Milyen otthoni munkaállomásod van? Mit fejlesztesz rajta? Hardver csak akkor érdekel, ha viszonylag gyenge.
Én szoktam fejleszteni pentium III Compaq laptopon is. Három ilyenem van, azok egyikét használom nagyon ritkán, 700 MHz a proci benne és mellette 256 MB RAM, win98SE opréval megfejelve.
De a legsilányabb gépem nem ez, hanem egy P-I 133 MHz-es laptop, amiben 64 MB memória van és a tápegysége be van építve a gépbe. Csak borotvakábel kell hozzá és 230 V feszültségforrás.
Windows:
XAMPP
Visual Studio Code
PyCharm
Linux:
Apache
MySQL
Vim
Emacs
Ez egy közepesen erős, VGA-ben kifejezetten gyenge konfig:
- AMD Ryzen 7 5700G
- 2x16 GB RAM
- 2x1TB M.2 SSD.
Linux fut rajta, főleg adatelemző pipelineokat fejlesztek, amit ezen prototipizálok, majd megy a job a felhőbe atom erős clusteren.
"Több hardveres leírást is kaptam, ugyanakkor pl. a fejlesztés céljáról, a fejlesztőkörnyezetről senki nem írt"
Akkor előbb tanuld meg a szavak jelentését és tanulj meg értelmesen fogalmazni hogy ne a te alacsony értelmi szinteden megrekedt, hozzám hasonló intelligens Úriemberek is megértsék a kérdést, akik tisztában vannak a szavak jelentésével!
Ebből hol derül ki mire akarod megkapni a választ?
"Pl. monitor, billentyűzet típusa, kiosztása, stb. Nem kell gyártó, pontos típus, csak adatok, ami érdekes lehet. Ha sima hétköznapi, akkor mindegy."
Úgy fogalmazol mint aki képtelen összetett mondatok megalkotására és csodálkozol hogy nem arra a kérdésre kapsz választ ami az agyad szüleménye, mert a kiírt kérdésed nyomokban sem tartalmazza azokat a paramétereket amikre választ szeretnél kapni.
Intelligens "Úriemberek"? Ne röhögtess a 8 általánosoddal, szerintem ugorj neki még egy párszor értelmezni a szöveget, de ne add fel, ha nem sikerül tizedszerre sem... A hozzád hasonló gyengébbek kedvéért még egyszer leírom, ezúttal másképpen fogalmazva, hogy erős hardverek nem érdekelnek, de az pl. igen, ha valaki nem magyar kiosztású billentyűzetet használ.
A többieknek köszönöm.
Én kicsit elszálltam, mert több mindent is csinálok. :)
- ASUS ROG Strix G553QS (AMD Ryzen 9 5900HX, 32GB RAM) hajt meg mindent is meg.
- DELL WD18 180W-os dokkoló, ami USB-C-vel csattan rá a laptopra és hajtja meg kb. mindent is meg + tölti a laptopot. Kifutott termék már, WD19 az utódja.
- 2 monitort használok (UWQHD + FHD) és harmadiknak a laptop FHD kijelzőjét
- Egy halk membrános billentyűzetem van, mert a páromat zavarja, amikor a mechanikust használom.
- Régebbről hátra maradt egy Zowie ZA13 gamer egér, mikor még aktívan CSGO-ztam.
- Adattárolásra egy Synology DS1522+ dolgozik 5db 4TB-os diskkel
- Plusz játszótérnek van 4db Raspberry PI 4B (8-8GB) bekonfigurálva Kubernetes clusternek
Videózás és HomeOffice eszközök:
- 2 külső mikrofonom van: Hama uRage HD800 (USB) és egy Shure SM7B (XLR)
- Shure XLR kábele miatt támogat egy TC Helicon GoXLR keverő pult.
- Macro gombok számára, ami fejlesztésre is alkalmas egy Elgato Stream Deck 15 gombos eszköz
- Pofámat 2db Elgato Key Light világítja meg. (Az erősebb, nem az Air)
- Mellékfényként 2db "Ulanzi VL110 RGB" és 1db "Ulanzi VL93 RGB" segít ki, amit fotózásra is használok
- Webkamerámként, egy 1M Ft-os Canon EOS R6-os van felállványozva
- Ami microHDMI-HDMI-vel van összekötve és egy Hama uRage HDMI-to-USB-vel van összekötve a laptoppal
Egyebek:
- 2.1-es hangfal se maradhat ki
- Samsung Tablet digitális jegyzetléshez
- RFID olvasó, ha személyivel kellene digitálisan aláírni
- Wacom Intuos Pro M, ha firkálni támad kedvem egy meeting folyamán
- 2db USB HUB, mert azért ez pár eszköz
- Mindez egy IKEA-s emelhető asztalon
Lényegében a laptopba 3 kábel van bedugva, amiről megy minden is.
- Kamera HDMI-ét átalakító (USB)
- UWQHD monitor HDMI-je
- Dokkoló USB-C-je.
Ez a setupot úgy ~4 millióra saccolom, ahol a kamera és a laptop önmagában 1-1 milla. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!