Kivettem egy kis szünetet egyetemről, mennék dolgozni informatikusként valahova, mik a lehetőségek?
Passzív féléven vagyok egyetemen jelenleg.
Egy olyan fél évre informatikus állást keresek, nem nagy dolog.
Pythonban szeretek projekteket csinálni, sok mindent csináltam már (gui-k, adatelemzés és adatautomatizálás matematikai módszerekkel), kényelmesen érzem magam abban a nyelvben, meg a libraryaiban pl numpy, pandas, matplotlib.
Kiegészítőként néha használtam az R nyelvet, meg PowerBI-t adatvizualizációra.
Linuxot használok mindennap, debiant, konfigurálva, szeretem személyre szabni a dolgokat.
Angol nyelvvizsgám van, felsőfokú.
Nem akarok milliomos lenni meg semmi, csak szeretném tudni, hogy hogyan induljak neki, mire számítsak bérezésben meg lehetőségekben.
Úgy heti 2 - 3 munkanapot tudnék bevállalni mondjuk 4 órában.
Havi 50 000-rel megelégednék, nemtom ez reális-e?
Mivel passzívon vagyok és elmúltam 25 nem tudok diákmelóra menni.
valaki tud valamit hozzátenni?
Akkor szerinted mennyi lenne ideális egy pályakezdőnek hallgatói jogviszonyyal ami szünetel + ambició + felsőfokú angol, heti 2-3 nap, 4 vagy 6 órában?
Vagy arra érted, hogy megélni kevés? Azzal bőven egyetértek.
Viszont én a munkabér megállapodás kapcsán kérdezem, 50 000 meg szerintem lófütty.
"50000 biztosan, hogy kevés."
Heti 1-1,5 nap munkáért?
Hát ... az a baj, hogy senki sem fog alkalmazni úgy, hogy heti 2-3 napot dolgoznál 4 órában, azaz összesen 8-12 órát.
Ez a 8-12 óra csak akkor jöhet össze ha mondjuk vizsgáid vannak és az irodában elnézőek és kivételesen 3 hétre megengedik, hogy kicsit kevesebbet dolgozz, amúgy a heti 20 óra a minimum mindenhol, de a 25-30 óra a preferált.
A másik meg ha nem tudsz diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni akkor szóba sem állnak veled. A hallgatói jogviszony nagyon sokat dob az alkalmazahtóság könnyedségén.
Szerintem ilyen feltételekkel lehetetlen munkát találnod.
Annyira abszurd a kérdés, hogy picit úgy érzem, hogy kamu és csak vitát akarsz gerjeszteni a komment szekcióban.
5
Nem tudom mik hogy vannak, pályakezdő vagyok, ezért írtam a kérdést. Ha tényleg minimum 20 óra, de a 25 is elvárt akkor alkalmazkodom.
A hallgatói jogviszony részét nem értem annyira a kommentednek, mert az van, csak passzív. Van hallgatói jogviszonyom, kapok TB-t is passziv félévre. Ezt az oktatási hivatal meg a TO mondta, illetve a törvényben is benne van.
Itt egy link is: [link]
A többit amit írtál eléggé túlnyújtod szerintem. Haverjaim is találtak melót 1 hónap alatt, nem szövetkezeten keresztül.
Az utolsó részre meg no komment...
Én értem, hogy attól még van hallgatói jogviszonyod, hogy passzív félévben vagy, de diákszövetkezeten keresztül nem tudsz munkát találni 25 és felett passzív státusban.
A munkáltatónak meg azért kell a hallgatói jogviszony, hogy diákszövetkezeten keresztül tudjok felvenni, mert úgy sokkal olcsóbb.
Én is szövetkezeten kívül találtam munkát, több helyről is kaptam ajánlatot és mindenhol úgy működött volna, hogy ők adnak egy mengrendelő lapot egy diákszövetkezetnek, amin keresztül engem felvesznek, mert így éri meg nekik.
Ugyan ez volt több helyen is. Egy nagy multinál meg 2 kisebb cégnél is, akiktől kaptam ajánlatot.
Tehát kell az diákszövetkezet még ha nem is azon keresztül keresed a munkát.
Vagy pedig felvesznek félállásba, de meg nagyon nem éri meg nekik, mert sokkal több költséggel jár.
Vagyis bocsi, megint félreérthető voltam, a munkáltatónak nem csak a hallgatói jogviszony kell, hanem hogy tudjon diákszövetkezeten keresztül alkalmazni, ami a te esetedben nincs meg.
Ettől függetlenül fel tudnak venni, csak drágább vagy és heti 12 órában nem éri meg nekik, egyátalán.
Ezért kötekedtem az előző kommentemben.
8
Te teljesen nem vagy tisztaban szerintem a helyzettel.
Jobban utananezve talaltam tobb diakszovetkezetet ahol sem a passziv felev sem a 25+ eletev nem akadaly.
Sot, maguk a diakmunkaero keresok irjak ki feltetelnek hogy aktiv vagy passziv hallgatoi jogviszony szukseges.
Tobb ilyen ajanlat is van.
Nem tudom minek irsz ennyire eros kritikus kommentet amikor merem allitani utana sem neztel csak kifingtal valamit ami szerinted van...
Annyiban is csak minimalisan volt igazad hogy 20 oraban nem vesznek fel annyira embert - de ennel is lattam hogy par helyen keresnek heti 15 oraban is embereket, nem csak 20. Igaz rovid tavra, de nekem az is jo.
Abban adok meg igazat, hogy valoban heti 25+ oraban tobb lehetoseg van, de ennyire felrevezetni hamis, tulnyujtott meg alaptalan infokkal ahogy te csinaltad, nemtom minek csinaltad.
90%-ban nincs igazad.
Egyaltalan nem nagy gond, hogy passzivon vagyok es az sem hogy mar 25 ev felett. Persze nem jar nekem mindenfele kedvezmeny mert passzivon vagyok meg mert 25 felett, de ez nem azt jelenti hogy itt a vilag vege ahogy te irod le munkakereses teruleten heti 20 oraban.
Teljesen hulyeseg volt komolyan vennem amiket irtal.
Akik ezt a kerdest meg valaszokat olvassak es hasonlo helyzetben vannak, nyugodtan keressetek munkat, lehet passzivon is, es lehet 25 felett is, meg a ketto egyutt is, ez a masik felhasznalo meg tajekozatlan, nem tudom miert jon ide lehuzni, de utana neztem es full nincs igaza.
Rentegeg, tucatnyi hely van ahol csak annyi a kovetelmeny, hogy hallgatoi jogviszonyod legyen. Meg ok irjak ki hogy aktiv vagy passziv. Ez konkretan egy 2000 ft/ora bruttos allas ahol 25 ora a minimum. Es nem csak egy ilyet talaltam.
Köhöm-köhöm.
"Passzív jogviszony esetén csak addig dolgozhat valaki, amíg a 25. életévét be nem töltötte."
... de keress rá a neten.
Ha 25 felett vagy és passzív, akkor nem tudsz diákmunkát vállalni.
TEHÁT TE NEM TUDSZ DIÁKSZERVEZETEN KERESZTŰL DIÁKMUNKÁRA MENNI...
Attól még tudsz munkát vállalni, csak sokkal drágább vagy a munkáltatónak így sokkal kisebb eséllyel fogsz elhelyezkedni.
Nem lehetetlen, csak erre figyelmeztettelek.
A kommented alapján látszik, hogy még most sem esik le neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!