Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanultok meg egy új...

Hogyan tanultok meg egy új programozási nyelvet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem vagyok teljesen kezdő junior fejlesztő vagyok. Szeretném optimalizálni azt, hogy milyen sebességgel tanulok meg egy új programozási nyelvet. Mondjuk azt, hogy a kotlint kellene megtanulni 3 hónap alatt és van 2-3 éves javas, plussz 1 éves pythonos tapasztalatod, mi a legeffektívebb út? Coding challangek, projektek vagy van ennél gyorsabb útja, módja? A kotlin helyett lehet akármi(Go/ C++ / Javascript / R / akármi)

2022. nov. 2. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
keresek külföldi barátot oszt azon a gyelven beszégetek vele
2022. nov. 2. 08:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Korlin alap Java tudással, olyan 1hét. Én 3éves Java tapasztalattal, átolvastam a Kotlin doksit és alapvetően ment is. Nyilván a trükkökre késöbb jön rá az ember, de Java-ra a Kotlin nem ördöngős, mint mondjuk egy JavaScript-re egy Python.
2022. nov. 2. 08:56
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

Mindig attól függ, hogy mi a cél.

Tegyük fel, hogy neked mondjuk python-t kell megtanulni. Nem mindegy, hogy az a cél, hogy mondjuk elejétől a végéig egy működő applikációt írj (játék, telefonkönyv stb.) és ez a tudás meglegyen vagy ténylegesen mint egy script nyelv szeretnéd használni-

Felesleges mondjuk egy grafikus játékot írni benne, ha nem erre a tudásra lesz szükséged.

Ha itt szintaktikát akarod megtanulni, akkor célzottan ilyen feladatokat keresnék, ami az adott nyelven, az adott nyelv sajátosságaihoz vannak.

Egy hosszabb projektben is előjöhetnek ezek, de az is lehet, hogy nem.

C++ esetén például pointerekkel és referenciákkal érdemes sokat dolgozni, de simán lehet, hogy olyan projektet találtál ki, ahol ezek nem kellenek nagyon, akkor felesleges a projektet csinálni.

Tekintve, hogy programozni tudsz, vagyis a logikát ismered, így én coding challenge-eket mondanék.

Esetleg elsőre végigtolhatsz valami kurzust, ahol az alapokat elmondják.

2022. nov. 2. 08:57
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Junior vagy Javás tapasztalattal... akkor készítsd egy nagyobb projectet Kotlinnal, azzal a keretrendszerrel, amivel dolgozol.

Nem kell 0.ról megtanulnod mit micsoda, csak gondolkodásban kell picit átállnod és a szintaxist megszokni.

Én is Javás vagyok, aki most Kotlint tanul és nem kell hozzá 3 hónap :D.

2022. nov. 2. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Befizetem magam egy min. 4.5-ös értékelésű Udemy kurzusra (nyilván akkor, amikor éppen €10-12 egy kurzus), azt végigtolom és mellette letöltök egy-két jó könyvet a nyelvről és azt végigolvasom. Utána csinálok a nyelven valami projektet. A Udemy kurzusok általában nagyon profin össze vannak rakva. Go nyelvből Coursera specializationt csináltam, az elvileg 3 hónapos, nekem három hetembe tellett (mivel minden nap csináltam, így igazából csak a visszajelzések sebessége lassított).

Egyébként nem érdemes nyelvet tanulni csak akkor, ha lesz is vele mit csinálnod. Go-ból például egy sort sem írtam azóta, hogy megcsináltam a Courserás kurzust, nem volt rá lehetőség illetve projekt. (Data scientist vagyok, nem programozó.)

2022. nov. 2. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz egy nyelvet akkor a többit megtanulni nem annyira vészes, persze idő mire megtanulod a konvenciókat.

Én általában végigmegyek egy projekt tutoriálon, ránézek közbe a dokumentációra, hogy mi miért van, kicsit játszok a beállításokkal megpróbálok átállítani dolgokat és közben komfortosabb leszek a nyelvel.

Ha valami konkrétat szeretnék azzal a nyelvel csinálni akkor pedig elkezdem és utánanézek, ha valami nem megy.

Szerintem egy nyelvet úgy lehet a legkönnyebben megtanulni, ha használod és próbálkozol.

2022. nov. 3. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!