Hány fordulós általában a felvételi procedúra egy junior fejlesztőnél? Hogy néz ki az egész?
Jelentkeztem pár helyre, kaptam is választ, hogy továbbjutottam a következő fordulóba, majd küldtek egy otthon elvégzendő fejelsztői tesztet.
Erre is érkezett válasz, hogy a kövi fordulóba is bejutottam, ami egy fél órás telefonos interview lesz.
Ha esetleg sikerül itt is átmenni, számíthatok egy személyes elbeszélésre is? (Ami általános és technikai is lehet egyben gondolom)
Tudom hogy a cége válogatja, de a ti mikkel találkoztatok eddig, mi az általános procedúra?
Valamint ha valakit felvesznek, onnantól már tényleg nem kell annyira tartani az egész megszokástól és nagyon hamar bele lehet szokni a környezetbe, nulla tapasztalattal?
Egy kisebb, szoftverekkel foglalkozó angliai cég (100 fő alatti), nem hiszem hogy bárki hallott volna róla.
Ezért is érdekel csak is kizárólag általánosságban a tapasztalata olyanoknak akik hasonló pozícióban dolgoznak/dolgoztak.
Egyébként telefonos interjút írtak, tehát feltételezem ez csak egy gyors leszűrő mielőtt személyesen (vagy mondjuk zoom-on) lenne elbeszélgetés. Mit lehet egyáltalán lebonyolítani telefonon keresztül? Gondolom nyilván nem technikai dolgokról kérdeznek, szerintem max csak egy felmérés lehet, hogy hogyan kommunikálok, milyen hatást keltek, esetleg kis bevezetés, hogy miképp fognak zajlani a dolgok ha átmegyek ezen is..
Legalábbis ezt feltételezem.
Sokszor phone screen-nek hivjak megszokasbol az elso technikai interjut, de ez az elnevezessel ellentetben jellemzoen nem telefonon megy, hanem Zoom/Meet/Teams/BlueJeans/Webex stb. platformokon, sokszor valamilyen code collaboration toollal (Coderpad, Codility, Hackerrank stb.). 1-2 feladat 45 perc alatt.
De egy beszelgetes is lehet pl. a hiring managerrel.
Miert nem kerdez(t)ed meg a recruitert?
A fizetések változnak annak függvényében, hogy hol taláslz munkát, mivel az adott ország operálhat más árakkal, így kereshetsz kevesebbet, viszont ha arányaiban minden még olcsóbb, akkor relatíve többet keresel.
Amikor ténylegesen fizetéseket akarsz összehasonlítani, akkor azokat a felméréseket kell keresni, ahogy úgy írják le, hogy a nettó fizetésből hány ezt vagy azt tudsz venni, vagy hány hónapig kell lakásra gyűjtened stb.
Ja, csak a bekerülést kívülről nem fogod tudni megítélni, hogy azért nem vettek fel, mert nem elég gyorsan válaszoltál a kérdésre, nem elég pontosan, vagy csak simán nincs nagy melled.
És ezek alapján beszélni szintén hülyeség.
Ez legalább konkrétabb, de szerintem rossz.
Ezen rendszer szerint jobb az a cég, amit pénzzel kitömnek, de szakmailag nulla (a pénz miattt fizetés és juttatás jó), mint az, ahol nincs pénz, nincs juttatás, viszont szakmailag kiemelkedő.
Csak ezt kívülről nem tudod megítélni, hogy miért nem vettek fel.
Így erre alapozni hülyeség.
#22 Mennyire ciki megosztott képernyővel nekiállni guglizni? :D
Egy olyan pozícióról beszélünk ahova nulla tapasztalat sem kellene és 3 hónap tréninggel indul. (Abból csak az utolsó hónap az, amikor live project-ben is részt vennénk)
Ha rám bíznak valamit én sok minden megoldok, de fejből szinte semmi kódot nem tudok, referenciák alapján oldok meg dolgokat leginkább, stackoverflow, dokumentációk... Egy ilyen pozinál kicsit durvának érzem azt, hogy nyomás alatt, minden mozdulatodat figyelve nézzenek, miközben tényleg nulla tapasztalat az elvárás, illetve olyan követelményeket írtak, mint például motiváció, érdekeljen a programozás meg ilyenek. Szóval konkrét technológiák sem voltak nagyon megadva.
Igazából nem tudom miért nem kérdeztem meg hogy mit kérdeznek majd, ez lesz életem első munkakeresése, azt hittem nen illik vagy valami..😅
Jellemzoen nem ilyen feladatokra kell gondolni, hogy irj egy REST API-t Spring Boot-tal es tudd fejbol az osszes konfiguraciot meg annotaciokat, hanem mondjuk algoritmizalos feladatok vagy OO design (pl. tervezd meg egy parkolohaz OO modelljet). System design egyaltalan nem jellemzo junior szinten.
De persze ez is cegfuggo.
"Jellemzoen nem ilyen feladatokra kell gondolni, hogy irj egy REST API-t Spring Boot-tal"
A hazavihetős feladat az ez volt.
Most hívtak, hogy egy fejlesztő szabad délután és megejtenék a fél órás interjút, majd pénteken délután lesz megint egy assessment 😳
Hány forduló lesz még itt?😅
A pozitívum az az, hogy nagyon sietősnek tűnik a pozíció betöltése.
Igen, hazavihetosnek szoktak ilyeneket adni, en a telefonosra irtam, hogy nem ilyen lesz.
Miert nem kerdezed meg a recruitert?
Most volt a telefonos interview (csak simán felhívtak a számomon), összesen 6 fordulón kell átesni ahhoz, hogy bejussak a 3 hónapos akadémiára, de azt elvégezni 3 forduló, szóval 9 fordulón kell átesni ahhoz, hogy véglegesre felvegyenek junior fejlesztőnek 😳
Egyébként a srác akivel volt az elbeszélés 3 éve van ott, ugyanezzel az akadémiával kezdte náluk, egyetem után ment rögtön, nulla tapasztalattal. Másfél év után már lead fejlesztő volt, majd a harmadik évre már senior szoftvermérnök 😳
Elmondása szerint nagyon hasznos a betanításuk.
Több helyen említették, hogy nagyon gyorsan fel lehet jutni itt a ranglétrán, csak juss át a fordulókon 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!