Hány fordulós általában a felvételi procedúra egy junior fejlesztőnél? Hogy néz ki az egész?
Jelentkeztem pár helyre, kaptam is választ, hogy továbbjutottam a következő fordulóba, majd küldtek egy otthon elvégzendő fejelsztői tesztet.
Erre is érkezett válasz, hogy a kövi fordulóba is bejutottam, ami egy fél órás telefonos interview lesz.
Ha esetleg sikerül itt is átmenni, számíthatok egy személyes elbeszélésre is? (Ami általános és technikai is lehet egyben gondolom)
Tudom hogy a cége válogatja, de a ti mikkel találkoztatok eddig, mi az általános procedúra?
Valamint ha valakit felvesznek, onnantól már tényleg nem kell annyira tartani az egész megszokástól és nagyon hamar bele lehet szokni a környezetbe, nulla tapasztalattal?
Szerintem azért pontozták le, mert sokak szerint túloz.
Általában úgy megy, hogy beadod a CV-d, megnézik, ha okés, akkor kapsz házit, majd 1 vagy 2 interjú lesz attól függűen, hogy szakmait és hr-t egybetartják-e.
Egy junior esetében nem lesz olyan durva, mint leírta, legalábbis én pár ismertebb multinál tudom, hogy nem komoly, mint az #1-es írta.
Igaz, amit az #1-es leírt. A baj csak az, hogy ezek nem a "jobb helyek"-re igazak, hanem a legjobbakra.. hazánkban ilyenből szerintem max 3 van.
Én elég jó helyen dolgozom. Az egyik kollégámat 1 kör után vették fel medior pozícióra. Persze fél-1 évig keresték, 1,5-2 óra volt az interjú, de elég volt. És kb bruttó 800-at kapott a 2 éves tapasztalatára.
#4 #5
Engem érdekelne, hogy mit tekintünk "legjobbaknak". Microsoft is van pl. Mo.-on, de saját területén akár a Graphisoft, Bosch, Ericsson vagy Nokia is a legjobbak közt van.
Ezek meg mind megtalálhatóak Mo.-on.
#6: Az Ericsson-t messze nem tartanám szakmailag legjobbnak azok alapján, amit hallok róla. A Microsoftnak pedig nincs fejlesztői részlege itthon.
#5: Azért ezt nem mondanám. Kettő jutott még hirtelen eszembe: TransferWise, Interactive Brokers
Hát, ezért kérdeztem, hogy mit hívunk legjobbnak.
Mert ha szakmailag, az oké, lehet, hogy az ericsson nincs ott, de más szempont szerint lehetne legjobbnak hívni.
És kb. bármilyen szabályt mondunk, valószínűleg 5-nél több céget is oda lehet sorolni az országból.
Wise és Interactive Brokers messze nem egy szint Google-el, sem kompenzációban, sem bekerülés nehézségében. Wise ajánlatom még nekem is volt (csak Oracle-től jobbat kaptam). Még Microsoft sem (nem véletlenül nincs M a FAANG-ben).
FAANG-gal egy szinten (vagy nagyon közel) olyan cégek vannak, mint Citadel, Airbnb, Roblox, Optiver, Two Sigma, Snap, Uber, Twitter, Twitch, Palantir stb.
Bosch/Ericsson/Nokia trión felröhögtem :D
Jaaa, hogy a kompenzáció és bekerüléstől lesz valami a "legjobb". :DDD
Na, ezen kellett volna felröhögnöd.
Olyan kkv-kat tudok, ahova be nem kerülsz, repkednek a milliós fizetések. Gondolom akkor az is a "legjobbak" közt van, mondjuk szakmailag lószart nem értek el.
Így minden világos. Azt hittem tényleg valami szakmai szempont vagy versenyszférában betöltött szerepről beszélünk, de ha kompenzációról és bekerülésről, akkor csak röhögni támad kedvem.
Amikor a hülye próbál okoskodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!