Miért van az, hogy 3 hónapos tanfolyammal ugyanannyit keres egy pályakezdő informatikus, mint aki MSc-ről jön ki?
Nem biztos, hogy mindenhol így van, de környezetemben ez a tapasztalat.
És ha a pályakezdő bérben nem mutatkozik előny, akkor mikor jön ki? Gyorsabb előremenetel?
A projekt során a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium a 3B Hungária Kft. alvállalkozójaként műanyag hulladék szétválogatására alkalmas, ipari képfeldolgozó rendszer illesztését és beépítését végzi el a fejlesztett optikai hulladékválogató rendszerhez.
Projekt céljai
A 3B Hungária Kft-vel együtt működve, az optikai rendszer specifikációjának kidolgozását követően, a megfelelő szenzor beszerzése és paraméterezése, a válogatni kívánt anyagfajtáknak megfelelően. Továbbá a laborunk feladata az így felprogramozott rendszer, fejlesztett válogatóhoz való integrálása, illetve a pneumatikus kilövő rendszer vezérléséhez való illesztése.
Megint itt van mr egyetem.
Nem volt érdemes válaszolnod.
Egy Webfejlesztéshez nem kell MSc. Nekem MScn pl. képregisztráció, számítógépes látás, neuronhálók, adatbányászat és nem konvencionális adatbázisok és hasonló tárgyaim voltak. Ezek abszolút fölöslegesek ahhoz hogy egy weboldalt fel tudj építeni.
Ez kb olyan lenne mintha azt mondanád egy kőművesnek hogy tanuljon meg villanytszerelni mert a falak amiket rak abban kábelek fognak futni.
Alternatív gépi tanulási modellezés a pénzügyi ügyfélismeret területén
A két éves projekt célja túllépni a jelenlegi gyakorlatot (döntési fák, logisztikus regresszió) a pénzügyi ügyfél-veselkedés és kockázat-elemzés területén. Kiemelten foglalkozunk a szabad forráskódú analitikai szoftverek alkalmazásával. Partnerünk az OTP Bank.
"Egy Webfejlesztéshez nem kell MSc."
Ugyanezt irtam én is.
"Ez kb olyan lenne mintha azt mondanád egy kőművesnek hogy tanuljon meg villanytszerelni mert a falak amiket rak abban kábelek fognak futni."
Ezt hülyeség volt leirnod.
A dolgok nem úgy mennek, ahogy elképzeled.
A programfejlesztéstől elvonatkoztatva:
A legtöbb munkahelyen a tanultak 80-90 %-a nem hasznositható, mondhatni fölösleges. Ettől még elvárt a szakirányú képesités is meg a tudás is.
25: Elméleted stimmel valahol, de nem teljesen igaz.
Ameddig neked van magasabb fokozatod addig ezt tudod képviselni.
Mi van ha olyan lesz akinek magasabb fokozata van nálad és többet keres ugyan azért mint te? Nem fog tetszeni.
Ja igen tilos elmondani kinek mennyi a jövedelme. Persze 2 hét után mindenki tudja kinek mennyi.
Ugyan azért a munkáért ugyan az a bér jár. Eltérő munkát kell nekik adni. Persze ha az egyik még is jobb akkor papírtól függetlenül őt fogják megfizetni.
Értem én hogy ha van egy MSC -d akkor te azt várod hogy csak a papírért te többet kapj. Ez akkor működik ha te többet teszel az asztalra. MSC és MSC között is van különbség. Egyik odatette magát másik meg végighányta meg gémelte... Nem egyenértékűek.
Ennek az a lényege elvileg hogy magasabb kvalitású tudásod van, tehát ezt munkában is tudod kamatoztatni. Azaz többet teszel az asztalra.
IT ban ez azért nagyon nehéz, mert sok az autodidakta és kb minden tudás fentvan a neten. Ha valaki bele teszi az időt, semmilyen tudáshátrányban nem lesz.
Másik hogy a linkeket akik folyamatosan dumálnak és keverik a szószt. Munkában brutál nehéz lesz megfogni mert az ő teljesítményüket többnyire dumában fogják lemérni. Mert dumál, ameddig te dolgozol, kamukat, féligazságokat fog nyomni. Nagyon sok esetben ezeket viszik feljebb. Ha nem bírja elérni hogy pofázást vegyék alapul akkor bukik csak el. Máshol kezdeni fogja elölről.
El se hiszitek mennyi ilyen van.
4-5-6-7-8-9-10 körös interjú az gáz.
Egy meg nem nevezett multinál jártam így 4 interjú után ahol megmondták hogy oké én vagyok, de a főfőfőatyaúristennel is találkoznom kell. 5 -ik interjún közölték hogy öreg vagyok. 25 évesen. Nem lett 6 ik interjú. 1-3 között szokott szórni.
Van ahol sok körös, meg ilyen IBM féle eszösztementszenter. Uhh. Egy körös, egy egész napos kör.
HR vagy felvételiző válogatja mennyire lehet lehengerelni.
Egyik akkor is kiszór ha idegességben nem vágod azonnal az általad nem értett kérdésre a választ, másik meg ha végig bénázol akkor is felvesz.
Elég neki egy helyen átcsúszni. Nagy számok törvénye alapján bizony lesz ilyen.
Kötözködő HR -el egy rendes ember is nehezen csúszik át.
Telálkozott már valaki normális HR -el?
Na 1.5 pipa szerintem már állj le az egyetem védelmevel.
Egyszerűen nem igaz h van diplomad es automikusan fel is vesznek TUDAS is kell.
Sot nalunk a cegnel a vezető itsnak sincs diplomaja igen ilyen is van.
Es meg csak nem is sufni cegrol van szó(Tarr kft).
Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Tájékoztatjuk, hogy elektronikus levelét a BRFK Tevékenység-irányítási Központja fogadta, azt az illetékességének megfelelően továbbítjuk!
Tisztelettel: BRFK Tevékenység-irányítási Központ
maya2460,
kegritor,
buktavan,
szimplán áron,
stb. nickeken, többes regisztrációval operáló - egyébként koros, nálam idősebb - user, a személyem ellen több éve folytatott zaklatás okán a BRFK-n fel lett jelentve. A főkapitányság az illetékes nyomozó hatóságnak a feljelentést továbbitotta.
Az elkövetővel szemben, sérelemdij megfizetése ügyében is eljárást indittatok. Ez egy nagyon szimpla dolog, csak a jogsértés tényét kell bizonyitani és a sérelemdij mértékét meghatározni, egyéb nem szükséges.
További kellemes estét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!