Van olyan könyv amiből megtanulhatok jól programozni?
10: Van 40 éves könyv, még annál korábbi kiadású is létezik.
Az a fontos, hogy meghatározd, mit is szeretnél csinálni. Ha ez megvan, ahhoz kell választani egy alkalmas programnyelvet és arra a nyelvre alapuló könyvek között már találsz olyat, aminek a stílusa, szövegezése számodra megfelel.
11: Ez eleve hülyeség, mert nem csak JS létezik, sőt, a már kiérlelt, komolyabb nyelvekből van több, szóval, ne a kivételből csináljunk már szakályt, a másik fele a dolognak, hogy ha igaz is lenne, amit állítotok, akkor sem attól a pici valamitől nem fog megtanulni valaki programozni, amit az újabb JS verzióba belefaragnak.
Amúgy, én a freepascalt ajánlanám tanuláshoz, mert teljes értékű nyelv, nem scriptnyelv és oktatási célkokra nagyon alkalmas.
Pl, meg lehet nézni, hogy a korai object pascal vajon alkalmatlan-e a jelenlegi, modern freepascalhoz képest oktatásra, csak azért mert utóbbiban van lehetőség string alapú CASE-re is?
Kevéssé hiszem.
Szóval, az, amit a hármas ír, továbbra is tömény baromság.
Stackoverflow. :D
Amúgy viccnek hangzik, de komolyan mondom.
Amúgy viccnek hangzik,
Nevettem is egy jó hangosat.
A függvények meg tömbök meg ilyesmi hol fordulnak elő a gyakorlatban?
Mindenhol.
A függvény / eljárás a program egy része.
A program nem más mint függvények / eljárások összessége.
A tömbök / listák ... adatszerkezetek, pedig amivel a függvények / eljárások dolgoznak az adatokon.
#12: a 3 -as vagyok.
A könyvek nem képesek a modern trendekkel lépést tartani.
Nem csak JS -re gondolok, hanem akár .NET keretrendszerre, vagy JAVA -ra.
mire egy könyvben ez kiadásra kerül, esetleg még fordításra is, már 1-2 verzión túl vagyunk.
Persze a nyelv alapjai állandóak, ritka hogy egy nyelv syntaxisa annyira változik, hogy nem kompatibilis az újabb verzió a régebbivel.
"Nem csak JS -re gondolok, hanem akár .NET keretrendszerre, vagy JAVA -ra.
mire egy könyvben ez kiadásra kerül, esetleg még fordításra is, már 1-2 verzión túl vagyunk."
Gondolhatsz te akármire, irgalmatlan nagy marhaságot beszélsz.
A programozással kapcsolatos könyvek nem azért jelennek meg, hogy a legújabb. még ki sem tesztelt fícsörökkel, egyéb f@szságokkal traktáljanak vele embereket, hanem jobbára oktatási célból.
Ami újdonság nagy ritkán belekerül egy nyelvbe*, azt a user majd hozzáolvassa a nyelv doksijából, már ha egyáltalán szüksége lesz rá. Szóval, nem kell az oltovics, meg a hülyeség tornyozása. Trendekkel lépést tartani? Mivaan? Eszem, f@szom megáll.
*Én mondjuk C99-et használok és még senki nem vágott pofán miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!