10400F mennyire jó munkaállomásnak?
Grafikus munkák, videó vágás és 1440P gaminghez használnám.
Munkaállomásnak az i9 vagy Ryzen 9 procikat használják, de szerintem nagyon túl vannak árazva. Így az i5-10400F-et szemezgetem egy ideje.
El lehet vele lenni, nem szörnyű, nem is kiváló. Játékra teljesen rendben van.
Én nem látom túlárazottnak őket, soha nem voltak ilyen olcsók a sok magos procik, ha munkára akarod használni(munkára, mint pénzt keresni vele) akkor az időd a legdrágább, a hardver legfeljebb pár hét alatt behozza az árát munkaórában amit nem ücsörgéssel töltesz.
Egy i5 erre gyenge lesz szerintem.
"Grafikus munkák, videó vágás és 1440P gaminghez használnám."
Ezekre a feladatokra éppen fontos az erős proci és az i5 olyan középkategória. i7 alá én nem mennék ha ez a feladat, de inkább i9.
Inkább Ryzen legyen, jobb ezekben a felhasználásokban. Használt 3700-at megpróbálnám. Ha nem jön ki sehogysem, akkor 3600.
Alaplap kb B450 tomahawk a legjobb ár/értékben
Ahogy nézem egy R5 3600 annyiba került mint egy i7-10700F.
Akkor inkább az i7 ha ár értékben jobban megéri.
I7 mindenképpen jobb választás lenne szerintem. Ryzen-el elég sok a macera még mindig. Van, hogy nem támogatja a RAM-ot és rejtélyes lefagyások is előfordulhatnak, ha éppen nem megfeleő alaplap+CPU+RAM kombót állítasz összes. A Ryzen sajnos még mindig irtóra válogat a RAM-okban, vannak szériák amikkel el se hajlandó indulni a gép és ha pont olyat fogsz ki abból baj lehet, illetve a hibás procik aránya is magasabb mint az Intel-nél.
A PCX nem rég csinált egy videót erről a jelenségről, érdemes megnézni szerintem: https://www.youtube.com/watch?v=2EIj3H1zZ_I
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!