Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen naprakész full-stack...

Milyen naprakész full-stack webprogramozó tananyagok vannak?

Figyelt kérdés

Főleg a naprakészen lenne a hangsúly, ugyanis Udemy-n keresgéltem tanfolyamokat, találtam egyet, ami a Udemy szerint tavaly novemberben volt frissítve utoljára, aztán megvettem, de kiderült, hogy 5 évvel ezelőtti videóanyagot tartalmaz, bizonyos részei már konkrétan használhatatlanok (főleg a MongoDB, Mongoose témakör).

Ezek a témakörök vannak: HTML, CSS, Bootstrap, JS, webdesign alapok, jQuery, Unix parancssor, Node.js, Express.js, API-k működése, Git, EJS, SQL, MongoDB, Mongoose, React.js, DApp.

Érdemes most is ezeket tanulni, vagy már vannak népszerűbb framework-ök stb?

Ha igen, milyen friss tananyag van, ami tényleg friss? Nem muszáj, hogy Udemy-n legyen, bármilyen lehet, csak lehetőleg videóanyag legyen, meg interaktív feladatokkal.

(És ha lehet, a különböző programok, fejlesztői környezetek stb telepítésénél tartalmazzon Linuxra vonatkozó útmutatást, bár ez nem annyira fontos, ha nem találni ilyet)

2022. dec. 7. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
youtube-on keress ilyeneket
2022. dec. 7. 11:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Leginkább youtube.

Pluralsight is 2-3 év késésben van.

2022. dec. 7. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem ezzel a kérdéssel csak az a bajom, hogy "full stack" tanfolyamatot keresel és úgy vettem le, hogy kb mindegy, hogy mit csak legyen naprakész az anyag.

Most hiába ajánlok neked egy Spring + Angular kurzust Udemy, ha te utálod a Javát és neked a Python tetszik.

Nem akarod esetleg jobban leszűkíteni a keresést?

Amúgy meg nem kell a legfrissebbet kajtatni, mert majd felvesznek dolgozni és valószínűleg 5 évvel le lesz maradva az ott használt dolog.

Nálunk is az Angular azon a projecten, amin most vagyok az Angular egy régebbi verzióját használjuk, mert túlbonyolult lenne az átállás (vagyis nincse kedvük hozzá).

A backenden meg igaz, hogy most kijött a Spring 3., de ott is egy sokkal régebbit használunk.

Szerintem a magyar piacon nem érdemes azzal foglalkozni, hogy a tananyag, amit tanulsz pár évvel le van maradva, mert az itthoni cégek is sok értelemben 5-10 évvel lemaradtak.

Nem csak kicsi KKV-król beszélek. Ők akár gyorsabban is reagálnak új technológiákra, ha találnak kompetens embert :D

2022. dec. 7. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Maximillian Schwarzmüller

Dr. Angela Yu

Colt Steele

Mindegyik a Udemy-n.

2022. dec. 8. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:

De egyébként kezdd ezzel.

[link]

2022. dec. 8. 07:57
 6/7 A kérdező kommentje:

4. Dr. Angela Yu tananyagából tanultam eddig, arra írtam a kérdésben, hogy régi a tananyag.

A másik kettő elő van fizetve neked? Azok mennyire új videóanyagot tartalmaznak?

2022. dec. 19. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt, hogy régi a tananyag? Minden évben leporolja...

Én Max Schwarzmüller fan vagyok.

2022. dec. 19. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!