne 2-3 év befektetett munka után érjen a csalódás amikor állásra jelentkezel hogy sehová nem kellesz.
Ez egy olyan dolog hogy úszómesternek / lifeguardnak sem fog elmenni egy mozgássérült ember, mivel nem képes ellátni a rá bízott feladatot. Egyszerűbb ha megélhetésnek másik szektort választ.
Ismerek hallássérültet, aki ügyfélszolgálatos, az e-mail-eket angolul ő válaszolja meg.
Mindig azt érzem, ha segítségért fordulok ide, akkor "fekete-fehér látásmóddal" vázolják fel a lehetőségeket.
"Befektetőcsávó" pedig 14. hozzászólásában "f." jelzővel illetett.
"Ismerek hallássérültet, aki ügyfélszolgálatos, az e-mail-eket angolul ő válaszolja meg."
Ez nem teljesen ugyanaz.
Ha a projekten egyetlen egy külföldi is van, akkor a nagyobb eligazítások már angolul fognak menni. Egy PI planning-en kb. nem fogsz érteni, akkor semmit, és ezt senki nem bántásból mondja, ezek tények.
Bizony "sajnos" van előnye a szóbeli kommunikációnak az írásbelivel szemben és vannak dolgok, amik egyérlteműen szóban történnek.
Most elképzelhetjük, hogy lenne cég, ami alkalmazkodna hozzád, de a kérdésed nem erről szólt, hanem a jelenlegi állapotokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!