Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás, egyetem, nem...

Programozás, egyetem, nem érdemes dolgozni? WHAT?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam nyitlnapon PTE MIK-en,és ott érdeklődtem az informatikai képzés iránt, több tanárral,ott dolgzóval beszéltem,és mindenki egyhanguan azt állítja,hogy nem szabad egyetem mellett dolgozni,mert akkor soha nem lesz az emberből normális programozó...

Ők a duálisképzést sem ajánlják pedig itt az egyetemen úgy van,hogy 4+1nap 4nap egyetem 1nap meló.

Kinek mi a véleménye erről? Érdemes egyem alatt dolgozni?

Mondták,hogy melót nem érdemes, viszont egyetemen sok olyan projekt van amihez lehet csatlakozni 2.félévtől(prog 2elvégezve)

2022. febr. 1. 16:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
80%
Munka mellett érdemes-e egyetemre járni, inkább ez a kérdés. Nappalin semmiképp, max. levelezőn, nagyon max.
2022. febr. 1. 17:27
 2/33 anonim ***** válasza:
60%

Őszintén mondva, most már teljesállású diplomás mérnökként mondom, hogy látom, milyen amikor a hallgatók dolgoznak is közben.

Igazából keveset fejlődnek, nincs idejük semmire. Az egyetem mennyisége (amit teljes "állásnak" terveznek, vagyis egész hetes foglalkozásnak) nem fog csökkenni attól, hogy valaki dolgozik mellette. Szóval ja, én sem ajánlom, bár sokaknak muszáj a pénz miatt. Utolsó évben maximum, tapasztalatszerzésre.

Amikor jönnek a számonkérési (zh, házi, vizsga) időszakok, egyszerűen hónapokig nem lehet semmit csináltatni a gyakornokokkal.

Amúgy is csak negyed embert érnek: fele, mert 20 órát tudnak max dolgozni, és még az is feleződik, mert nincs releváns tapasztalat, így összesen egy teljes munkaerőnek a negyedét érik.

2022. febr. 1. 18:47
 3/33 anonim ***** válasza:
83%
2: ez a céges nézőpont. Annak korrekt. A munkaerő szempontjából, amikor egy papírral és nulla céges tapasztalattal jelentkezel valahova felvételre, akkor meg felszaladnak a szemöldökök és jönnek a kérdések, hogy akkor mire akarsz elhelyezkedni, amikor még soha semmit sem csináltál. A gyakornoki munka a tanulóknak megéri, mert nem nulla munkatapasztalattal jönnek ki az egyetem végén, van mit megadni a CV-n és nem csak pislognak, hogy "a vizsgán ezt nem kérdezte senki".
2022. febr. 1. 19:00
 4/33 anonim ***** válasza:
66%

Érdemes egyetem mellett dolgozni, mert a legjobban akkor fejlődik együtt az elmélet és a gyakorlat, mintegytámogatva egymást, de nem napi nyolc órában.

A legideálisabb talán az, ha heti kétszer nyolc órát dolgozik valaki. Ennél kevesebbnek a munkáltatói oldalról nézve nincs sok értelme, ha a termelékenység is szempont.

Az egyesnek üzenem, hogy abszolút igaza van, neki tényleg nem érdemes munka mellett egyetemre járnia. Mit is csinálna ott? Csak pakolgassa a Tesco polcait tovább, vagy süsse a krumplit a mekiben, zavartalanul.

2022. febr. 1. 21:35
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

BME VIK-en konkrétan olyan nehéz az "életben maradás", hogy egy főállásnál többet kell bőven foglalkozni, ha megakarod tanulni.

Akkor elég a főállás szintű időráfordítás, ha 3-as átlaggal (ami itt egész jó) felületesen akarod megérteni és csak átmenni a vizsgákon.

Jelenleg a 6. félévemet kezdtem és csak kíváncsiságból meg gyakorlásból mentem el állásinterjúk eddig és minden ajánlatot visszautasítottam, de ürölük hogy megtettem az extra köröket, mert így van egy elképzelésem minek kell megfelelnem majd pár hónap mulva, amikor a nyári gyakorlatot szerzem meg.

