Min mehetett el a felvételi teszt?
Milyen irodalmat ajánlottak és mik voltak azok a hibák? Clean code-ban véreztél el?
Az egyik legnagyobb hibám az volt, hogy mivel nagyon sok mindent autodidakta módon tanultam meg, illetve magamtól jöttem rá, ezért nem ismertem a közös nyelvet - ezért erre azóta is kiemelt hangsúlyt fektetek, és emiatt tartom fontosnak az egyetemi képzés akár utólagos elvégzését is.
A másik valóban a Clean Code, SOLID elvek és kicsit (sokkal) mélyebb .Net ismerete. Az irodalom magja főleg az ezekkel foglalkozó cikkek, blogok és írások voltak. Nekem legtöbbet az Unclde Bob - Principles of OOD segített, nagyjából ez volt, ami abba az irányba terelt, hogy a tudásom összeszedetté és rendszerezetté váljon. Ezen kívül design pattern-ek és hasonlók voltak, amiket ismertem ugyan, de nem tudtam a nevüket, úgy meg rohadt nehéz csapatban dolgozni.
Száz szónak is egy a vége: azóta is nagyon fontos számomra az, hogy tudjuk a nevükön nevezni a dolgokat. Nagyjából ez szerintem a programozó és a szoftvermérnök közötti egyik legnagyobb különbség: az utóbbi képes szabatosan fogalmazni, mert ismeri a fogalmakat, és azok elméleti és gyakorlati hátterét.
Uncle Bob - Principles of OOD:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!