Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Min mehetett el a felvételi...

Min mehetett el a felvételi teszt?

Figyelt kérdés
Behívtak felvételhez szükséges programozói tesztet írni egy fejlesztői (diák)álláshoz még a múlt évben aminek a napokban érkezett meg az eredménye és meglepő módon sikertelen lett. A teszt írása végén a kód az összes unit teszten átment amire még a felvételt bonyolító munkatárs is azt mondta bíztató és valószínűleg ilyen esetben visszahívnak a következő körre. A kóddal kapcsolatban figyeltem, hogy érthető legyen és olvasható. Valószínűleg még bele fogok futni egy pár ilyenben de mégis nektek mik a tapasztalataitok a munkahelyi tesztekkel kapcsolatban? Lehet, hogy valójában nem is fontos nekik annyira az új munkaerő csak várnak egy kiemelkedő tudású jelentkezőre? Diák pozíciónál mennyire számít a valódi tudás az oktatási intézmény hírnevéhez képest?

2023. jan. 11. 12:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
Mutass egy programkódot, amire büszke vagy és megmondjuk mi a baj vele. Egyébként simán lehet, hogy csak nem voltál szimpatikus nekik.
2023. jan. 11. 20:57
 12/22 anonim ***** válasza:
46%

Milyen irodalmat ajánlottak és mik voltak azok a hibák? Clean code-ban véreztél el?

2023. jan. 11. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Az egyik legnagyobb hibám az volt, hogy mivel nagyon sok mindent autodidakta módon tanultam meg, illetve magamtól jöttem rá, ezért nem ismertem a közös nyelvet - ezért erre azóta is kiemelt hangsúlyt fektetek, és emiatt tartom fontosnak az egyetemi képzés akár utólagos elvégzését is.

A másik valóban a Clean Code, SOLID elvek és kicsit (sokkal) mélyebb .Net ismerete. Az irodalom magja főleg az ezekkel foglalkozó cikkek, blogok és írások voltak. Nekem legtöbbet az Unclde Bob - Principles of OOD segített, nagyjából ez volt, ami abba az irányba terelt, hogy a tudásom összeszedetté és rendszerezetté váljon. Ezen kívül design pattern-ek és hasonlók voltak, amiket ismertem ugyan, de nem tudtam a nevüket, úgy meg rohadt nehéz csapatban dolgozni.

Száz szónak is egy a vége: azóta is nagyon fontos számomra az, hogy tudjuk a nevükön nevezni a dolgokat. Nagyjából ez szerintem a programozó és a szoftvermérnök közötti egyik legnagyobb különbség: az utóbbi képes szabatosan fogalmazni, mert ismeri a fogalmakat, és azok elméleti és gyakorlati hátterét.

Uncle Bob - Principles of OOD:

[link]

2023. jan. 12. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:
10%
Valaki másnak kellett a hely.
2023. jan. 12. 14:28
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
Korábban már leírták. Lehetsz akármilyen jó egy interjún, ha van valaki aki jobb nálad akkor őt veszik fel. Ez egy verseny ahol az elsőnek kell lenned.
2023. jan. 20. 12:41
 16/22 anonim ***** válasza:
48%
9 nap telt el, abszolút semmilyen reakció, példakód. Ez alapján azt hiszem kiderült, hogy min ment el a teszt: Valójában semmit nem tudsz felmutatni. Ennyi. Csak azt nem tudom, hogy miért kell akkor fényezni magadat a kérdésben és kikérni a másikon az elutasítást.
2023. jan. 20. 16:25
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
Ha még tökéletes is a kódod, valószínű valaki jobb volt nálad(tehát pl gyorsabban, hatékonyabban oldotta meg a feladatot). Mások teljesítményét nem tudod befolyásolni, csak a sajátodat, sok sikert össze fog ez jönni.
2023. jan. 20. 22:31
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, hasznosak voltak + köszönet annak aki leírta nyugodtan kérdezzem meg tőlük mi volt a probléma tényleg készségesen válaszoltak. 16-os téged meg nem értelek hova háborogsz és vonod le a következtetéseket, ha névtelen véleményekre lennék kíváncsi a tudásommal kapcsolatban akkor arra irányult volna a kérdésem, azt sem értem miért lenne fényezés, hogy leírom lefutottak a tesztek de te biztos jobban tudod.
2023. jan. 20. 23:38
 19/22 NTBS ***** válasza:
Valaki jobbat írt.
2023. jan. 22. 07:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Azon hogy volt más jelentkező is a posztra.
2023. jan. 22. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!