Valaki segítene, hogyan kéne elindulni ezen a feladaton C-ben?
Nem annyira megy még a programozás ezen része. Szóval segítene valaki elindulni valahogy a feladaton?
A feladat:
Írj függvényt, mely egy átvett, valósakat tartalmazó, nem üres tömb legkisebb és legnagyobb elemét paraméterlistán adja vissza! A függvény neve legyen minmax. Mivel a függvény a paraméterlistán adja vissza az értékeket, visszatérési értékének típusa void. A paraméterlistán először történjen meg a tömb átvétele, majd a minimum és végül a maximum visszaadásához szükséges paraméterek átvétele.
Minimális segítséget adok, a többit találd ki te:
a feladatod az, hogy a paraméterlistán adod vissza a dolgokat. Ez azt jelenti, hogy nem return-ben, hanem a paraméterként kapott pointer által mutatott területre írsz. Pointereket feltételezem ismerned kell, különben nem ez lenne a feladat. Ha nem ismered, pótold be előbb.
a függvény fejléce meg így néz ki, ennyi segítséget kapsz csak, és innen boldogulnod kell:
void minmax( double tomb[], unsigned int tombmeret, double* min, double* max );
Hát, próbálkozni próbálkoztam, de van egy olyan érzésem, hogy semmi értelmeset nem csináltam. Valahogy hasonlóan kéne kinéznie, vagy tényleg csak hülyeséget csináltam eddig?
Na most, hogy írtál próbálkozást, most már lehet segíteni neked, nem én oldom meg helyetted :)
Első észrevétel: p nem kell, az eredeti tomb-ön végig tudsz menni, if(tomb[i]<*max) alapon.
Másik probléma: a min és max által mutatott változóknak nincs kezdeti értéke.
A függvényed elején állítsd be mindkettőt a tömb első elemére, és úgy jó lesz.
Ezeket leszámítva amúgy egész jó lett elsőre!
Kijavítottam a hibákat, de az oldal ahova be kéne küldenem a feladatot, ezeket a hibaüzeneteket dobja vissza:
Compiler error
source.c:2:6: error: conflicting types for ‘minmax’; have ‘void(double *, unsigned int, double *, double *)’
environment.c:5:6: note: previous declaration of ‘minmax’ with type ‘void(double *, int, double *, double *)’
tomb[i]++;
minden tömbelemhez hozzáadsz egyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!