Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van olyan könyv amiből megtanu...

Van olyan könyv amiből megtanulhatok jól programozni?

Figyelt kérdés
Egy olyan alapkönyvre gondoltam ami nagyon jól felépített és olyan alapokat ad amely minden programozási nyelvhez jó, és nem igényel külön tanárt, mert a könyv elég. Van ilyen?

2022. jan. 3. 11:35
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

10-re:

Donald Alcock: Illustrating BASIC. Cambridge University Press, 1977

2022. jan. 7. 10:31
 32/44 anonim ***** válasza:

Ha érdekel, el tudom küldeni azt, amivel az egyetemen egyfajta "basic skill set" - et elsajátítottam (rengeteg gyakorlással). Viszont bármilyen húzósnak is tűnik (ha teljesen kezdő vagy), ez csak arra jó, hogy el tudj indulni egyáltalán és tudd magad önállóan képezni. Másfelől viszont, ha végigtolod, tényleg megérted és önállóan meg is oldod a feladatait is, akkor szerintem elég szilárd alapot kapsz ahhoz, hogy elkezdd magadat beleásni a programozásba.

Lehet, hogy most lehangoltalak, hogy már az kezdéshez is annyi mindent el kell sajátítani, de tudni kell, hogy a programozás, mint olyan, egy rendkívül szerteágazó terület.

2022. jan. 7. 16:19
 33/44 A kérdező kommentje:
#32 Értem. Rendben. Nem hangoltál le. Elküldöd a linket?
2022. jan. 8. 19:51
 34/44 anonim ***** válasza:
Elküldve.
2022. jan. 9. 14:42
 35/44 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Megkaptam. Már el is kezdtem olvasni, érdekesnek tűnik.
2022. jan. 9. 21:16
 36/44 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel az a bizonyos könyv.

2022. jan. 9. 21:21
 37/44 A kérdező kommentje:

Neked is biztosan elküldi, tényleg alapoknál kezd a könyv. Bár én egy dologban továbbra is hiányosságban vagyok, amiről jó lenne egy könyv.

Mégpedig én olyan vagyok hogy amíg nem értem az alapokat, nehezen fogadom be építményeket.

Arra gondolok, hogy értem hogy angol szórövidétésekből és egyezményes jelekből logikus rendszereket alkotunk.. ..de nem értem mi történik valójában. Azt tudom hogy az ész a programozó. A programozási nyelv, meg a fordító ami a számítógép számára érthetővé teszi a programozási nyelvet csak eszközök. Az érdekelne hogy zajlik egy ilyen hókuszpók.

Tehát kiíratom hogy hello world, ehhez kell egy kód, amit a billentyűzet segítségével indítványozok a szándékomnak megfelelően. Mi történik a gépben azután hogy az ujjaimat a billentyűzethez érintem adott sorrendben?

2022. jan. 9. 21:35
 38/44 anonim ***** válasza:

"Mi történik a gépben azután hogy az ujjaimat a billentyűzethez érintem adott sorrendben?"

Ha ennél egyszerűbb dolgok befogadása sem megy, akkor mit kezdenél a kérdésedre adott válasszal?

2022. jan. 9. 21:41
 39/44 anonim ***** válasza:

Amúgy, a válasz ez:

Számítások hosszú-hosszú sora történik a gépben. Ezért is számítógép. Minden egyes művelet, még egy betű kiíratása a képernyőre, egy vonal rajzolása, egy karakter papírra nyomtatása, vagy a szövegszerkesztőben egy új sor kezdése is számítások sorából áll.

2022. jan. 9. 21:44
 40/44 A kérdező kommentje:

Na de ténylegesen mi történik? Mi a számítás folyamata? Nem a komplikált műveleteknél, nézzünk inkább egy lehetőleg legegyszerűbb példát.

Azt tudom hogy a bill által fejezem ki a szándékom, megtanulható kódok sorrendjével.

Tehát van egy szándék (mondjuk hogy a fejemben) és ezt a szándékot beviszem a bill segítségével feldolgozásra. A szándékom kifejezéséhez meg kell tanulnom egy korlátozott nyelvet. Megtanulom. Beírom a bill.en. Azután a gépbe kerül a fejem szándéka kódszavak formájában ami egy külön nyelv, amelyet megtanultam, és amely angol szórövidítésekből és megadott sorrendből áll. Mi történik a gépben a szándékkal? Mi a pontos folyamat, nem felületesen értve?

2022. jan. 9. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!