Amikor azt mondják,hogy informatikus hiány van mire is gondolnak pontosan?Bővebben lent.
Na szóval amikor ez téma szóba jön akkor arra gondolnak a cégek,munkáltatók stb, hogy a diplomás tudásszintű szakemberekből van hiány?
Azért gondolom,hogy ez lehet a helyzet mert én voltam okjn még az egyetem ellőt és több ismerőstől is azt hallom aki nem ment tovább tanulni,hogy sehova se kell így okjval.
Meg szerintem azért egy diplomás tudásszintjén lévő szakember mégiscsak minőségibb munkát ad ki a kezéből mint egy okjs/bootcampes/netrol tanultam IT-t emberke.
Olyan informatikus, aki értéket tud teremteni.
Nincs kolbászból a kerítés. Rengeteg kezdő (még egyetemista/pályakezdő friss diplomás) nagyon nehezen talál munkahelyet, olyat meg főleg nem ami érdekli.
Ha van tapasztalatod, amit tudsz demonstrálni is akkor rengeteg ajánlatot kapsz és nem hogy választani tudsz közöttük, de még licitálni is fognak érted.
Viszont ha teljesen kezdő vagy és csak annyival jelensz meg, hogy "Nekem megy a C#", akkor nem fognak kapkodni érted a .Net-es backend pozíciókra.
Rengetegen egyetem alatt is szenvednek gyakorlat találással, mert amúgy nincs egyetlen egy projektjük sem az adott témában amit fel tudnak mutatni és még elhitetni sem tudják az interjúztatóval, hogy érdeklődnek iránta, mert azt sem tudják, hogy mi az.
Na őket nagyon nem keresik.
Az, hogy informatikus, egy ujsagiroi szofordulat, egy gyujtofogalom. Informatikust epp, hogy senki sem keres. Keresnek viszont rendszeruzemeltetot, programozot, rendszergazdat, gazdasaginformatikust, halozatfejlesztot.
Okj, meg bootcamp nem jo szinte semmire. Azok a cegek tudjak az ilyen okj, bootcamp vegzett embereket hasznositani, ahol a rendszerfolyamatot ugy szervezik, ahogy az USA-ban szokas. Ott egy feladatsort olyan kis reszekre bontanak, ami reszmunkat az alacsony kvalitasu munkaerovel is el tudnak vegeztetni. Ennek a fajta megkozelitesnek kedvez a ma tapasztalhato webes pezsges, hiszen ebben a kozegben a feladatok legnagyobb resze meglehetosen sekelyes. Nem sokkal tobb, mint adatokkal valo sablonos, algoritmizalt piszmogas.
"mint adatokkal valo sablonos, algoritmizalt piszmogas."
Vagy ahogy munkatársam mondta: "Skineket gyártunk adatbázishoz."
"Nem sokkal tobb, mint adatokkal valo sablonos, algoritmizalt piszmogas"
Lol.
Megnézném hogyan implementálnál egy egyszerű login formot például.
De ne úgy, hogy 2 perc alatt fel lehessen törni, vagy hogy párszáz bejelentkezés esetén lehaljon a szerver ;)
Sőt, manapság már a 2FA is alap kéne hogy legyen.
De ugyanúgy, egy Google Maps vagy YouTube esetén megnézném mire mennél a sablonokkal. Vagy esetleg aki ezeket fejleszti, az már nem is webfejlesztő?
Már többször ócsárolták itt a webfejlesztőket, de ezek főleg olyanok, akik nem foglalkoznak ezzel a területtel, vagy szerintük a web a 2000-es évek óta ugyanaz.
"Megnézném hogyan implementálnál egy egyszerű login formot például.
De ne úgy, hogy 2 perc alatt fel lehessen törni, vagy hogy párszáz bejelentkezés esetén lehaljon a szerver ;)"
Jajjaj. Csak nem megsértődtél, pici virág?
Látod, ezért nem értek ti túl sokat, mert még ilyen alapvető dolgokra is képesek vagytok felvágni, a horpadozó melleteket verni, keveritek a birkapörköltet a mákos beiglivel, sőt, láthatóan még az értő olvasás is nehézséget okoz. Legalábbis neked, egészen biztosan.
Hajjaj. Ismerős nekem ez a stílus.
Mondd csak, mi lett az előző accountoddal, miért nem arról írsz? :)
"Látod, ezért nem értek ti túl sokat, mert még ilyen alapvető dolgokra is képesek vagytok felvágni"
Szóval neked ez az egyszerű feladat egyáltalán nem okoz kihívást. Biztos sokszor megoldottad már. Rendben. Mutass rá kódot, hogy képes vagy megoldani. Amíg ez nincs meg, úgy veszem, hogy ezt a triviális példát is képtelen vagy megoldani.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!