ELTE IK pti-t otthagyni 2 év után? Webprogramozóként, mennyivel keresnék kevesebbet diploma nélkül?
4 félév alatt rájöttem, hogy nagyon nem élvezem az egyetemet. Van pár indokolatlanul nehéz, felesleges tárgy ami már teljesen lehozott az életről. Persze megértem, hogy ez egyetem tanulni kell keményen, de ezekre a tárgyakra semmi szükségem mégis kötelezőek. A másik dolog meg, hogy a webprogramozáson kívül nem élvezek más progos tárgyat, c, c++, java, stb, ezeken csak szenvedve megyek át. A webprog viszont szerencsére jól megy és élvezem is, de összesen 4 ilyen tárgy van és egymásra épülnek, így még csak a 2.-at(javasrcipt, php, react) fejezem be. És így a maradék 2 tárgy miatt még 2 félévet maradnom kellene, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri a szenvedést, meg hogy lelkileg teljesen szétessek.
Esetleg ennyi webprogos tudás elég lenne, hogy eltudjak kezdeni dolgozni?, és ott jobban belejönnék a dolgokba, meg otthon fejleszteném magam. Vagy van olyan képzés ami csak erre megy rá?
Ha 4 féléved megvan, akkor már összesen csak 2 van vissza (tudtommal 6 féléves az a szak). Szerintem összeszorított foggal csináld végig. Nem akarlak elkeseríteni, de önmagában szerintem pár webprogramozós tárgyból nem fogsz megélni, meg elindulni is sokkal nehezebb diploma (vagy legalább valamilyen tényleg befejezett végzettség) nélkül.
Hidd el, később bánni fogod, hogy félbehagytál egy majdnem végigvitt diplomát.
Értékes diploma és már lehet látni az alagutat a végén.
Szerintem csináld végig, még jól fog jönni az életben.
Nem feltétlenül kell diploma a progrmaozás világában, de nem árt ha van és soha helyzetben előny is.
Meg még egy foodpandás futárral beszélgettem 1-2 percet, aki hasonló helyetben van mint te, csak ő ott is hagyta az egyetemet. Egyetem után elkezdett futárkodni, majd nem tudott elhelyezkedni programozóként és futár is maradt, mert valamiből meg kell élni.
Ez tudom egy picit sarkallatos ellenpélda és remélhetőleg veled nem ez történne, de fontos hogy tudd, nem igazak a mesék. A munkáltatók nem állnak sorba a kezdő, végzettség nélküli programozókért.
Ha nem is fejezed be az egyetemet, legalább amíg ott tanulsz végezd el a gyakorlatot, szerezz tapasztalatot és úgy hagyd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!