Min mehetett el a felvételi teszt?
Több oka is lehet, nehéz így megmondani de alapesetben én olyanra gondolok (de csak tipp), hogy strukturálatlan, sz@r minőségű, erőforráspazarló kódot írhattál...
Bár írtad hogy átlátható kódot írtál de ez is képlékeny. Változóneveket beszédesen nevezted el, általános kódolási konvenciót követted? Felesleges globális változók helyett függvényeket használtál?
De még lehetne ötletelni, szerintem viszont inkább az adott nyelvnek nézz utána hogy mik az ajánlások, hogy ne csak működő de jó minőségű kód is legyen. Szintén nézz utána a SOLID + Clean Code elveknek.
Értem, hogy te jónak gondolod, de
-Lehet több tesztet is futattak rajta, mint amit te tudták az írása közben. Pl.: Hackerrankos teszteknél szokott ez lenni, hogy lefuttat előtted is pár tesztet a hackerrank, de nem mindent.
Így simán lehet, hogy van pár edge case, amire nem gondoltál.
-Lehet lefut tökéletesen, de mondjuk lassan, vagy nem arra optimalizálva, amire kértek.
-Lehet azt gondolod szép, de úgy veszem le, hogy ez az első diákmunkád, így több mint valószínű, hogy majd 6 hónap tapasztalat után teljesen más lesz a véleményed arról, hogy mi is a jól struktúrált szép kód.
-Meg ahogy mások írták, lehet valaki jobb volt nálad.
" Lehet, hogy valójában nem is fontos nekik annyira az új munkaerő csak várnak egy kiemelkedő tudású jelentkezőre?"
Kell a munkaerő, de te diák vagy. Te nekik most nem munkaerő lennék, hanem egy befektetés, ami jelenleg csak lelassítana mindenkit és pár hónap mulva tudnád csak kitermelni a tényleges fizetésed a cégnél.
Tehát nem hajta őket semmi, hogy X időn belül felvegyenek egy diákot. Ráérnek bőven nézelődni.
Egyedül akkor nem érnek rá, ha egy nagy multihoz jelentkezel egy meghírdetett kezdésű intern pozícióra, de oda meg annyi jelentkező van, hogy bőven van válogatási lehetőségük.
"Diák pozíciónál mennyire számít a valódi tudás az oktatási intézmény hírnevéhez képest?"
Csak a valódi tudás számít és az eddigi tapasztalatod. Van 1-2 hely, ahol marginális előnynek éreztem, hogy a cégben mindenki BME-s kb és az intejúztató is és én is, így lehet már kedvesebben állt a dologhoz, de szerintem 1-2 rossz válasszal simán lerontattam volna. Ugyna ez fordítva, ha valami random egyetemről vagy, de tökéletesen válaszolsz a kérdésekre és szimpatikus vagy senki sem érdekel honnan jöttél.
Ja meg nekem volt olyan, hogy online teszt íráskor megtaláltam két feladatra is az abszolút legjobb megoldást. (Ilyen hackerrankos online teszt) Később rákerestem a megoldásra a neten és ugyan azt találtam.
Tehát abszolút nem értettem a helyzetet és utólag arra tudtam következtetni, hogy valószínűleg azt hihették, hogy plágium, mert 100%-ban ugyan azt a megoldást találtam meg mindkét feladat esetén.
Ez mondjuk szerintem a te esetedben nem probléma, mert úgy vettem le, hogy élőben írtad irodájukban, ha tudtál közben vagy utána beszélni a HRessel. Tehát ilyen felügyelt környezetben nem hiszem, hogy van plágium teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!