Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás, egyetem, nem...

Programozás, egyetem, nem érdemes dolgozni? WHAT?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam nyitlnapon PTE MIK-en,és ott érdeklődtem az informatikai képzés iránt, több tanárral,ott dolgzóval beszéltem,és mindenki egyhanguan azt állítja,hogy nem szabad egyetem mellett dolgozni,mert akkor soha nem lesz az emberből normális programozó...

Ők a duálisképzést sem ajánlják pedig itt az egyetemen úgy van,hogy 4+1nap 4nap egyetem 1nap meló.

Kinek mi a véleménye erről? Érdemes egyem alatt dolgozni?

Mondták,hogy melót nem érdemes, viszont egyetemen sok olyan projekt van amihez lehet csatlakozni 2.félévtől(prog 2elvégezve)

2022. febr. 1. 16:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%

"De úgy érzem a 17-es teljesen más szintet ért programozás alatt, mint én."

LOL. Igen, ezt én is így érzem. :)

Elég nevetséges dolgokat állítasz.

Az egyetem előtt én is megírogattam a magam adatstruktúráit, csak én pénzt is kaptam érte. Egyike voltam a főiskolán azoknak, akikre a többiek felnéztek, akitől kérdeztek, informálódtak, ha nem tudtak valamit. Azt hittem, én mindent tudok. Aztán kiderült, hogy nem egészen. Én legalább felismertem ezt, nem úgy mint te.

Az szép dolog, hogy te úgy kézeled, csak azért mert az egyetemen az oktatás gyakorlati része sekélyes, mert valóban az. Csak hát, a programfejlesztés nem annyiból áll, hogy if else, meg while. A programozás ott kezdődik, hogy megírsz bármit. Írtál te már operációs rendszert? Nem valószinű, még az sem, hogy tudnál írni. Valószinűbb, hogy nem tudnál.

Írtál, terveztél már komolyabb, összetettebb lossy vagy lossless tömörítő algoritmust bármire? Terveztél, mimplementáltál már adatátviteli protokollt, terveztél már speciális célra programnyelvet? Hát persze, hogy nem.

Az egyetemi gyakorlat light. Valóban, de az Orvosi egyetemen még light sincs. Ott nincs olyan, hogy a medikus megműti a beteget, de csak a vakbelét veszi ki. Nincs ilyen. A végzett orvos, hat év egyetem után is csak csicska. Más orvosok csicskája még legalább három évig. Akkor szerzi meg a gyakorlati tudást. Még sem hallottam egy hülyét sem, aki azt mondta volna, hogy az orvosi egyetem gagyi, mert nem engednek műteni még vakbelet sem. Ez nem is csoda.

A számítógéppel segített 2D, 3D képalkotás, a robotika, a nyelvészet területén mit alkottál te eddig? Ja, hogy jószerivel semmit? Sőt, abszolút semmit? Értek mindent. Még azt is, hogy miért egy szaros láncolt listával meg while-al példálózol és nem lagrange interpolációval, vagy legalább egy parallax scroll mögött megbúvó matekkal. Egy öntanuló fordító, vagy egy karakterfelismerő program fejlesztéséhez mi közöd lenne? Nem sok. De úgy sejtem, talán jobb is így, mindenkinek.

2022. febr. 3. 15:18
 22/33 anonim ***** válasza:
75%
Most akkor sikerült leírnod, hogy egyet értesz velem, hogy az egyetemi programozás oktatás szart se ér? De nehéz volt kinyögni, bazdmeg.
2022. febr. 3. 15:44
 23/33 anonim ***** válasza:
84%

"Most akkor sikerült leírnod, hogy egyet értesz velem, hogy az egyetemi programozás oktatás szart se ér?"

Legalább próbáld meg felfogni azt, amit leírtam. Nem értettem egyet veled és az egyetemi programozás oktatás színvonala ugyan egyetemfüggő, de átlagban kifejezetten jó.

Tudod, a felsőoktatás már nem olyan, mint az általános, meg a gimi, hogy megtanuljuk azt amiről órán szó van, aztán mehetünk focizni.

Egyetemen, igaz hogy csak informálisan, de elvárás, hogy a leadott anyagot kiegészítsd, hogy magadtól kutass, gyakorolj, hiszen az általad választott hivatásodra készülsz. Nyilvánvaló, hogy egy állatorvos sem a kötelező gyakorlatán fog először látni lovat, kecsét.

