Miért van az, hogy 3 hónapos tanfolyammal ugyanannyit keres egy pályakezdő informatikus, mint aki MSc-ről jön ki?
Nem biztos, hogy mindenhol így van, de környezetemben ez a tapasztalat.
És ha a pályakezdő bérben nem mutatkozik előny, akkor mikor jön ki? Gyorsabb előremenetel?
Aki szerint a függvény visszatérési értéke "exit kód", aki szerint a stack az FIFO, aki még vén f.sz létére is egyenlőségjelet tesz egy bináris fa meg egy láncolt lista közé, az inkább kussoljon be és ne nevezze magát szakembernek. Az ne rongálja ennek a szakmának a presztizsét, ahogy tette a harangöntőből "átképzett" BKK online shit-hill "fejlesztője" is.
Az önképzős emberek krémje meg, csak a krémje(!), ha megfeszül is, nem lesz több, "erre-arra" megfelelőnél, bizonyos területen magabiztos hobbi fejlesztőnél. Feltéve, ha jó képességűek szorgosak és elhivatottak, mert amúgy ...
Lehet nyálat verni, lehet itt habzani éjfélig, ez az igazság.
Senki, a világon senki nem lapátolja be három, négy vagy öt év felsőoktatási anyagát. Pláne nem vizsgázik le belőle. Összeszed egy szegényes alapot, ami szembe jön, ami éppen kell, azt úgy-ahogy megtanulja és hetvenhét éves korára eljut egy olyan szintre, hogy már sok mindent tud jól és keveset rosszul. Ez nem szakmaiság, hanem hobbikertészkedés, gányolás, csak valamivel magasabb szinvonalon.
"Magam részéről javasolnék egy terápia elkezdését szakemberrel, gondjaid megoldására és saját életed javítására, de ugyanakkor le is sz.rom mit vergődsz itt."
Te szorulsz kezelésre, majom!
Te vagy az, aki többes reggel azon éli ki a frusztrációját, hogy lepontoz engem, bármit is irok. Te vagy az, akit frusztrál az, ha a pofájába mondják az igazságot, hogy egy ostoba kontár, hogy műkedvelőnek is kevés. Ez fáj neked, paraszt!
" Ha mindenki szembejön az autopályán, akkor nem ők fordultak rossz helyen balra, akkor sem, ha te izomból nyomod a dudát. Ennyi."
Az a "mindenki", csak hozzád hasonló buta, hervadt f.szok gyülekezete. Hogy tudd, egy embernek is lehet igaza száz birgével szemben. Attól, hogy hatan vagytok, még nem válik igazzá az a sok baromság, amit szajkóztok.
1.5 pipa ezt írod
"lepontoz engem, bármit is írok."
Na már most ha azt akarod,hogy ne legyen minden válaszod rendre lepontozva, akkor ahhoz továbbra is meg kéne tanulnod normálisan kommunikálni és leszokni a bunkó stílusról.
Hiába írsz igaz és jó dolgokat ha a megfogalmazás bicskanyitogató stílusú.
Én 20+ éve tanultam programozást, informatikai főiskolán (kb. 25 éves tananyag). Akkoriban olyan dolgokat tanultunk, hogy ha csak az akkor tanultakra emlékeznék, egy mai állásinterjúztató kinevetne, mert semmit nem tudnék. Akkoriban az a tudás amit megszereztem ahhoz a korszakhoz elég volt. Ma lehet, hogy egy felsőfokú informatika érettségire lenne csak elég. Ennyit változott a világ.
A ma frissen munkapiacra kerülő, képzett informatikusok is ugyanígy fognak járni, 20 év múlva a ma megtanultak lehet, hogy csak távolról lesznek köszönőviszonyban az akkori mainstream technológiákkal.
Azóta én is képeztem magamat, autodidaktaként és gyakorlatorientált tanfolyamokon. Haladtam a korral. Biztosan maradtak lyukak, vannak fogalmak, amelyeknek a definícióit már csak a saját szavaimmal tudom elmondani, vagy még úgy sem annak ellenére, hogy tudom, mi hogyan működik.
Viszont a sokéves gyakorlat révén van stabil gyakorlati tudásom, azaz rám lehet bízni olyan feladatokat, mint például írj egy szoftvert, amely kamerakép alapján minőségellenőrzést végez egy terméken (gyártósorhoz), vagy írjál egy online könyvelő, vagy HR szoftvert. Vagy bármilyen más váratlan feladatot, mert nem sok mindennel lehet már meglepni.
Ezért fontos a gyakorlat. Ha 3 hónapos tanfolyam mellé van 3 éves aktív gyakorlata is, akkor miért ne lehetne versenyképes a tudása?
Ha a jelentkező frissen kerül ki arról a 3 hónapos tanfolyamról, akkor lehet, hogy én is szkeptikus lennék, de ha jól tudom, ezek a tanfolyamok a megszerzett tudáshoz illeszkedő munkahelyet is tudnak kínálni. Nyilván szerényebb fizetésért, de gyakorlat megszerzéséhez megfelelő. Az informatikus egy gyakorlatorientált szakma, legyen akár rendszergazda/üzemeltető, vagy akár szoftverfejlesztő. A gyakorlati tudás a legfontosabb. Ha két embernek ugyanolyan gyakorlati tudása van, mindketten képesek ugyanarra, akkor miért ne kaphatnának ugyanannyi fizetést?
" Ha 3 hónapos tanfolyam mellé van 3 éves aktív gyakorlata is, akkor miért ne lehetne versenyképes a tudása?"
Ugyan, mitől lenne versenyképes?
"Az informatikus egy gyakorlatorientált szakma,"
Az informatikus nem szakma, hanem gyűjtőfogalom.
A programfejlesztői foglalkozás meg ugyan, mitől lenne gyakorlatorientáltabb a bádogosnál, a szabónál, a kőművesnél, vagy a hentesnél?
"A ma frissen munkapiacra kerülő, képzett informatikusok is ugyanígy fognak járni, 20 év múlva a ma megtanultak lehet, hogy csak távolról lesznek köszönőviszonyban az akkori mainstream technológiákkal."
Ez megint egy sokszor büfögött marhaság.
A számitástechnika szerkezeti alapjait már a múlt évszázadban lerakták. Azok azóta nem sokat módosultak. Az egyetemen, főiskolán meg, szövegeddel ellentétben, olyan ismeretek átadása zajlik, amelyekre lehet épiteni 30 év múlva is.
A sokat hangoztatott "technológiákat" meg nyugodtan le lehet sz.rni. Lásd: Dr. Orosz László, Címzetes egyetemi docens (BME) videóját.
"A számitástechnika szerkezeti alapjait már a múlt évszázadban lerakták. Azok azóta nem sokat módosultak. Az egyetemen, főiskolán meg, szövegeddel ellentétben, olyan ismeretek átadása zajlik, amelyekre lehet épiteni 30 év múlva is.
A sokat hangoztatott "technológiákat" meg nyugodtan le lehet sz.rni."
:,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D :,D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!