Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van olyan könyv amiből megtanu...

Van olyan könyv amiből megtanulhatok jól programozni?

Figyelt kérdés
Egy olyan alapkönyvre gondoltam ami nagyon jól felépített és olyan alapokat ad amely minden programozási nyelvhez jó, és nem igényel külön tanárt, mert a könyv elég. Van ilyen?

2022. jan. 3. 11:35
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

#19 Köszönöm mostmár értem.

#20 De pontosan kik is azok akik mindezeket a dolgokat megváltoztatják a programnyelvekben?

Ez eléggé érdekes, mert az ember felteszi a kérdést, ha a programnyelv az eszköz amivel programozok, akkor a programnyelvet mivel fogom programozni, önmagával?

2022. jan. 5. 15:19
 22/44 A kérdező kommentje:
Nem szabad veszekedni..
2022. jan. 5. 15:23
 23/44 anonim ***** válasza:

akkor a programnyelvet mivel fogom programozni, önmagával?

Ilyen is előfordul.

De, a programnyelvet, azt nem programozzák, mert az csak egy leírás.

A programnyelveknek általában vannak interpreterei, fordítói, na, ezeket programozzák és elő is fordul, hogy magát a fordító forrását a fordító korábbi verziójával fordítják le, majd az lefordítja saját magát.

Régen, az első programozási nyelvek interpretereit, fordítóit még gépi kódban programozták. Na az egy keserves munka volt. Érdekesség, hogy az Apple BASIC interpreterének azért nem volt forráskódja, mert a szerző, Steve Wozniak azt egy kockás füzetben írta meg, majd a kész kódot kézzel .fordította. gépi kódra és azt pötyögte be a masinába, ahonnan persze már ki tudta írni a bináris változatot magnókazettára és lyukszalagra.

2022. jan. 5. 15:32
 24/44 A kérdező kommentje:
#24 Az első mondatot még értettem..de utána már csak olvastam, de nem értettem, mert az agytekervényeim fogaskerekei között valahol ledobta az ékszíjat.
2022. jan. 5. 15:48
 25/44 A kérdező kommentje:
..mert hirtelen akartam megérteni
2022. jan. 5. 15:49
 26/44 anonim ***** válasza:

#24: ez a legenda...

Valójában a Hewlett Packard -nál lehetne keresni. :-D

2022. jan. 5. 17:14
 27/44 anonim ***** válasza:

Ez nem legenda, hanem a valóság.

Én is csináltam már hasonlót, csak nem volt akkora lélegzetű a dolog, mint egy basic interpreter.

2022. jan. 5. 17:33
 28/44 anonim ***** válasza:

Eleve, érdekes lett volna a HP-nél egy olyan BASIC forráskódja, amely 6502-es procira lett megírva.

A HP BASIC volt az iránymutatás az apple BASIC megírásához, ahogy Bill Gatesnek meg a DarthMouth és a DEC BASIC.

Ahhoz elég sok a differencia, hogy akár csak átiratról beszéljünk, mert a HP BASIC-je sokkal silányabb volt Wozniak BASIC-jénél és akkor még nem is beszéltünk a SWEET16-ról. A Woz féle BASIC zseniális extenderéről.

2022. jan. 5. 17:54
 29/44 anonim ***** válasza:
Felesleges könyvből tanulni ilyet. Felmész youtube-ra, totál ingyen, magyar nyelven, jól elmagyarázva, csupán videókat nézegetve megtanulhatod a prog alapokat, napok, hetek, pár hónap alatt. Attól függ mennyit foglalkozol vele. Ennél egyszerűbb megoldás aligha van.
2022. jan. 6. 20:21
 30/44 anonim ***** válasza:

Nem.

A legjobbak a különféle online kurzusok, interaktív gyakorlásban segítő oldalak + könyvek.

Meg persze egyetem, de az is elég ha valakitől kérsz jegyzeteket, előadás diákat aki egyetemre jár.

Van sok szoftverfejlesztéssel és programozással kapcsolatos tantárgy, amiket formális képzés nélkül is értelmezni tudsz.

(Azaz nincs benne sok diszkrét matek plusz analízis)

2022. jan. 6. 23:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!