Milyen otthoni munkaállomásod van? Mit fejlesztesz rajta? Hardver csak akkor érdekel, ha viszonylag gyenge.
Engem programozóként hidegen hagynak az ilyen mellékes sz@rságok hogy RGB minden átmenetébeb villogjon a billentyűzet vagy az egér és a LEDektől úgy nézzen ki a szobám mint egy melegbár.
Hardver és a hűtés a fontos számomra, van 2 középkategóriás FULL-HD monitorom egy sima egerem és egy billentyűzetem.
A saját munkaállomásom konfigja: AMD Ryzen 9 5950X + RTX 2080 + 32 GB RAM + 1,5 TB M2.0 SSD
A cég által biztosított eszköz pedig egy Macbook Pro, ezt kötöttem rá az egyik monitorra, mellette pedig a saját gépemé
Fő gépem amin dolgozom, játszom és filmet nézek: MSI Z490 Tomahawk, i7 10700K OC-zve 5Ghz-re allcore, G.SKILL TridentZ DDR4 3200CL14-14-14 4x8GB, Zotac RTX 3070, Samsung 970 Pro 512GB, ~20TB HDD, Noctua NH-D15, Asus Xonar D2X, WiFi/BT kártya, Seasonic Prime Titanium 850W
Perifériák: Corsair K95 RGB Platinum (magyar kiosztáson van és azon is programozok :), amúgy EU-s típus, van külön í), Razer Deathadder Elite, ROG PG258Q + AOC 24G2U, Logitech Z906
A CPU így is lassú, idővel cserélni fogom, mert most szépen ugrottak a hardverek, csak még nem látom értelmét kiadni annyi pénzt az újért, amennyit jelenleg kérnek érte. Egyébként C++-al dolgozom főként (Visual Studio és VSCode, cross platform buildelés) - ide kell az erős CPU. Threadripper is jöhetne simán, de azt nem vagyok hajlandó megfizenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!