Ez korrekt felvételi feladat szerintetek egy gyakornoknak?
Egyetemen tanultam programozást 1 évig, illetve fél év Java-t. Jelentkeztem Java gyakornoknak egy szoftverfejlesztő céghez, ahol annyi elvárás volt, hogy legyen egy lezárt szemeszterem, alapszintű programozási tudásom és képes legyek tanulni. Minden más technikai dolog előnyként volt feltüntetve.
Voltam interjún, és egy olyan próbafeladatot kaptam, hogy kb 2 hét alatt rakjak össze egy webalkalmazást (frontend, backend, tesztelés) egy éles projekt részeként. Na most, se frontendhez, se backendhez, se unit teszteléshez nem volt még közöm, ezt ők is tudják. Azt mondták, próbáljam meg és utána eldöntik, hogy felvesznek-e gyakornoknak.
Több keretrendszert, szoftvert (pl Spring, Docker) is használni kell hozzá, amiket szintén most látok először.
Úgy gondolom, kicsit nagy fába vágtam a fejszém, és lehet nem én vagyok erre a pozícióra a megfelelő ember. Megpróbálkozom vele, de nekem irreálisnak tűnik ennyi idő alatt ennyi tudást felszedni ... Szerintetek? Feleslegesen panaszkodom, és ez mindenhol így van, jobb, ha hozzászokom? Tisztában vagyok vele, hogy még limitált a tudásom, épp azért jelentkeztem gyakornoknak, hogy tanuljak. De mindenhol ilyen rohamtempóban kell haladni?
Ez egy tapasztalt fejlesztőnek is max. akkor nevezhető korrektnek, ha kifizetik a munkát.
Melyik cég ez?
Köszi a válaszokat, megnyugodtam, hogy nem én vagyok teljesen inkompetens😅
Ehhez képest mi lenne korrekt feladat egy gyakornoknak szerintetek?
Amúgy egy magyar KKV.
#4: Szóval te vagy az, aki az interjúkérdésekre is csak úgy hajlandó válaszolni, ha előtte fizetnek neki? :D
Szánalmas.
Halkan jegyezném meg, hogy a "gyakornok" kifejezés nem egzakt, hogy mit takar. Te úgy étetted, hogy tanuó, aki már némileg kapisgálja a dolgokat. Ők úgy értették, hogy olyasvalaki, aki már egy stabil tudással rendelkezik, de még nincs élesben gyakorlata.
Nem kell ezen elkeseredni, nem volt pontos a követelmények leírása. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!