Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez korrekt felvételi feladat...

Ez korrekt felvételi feladat szerintetek egy gyakornoknak?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanultam programozást 1 évig, illetve fél év Java-t. Jelentkeztem Java gyakornoknak egy szoftverfejlesztő céghez, ahol annyi elvárás volt, hogy legyen egy lezárt szemeszterem, alapszintű programozási tudásom és képes legyek tanulni. Minden más technikai dolog előnyként volt feltüntetve.

Voltam interjún, és egy olyan próbafeladatot kaptam, hogy kb 2 hét alatt rakjak össze egy webalkalmazást (frontend, backend, tesztelés) egy éles projekt részeként. Na most, se frontendhez, se backendhez, se unit teszteléshez nem volt még közöm, ezt ők is tudják. Azt mondták, próbáljam meg és utána eldöntik, hogy felvesznek-e gyakornoknak.

Több keretrendszert, szoftvert (pl Spring, Docker) is használni kell hozzá, amiket szintén most látok először.

Úgy gondolom, kicsit nagy fába vágtam a fejszém, és lehet nem én vagyok erre a pozícióra a megfelelő ember. Megpróbálkozom vele, de nekem irreálisnak tűnik ennyi idő alatt ennyi tudást felszedni ... Szerintetek? Feleslegesen panaszkodom, és ez mindenhol így van, jobb, ha hozzászokom? Tisztában vagyok vele, hogy még limitált a tudásom, épp azért jelentkeztem gyakornoknak, hogy tanuljak. De mindenhol ilyen rohamtempóban kell haladni?

2021. jún. 25. 11:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%
9: szerintem meg ez a jellegű felvételiztetés szánalmas. Egy 1-2 órás interjú meg egy hasonlóan hosszú feladat teljesen korrekt. Ebből pont kiderül mit tud az illető. De senki nem fog hetekig egy melóért hetekig ingyen dolgozni úgy, hogy a végén lehet azt mondják: viszlát. Sose vállaltam ilyen hosszú felvételi processt, mégis kiemelkedően jó melóm van és ez nem is az első...
2021. jún. 25. 13:39
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
#9 nyilvan egy kalap ala veheto az interju kerdesekre valaszolgatas, meg a 2 het ingyen munka.
2021. jún. 25. 13:40
 13/25 anonim ***** válasza:
34%
Ácsi, te itt félreértetted. Nem a feladat jellegvével van a gond, két hét alatt teljesen korrekt, ha valami demo honlapot kérnek adott technológiákkal. A gond azzal van, hogy ez éles projekt része lenne, tehát ingyen munkát akarnak. De egy gyakornoktól maga feladat teljesen elvárható, pl az én melóhelyeimen is komplett programokat írnak a gyakornokok, igaz belsős használatra.
2021. jún. 25. 14:16
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Miért lenne inkorrekt? Ha felveszik, akkor utána rögtön ilyennel kell tudnia dolgoznia majd. Akkor azon is hónapokig ül majd és nem csinál semmit, mert ő nem tanult ilyet?? Nyilván arra megy ki a játék, hogy legalább tud-e dokumentációt használni. Kiírat egy szép hello worldöt, aztán csókolom.
2021. jún. 25. 19:31
 15/25 anonim ***** válasza:
78%

#14 nem a kovetelmenyek miatt inkorrekt, hanem a 2 het ingyenmunka miatt.

Nem veletlenul nincs komolyabb cegeknel "hazi feladat", csak 4-6 technikai interju kor.

2021. jún. 25. 19:39
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
Már ne is haragudj meg, de abban mi két hét ingyenmunka, hogy egy kib. hello worldöt kiír? Kb. 1 óra alatt megoldható a feladat. Annyi, hogy nem sima html-ként csinálja meg, hanem hozzáteszi a keretrendszert.
2021. jún. 25. 21:06
 17/25 anonim ***** válasza:
92%

Nem ertem honnan jon a hello world.

"olyan próbafeladatot kaptam, hogy kb 2 hét alatt rakjak össze egy webalkalmazást (frontend, backend, tesztelés) egy éles projekt részeként"

2021. jún. 25. 21:25
 18/25 anonim ***** válasza:
8%
A Hello World is webalkalmazás, hiába nem tud semmit. Innen jött. Egy olyan alkalmazás, amit megnyitnak és kiírja a szöveget. Nyilván nem úgy értették az éles projektet, hogy belsős projekthez kell írni valamit... Ennyire senki nem hülye, hogy céges dolgokat odaad egy állásra jelentkezőnek. Ez a pszichológia része a dolognak, hogy mennyire stresszel rá, stb.
2021. jún. 25. 21:28
 19/25 anonim ***** válasza:
76%
KKV-hez semmiképp nem érdemes menni.
2021. jún. 25. 21:45
 20/25 anonim ***** válasza:
84%
Mediorként kaptam egyszer olyan feladatot, hogy általam addig ismeretlen nyelven és környezetben rakjak össze egy alap weboldalt, ami lekérdez 3 sort egy adatbázisból, megjeleníti és a user módosíthatja az adatokat. Erre volt 1 hét. Úgyhogy a tiédet nem tartom korrektnek, ez bőven túlmutat egy junior szintjén. (végül hiába csináltam meg, sokallták a fizetési igényt...)
2021. jún. 26. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!