Nyilvánvaló, hogy a programozás nem merül ki egy, két, vagy három nyelv szintaxisának ismereténél. Mert te ezt hiszed, tévesen. Az is nyilvánvaló, hogy a programozástól egy hallgatót még eltiltani sem lehet. Egy medikát el lehet attól, hogy megműtse a nagymamát a konyhaasztalon, mert az ilyesmi börtönnel jár, de a mérnökinfós szabó józsikát nem lehet eltiltani attól, hogy a laptopján esténként gyakoroljon, fejlesztgessen, kisérletezzen, extra információkkal egészítse ki a tudását, vagy az egyetemi anyagot.

Azért, tudod, meg kell mondjam, az űrszondák fedélzeti számítógépeit nem az olyanok fogják felprogramozni, mint te. Az építészetet, gépészetet, mikroelektronikát segítő CAD programokat sem veled fogják lefejlesztetni, ahogy a H.265 algoritmusát sem te fogod tökéletesíteni. Erre ott lesznek mások, akik tudják is, hogy milyen értéket adott át nekik az egyetem.

2022. febr. 3. 23:30
 24/33 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit erőlteted, hogy én nem vagyok programozó, amikor az első kommentemben már leírtam, hogy nem vagyok az. Vergődj még ezen hármat pls.

Az még amúgy mindig fennáll, hogy küldök képet a neptunomról, ha szeretnéd, hogy visszafogja a pofádat, de ha nem vagy kész faszméregetésre, akkor húzódj vissza a barlangodba.

2022. febr. 4. 00:03
 25/33 anonim ***** válasza:

Ezt írtad, hülyegyerek:

"Konkrétan semmit olyat nem adnak le 3.5 év alatt, amit ne tanulnál meg 1-2 hét intenzív? könyvolvasással."

Kussolj már be.

2022. febr. 4. 00:12
 26/33 anonim ***** válasza:
91%
Továbbra is igaz, amit írtam, ha kell, küldök képet a neptunomról arról, hogy igen, az info képzés egy vicc és így el lehet végezni. Pontosan 4.5 súlyozott átlaggal végeztem, szívesen elküldöm. Az egyetemi programozás oktatás szintje nem az okos embereknek való lol.
2022. febr. 4. 00:17
 27/33 anonim ***** válasza:

Szerintem meg téged kellene elküldeni egy terápiára, ahol - talán - kikezelnének a kisebbrendűségi komplexusodból. (Bár egy ilyen terápiának csak akkor van esélye sikerre, ha az alany megy, s nem viszik / küldik (na, mindegy)).

Mondanám, hogy vicces, ahogyan - bizonyítandó mindenkinek, hogy milyen fasza gyerek is vagy - kürtölgetsz itt, az átlagodat lobogtatva, de az igazság az, hogy inkább szánalmas ez az egész vergődés....(és elég uncsi is már). Az az ember, aki rendben van önmagával nem csinál ilyet, mert nincs rá szüksége.

Mindenesetre, nem irigylem a környezetedet.

2022. febr. 4. 00:32
 28/33 anonim ***** válasza:

Te egyszerűen csak provokálsz. Már az első hsz -ed stílusa nyilvánvalóvá tette. Hogy miért, azt csak sejteni lehet.

Szerintem vitát akarsz generálni, hogy aztán a másik félen aratott vélt vagy valós győzelmeddel támaszd ki az instabil önértékelésedet.

Függetlenül attól, hogy okos-e vagy buta, fennállhat bárkinél ilyen személyiségzavar. Hidd el, mindenkinek (de legfőképp neked) jobb lesz, ha ezzel kezdesz valamit.

No offense, de van abban valami, amit 27-ben leírtak. Egy - akár néhány éves - pszichoterápia sokat segíthetne neked.

2022. febr. 4. 00:39
 29/33 anonim ***** válasza:
91%
Ehjj de savanyú nektek a szőlő, sore losers. Biztos beletapostam a lelkivilágotokba azzal, hogy nem olyan nagy dolog az, hogy van diplomátok. Én egészen addig hittem azt, hogy ez jelent valamit, amíg meg nem tapasztaltam a felsőoktatást. Élvezni élveztem, de nem jöttem ki okosabban. Ha ti igen, akkor elég gyenge szinten mentetek oda, ha azt állítjátok, hogy az a programozás alfája és omegája. Igazából nektek kéne kicsit visszavenni a képetekből.
2022. febr. 4. 09:13
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Csak kívülről olvasom, amiket írtok, és fogom a fejem. Felnőtt emberek, szakemberek vagytok és ez a kommunikációs szintetek? Tényleg? Akár van diplomátok, akár nincs, szánalmas.
2022. febr. 4. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!