Az a szomorú valóság, hogy ha időben be akarom fejezni az egyetemet. Konkrétan nem tehetem meg, hogy most dolgozzak 20 órában.

38 kreditet vettem fel. (nincs közte gazdasági, humán töltelék tárgy)

Ezt úgy, hogy csak az egyetemre fókuszálok is rettenetesen durva lesz megcsinálni.

... de remélhetőleg a 7. félévben már tudok dolgozni (utolsó félévben), mert addigra már minden nehéz tantárgyat kipipálok és nem lesz elmaradásom.

Azt még eltudnám képzelni, hogy csak 30 kredit mellett 20 órában úgy dolgozzak otthonról, hogy mindegy mikor kezdem el és meddig csinálom plusz nem igényel készülést és túlságosan durva gondolkodást, ami még úgy is necces lenne.

Sajnos ilyen munka nagyon nem létezik.

2022. febr. 1. 22:29
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Az ember erőforrásai korlátozottak. Persze, kivétel mindig akad, de az általános tapasztalat az, hogy nem lehet egyszerre két olyan tevékenységet hatékonyan csinálni, ami normális körülmények között a napod nagy részét elveszi. Az egyik a másiknak a rovására fog menni.

Persze, néha az élet átírja a szabályokat, és van, hogy az embernek nincs választása. De nem véletlenül mondják azt, hogy ha az ember teheti, akkor ne forgácsolja szét az energiáit. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy csak és kizárólag egyetlen dolgot csináljon az ember, ez így értelmetlen, sőt, káros is lenne. De egy normális munkahely napi 8 órát elvesz. A tanulás szintén. Az 16 óra, és valamikor aludni is kell. Vagy a tanulást hanyagolod, hogy a munkahelyen megfelelj, vagy a munkát hanyagolod, hogy normálisan tudj tanulni. És örülhetsz, ha nem égsz ki, mire megszerzed a diplomát, mert ugye pihenésről még nem is beszéltünk, ami elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

Egy erősebb szak mellett a napi 4-6 óra munka is sok lehet.

A duális képzés meg felettébb divatos, de a jelenlegi formájában nem túl hatékony és egészséges.

2022. febr. 2. 08:19
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Én SZTE TTIK-n második félévtől kezdve 4 órában dolgoztam mellette, és nagyon jól tettem mert különben szinte nulla gyakorlati tudással kerültem volna ki az egyetemről. Egy teljes idős állást viszont semmiképpen nem ajánlanék.
2022. febr. 2. 11:03
 8/33 A kérdező kommentje:
De nem is írtam teljes állást, csak maga a munka fogalma lett megemlítve,hogy egyetem mellett :) én is majd szeretnék legalább 4órában, vagy ha felvesznek duálisra akkor úgy :)
2022. febr. 2. 13:51
 9/33 anonim ***** válasza:

El tudom neked küldeni (már, ha érdekel) privátban, a PTE MIK mérnökinformatikus szak programozásba való bevezető tárgyához (Programozás I. a tárgy neve) az oktatótól kapott belső jegyzetet (gyakorló feladatokkal együtt).

Ha elolvasod, látni fogod, hogy mi az amit már ebből az alapozó tárgyból is készségszinten el kell sajátítani és képben leszel, hogy már ehhez is mennyi türelmes és elmélyült gyakorlásra van szükség, ha kezdő vagy.

Csak ez az egy tárgy heti sok órát és energiát elvihet (az órarenden felül nyilván) és persze, ott van a többi is.

Így talán könnyebben tudsz dönteni, hogy melózz-e a suli mellett. Megjegyzem: más, hasonló képzéseken sem hiszem, hogy könnyebb lenne a haladás.

Ha esetleg mégis, akkor felmerül a gyanú, hogy nem túl erős a hely, ezért annyit is ér.... de persze, az is előfordulhat, hogy te vagy tehetségesebb az átlagosnál.

2022. febr. 2. 23:58
 10/33 A kérdező kommentje:
Szia, igen elkuldheted :)
2022. febr. 3. 05:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!