Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért lett ennyire szürke a...

Miért lett ennyire szürke a programozás téma?

Figyelt kérdés
Ha valaki programozni akar tanulni vagy "megmérettetni magát", van egy csomó projekt ötlet neten, de mégis miért? Mindegyik lényege ugyanaz: tic-tac-toe,random szám kitalálósdi, "make your own Bubble Short Algorithm", "számológép", "csinálj egy portfoliót html css js-t használva, csináld meg ugyanezt react-al, csinálj "todo appot", csinálj "user management" rendszert, csinálj "hospital management oldalt", stb... Tehát olyan dolgokat, amikből már a középiskolások is tucatnyit gyártottak és amire Soha nem lesz igény sehol, ha mégis lesz, biztos nem azt fogja választani akinek kelleni fog. Mégis miért ilyen szürke az egész? Ilyen egyhangú? Már nincs semmi újat kitalálni, de mégis wtf?
2021. nov. 5. 08:04
1 2 3
 11/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

Szürke? Ezek a programok gyakorlatilag a világrengető, új ötletekben is alkalmazott alapvető algoritmusokat gyakoroltatják be az emberrel...

Ez kb. olyan, mint amikor valaki vezetni tanul és azon panaszkodik, hogy minden feladat ugyanaz: elindulás, megállás, kanyarodás, ilyesmik, miközben ő inkább egy világ körüli utat szeretne. De ott is egy idő után rájön, hogy a világkörüli út során is pontosan ezeket a már jól begyakorolt elemeket fogja használni.

2021. nov. 5. 19:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Akinek a "buborékos alsógatya" algoritmusa okoz gondokat, az még ne nagyon válogasson.
2021. nov. 6. 00:27
 13/21 anonim ***** válasza:
#11 Találó a hasonlat, tetszik.
2021. nov. 6. 02:58
 14/21 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek: Ha van egy kis fantáziád, akkor tovább tudod fejleszteni az alapvető feladatokat. Én a Fifteen Puzzle Game-t fejlesztettem tovább. A program nem csak megkeveri a négyzeteket, hanem véletlenszerűen elforgatja azokat 90, 180, 270, -90, -180 illetve -270 fokkal:

[link]

2021. nov. 6. 03:35
 15/21 anonim ***** válasza:

Kérdező: írod, hogy ezekkel a "tucat-feladatokkal" a kezdő "bénázni fog", a "haladó meg unalmasnak tartja".

Szerintem pontosan azért vannak ezek a feladatok (is), hogy a kezdő gyakoroljon, gyakorolhasson, hogy minden gördülékenyen menjen, mehessen. A tanulás (amit te kezdők esetén "bénázásnak" nevezel) = a hibákból való okulás.

A gyakorlás nagyon fontos része a programozásnak.

Egyébként kereshetsz komolyabb feladatokat is szerintem.

2021. nov. 6. 10:27
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 "Egyébként kereshetsz komolyabb feladatokat is szerintem."

Ajánlom a Turing gép szimulációját, én megírtam Visual Basic 6.0-ban:

[link]

2021. nov. 6. 12:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Ennek a Turing gép szimulációnak mondatszerű leírását, szöveges algoritmusát meg tudod osztani velem is? Nagyon érdekel, foglalkoztat.
2021. nov. 6. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Köszönöm az érdeklődésedet. Ajánlom a következő linket:

[link]

2021. nov. 6. 12:30
 19/21 anonim ***** válasza:
9/18 A kérdező kommentje (2021 nov. 5. 12:34). Jól értem, hogy programozást tanítasz?
2022. jan. 26. 13:08
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem, nem tanítok programozást, hobby szinten foglalkozom programozással.
2022. jan. 26. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!