Programozók, ti milyen tempóban tanultok?
Most kezdtem el gyakorolni és olvasgatni az alap dolgokról, de kíváncsi vagyok ezért megkérdezem hogy ti milyen tempóban tanultok?
Mennyi idő alatt tanultok meg egy nyelvet hogy jól használjátok? Mennyit olvastok? Mennyi szabadidőt fordítotok saját magatok képzésére? Stb...
Mivel a közös alapokat már tudom, ha új nyelvet is tanulok, inkább a szintaktikán, illetve a fejlesztői felületen van a tanulási fókusz. Azt meg elég hamar megtanulom.
Itthon nem igazán szoktam ezzel foglalkozni, melóban bőven elég az a heti X óra. Itthon szeretek mással is foglalkozni.
Adagio, Andante.
(Igaz, csak kontár vagyok, nem programozó.)
Őszintén?
Van, amikor nincs semmi ötletem, akkor csak zabálok, meg eljárok ping-pong-ozni, meg biciklizni, meg világot látni... :-)
Van, amikor elkap a gépszíj, akkor meg nem érdekel se a tér, se az idő, akkor csak az van, ami érdekel és addig nem hagyom ott, amíg nem jövök rá! :-)
Sohasem mérem mennyi időt szánok rá, hiszen csak azt tudom, hogy erre születtem! :-)
Az első nyelv megismerése relatíve sokáig tartott, 2-3 hét mire tudtam kezdeni vele valamit(python), de utána még egy bő 3 év kellett, hogy igazán megértsem, hogy hogy is működik(pl hónapokig nem használtam osztályokat, OOP t semmilyen formában, mindenhol while ciklusokat írtam, hiába lett volna sokkal jobb a for, miegymás).
A második nyelv már egyszerűbb volt, talán 3 hónap kellett, hogy gond nélkül tudjak mozogni benne(elsősorban a szegényes dokumentáció miatt(áttértem unity re, python után a boo tűnt a logikus lépésnek, ahhoz meg nagyon nehéz volt anyagot találni)), aztán c# ra, boo után ez kb 2 napot igényelt. Ha teszem azt egy c++ t állnék neki tanulni, az persze sokkal tovább tartana, de gondolom érted a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!