HTML-ben jártas emberek! Az alábbi kérdés az egyik felvételi kérdésem, de nem találok rá választ. Tudnátok segíteni?
"A HTML nyelvben a type="1,2,3..." attribútum alapértelmezett a sorszámozott listáknál."
a) igaz
b) hamis
Köszönöm előre is
"de nem találok rá választ"
Kereső:
első találat:
ahol az "Attribute values" fejezetben található táblázatnál szerepel:
"Default. Decimal numbers (1, 2, 3, 4)"
A Mozilla oldalán (kereső 2. találata) is szerepel:
"type
Sets the numbering type:
...
1 for numbers (default)"
Vagy ha megnézed az előbbi oldalról elérhető jelenleg legfrissebb de facto' HTML5 szabványt:
"The type attribute represents the state given in the cell in the second column of the row whose first cell matches the attribute's value; if none of the cells match, or if the attribute is omitted, then the attribute represents the decimal state."
Váó. 10 éve foglalkozok webfejlesztéssel de sose láttam még így használni...
Mindig csak css-ből: list-style-type
#3 90% hogy rosszul tették fel a kérdést és igaz lesz a válasz.
Mivel itt a type által létrehozott számozásra gondolnak szerintem (ami szintaktikailag ebben a formában nyilván hibás).
Kérdező: ha van hely akkor fűzz magyarázatot oda. Én annó állásinterjún is így vágtam ki magam, mert hasonlóan pocsékul tették fel a kérdést.
"de sose láttam még így használni...
Mindig csak css-ből: list-style-type"
A HTML 4.01 szabványban már elavultnak lett titulálva a type attribútum:
"type = style-information [CI]
Deprecated."
"Note that the type attribute is deprecated and list styles should be handled through style sheets."
HTML5-ben már nem annyira szigorúak.
#3: Egyetértek, elég pongyolán lett feltéve a kérdés.
Érdekes a többi kérdés is:
#5 A kérdéssort látva azért elég vicces.
"A HTML 4.01 szabványban már elavultnak lett titulálva a type attribútum"
(tehát akkor a kérdéssor kifejezetten html5-re van kihegyezve)
pár álítással később:
"A HTML nyelvben egy <frameset> elem annyi <frame> elemet tartalmaz,ahány keretünk van a képernyőn."
:D
Kicsit ellentmondásos így.
A válasz(ok) 100%-ban jók, csak a kérdést 44%-ban trollok látogatják :)
Szóval kérdező: #3 és #4 hozzászólás alapján igazából bármelyik jó lehet, annak függvényében hogy "mire gondolt a költő".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!