Programtervezők mit tanultok első félévben? (SZTE)
Voltam a Hungexpon, ahol kerdezni lehetett, de kerek valaszt nem kaptam par a kerdesre. Szeretnek kicsit elokeszulni, hogy ne erjen nagyobb meglepetes.
Azt tudom, hogy c ben kezdenek programozni. De kb ennyi. Kicsit részletesebben ki tudnátok fejteni? Pl matekból konkrétan mit? És az egyébb 'halandók' számára érthetetlen tantárgynevek mit takarnak?
Most pythonban programozok erettsegiket eszem napi szinten. Mennyire érdemes előre belekóstolni az egyetemi anyagokba. Elég kíváncsi vagyok... :)
Előre is köszi a valaszokat:)
Nem voltam SZTE-s, és nem is voltam programtervező infos, viszont értem a tárgyneveket és nagyjából tudom, hogy mit kell tanulnuik.
A következő tárgyak vannak az első félévben:
Diszkrét matek: vagy mátrixok, vagy gráfok. Ezek szoktak fontosak lenni, én első félév miatt inkább mátrixra tippelnék.
Kalkulus: ez analízis, vagy függvényekkel csináltok mindent. tulajdonságaik, deriválás, integrálás stb.
Programozás alapjai: itt azért szokták a C-t használni, hogy alap dolgokat megtanuljon a hallgató: if, for, függvény, láncolt lista stb.
Számítógépes architektúrák: ez leginkább a számítógép felépítése.
Számítógép hálózatok: ennek elég egyértelmű a neve.
A mintatanterv szerint ezek a tárgyak lesznek.
Szerintem nem nagyon kell készülnöd. A programozást mindenhol alapjairól kezdik, mivel nem várják el, hogy oda már programozási ismeretekkel érkezzen valaki. Általánosságban a matek szokta kikészíteni az ilyen képzéseken a hallgatókat, szóval ha mindenképp készülni akarsz, akkor azt csináld.
Főleg, hogy az eredeti neve a képzésnek programztervező matematikus, vagyis ezeke a képzések elsősorban matekról szoktak szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!