Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segítene, hogyan kéne...

Valaki segítene, hogyan kéne elindulni ezen a feladaton C-ben?

Figyelt kérdés

Nem annyira megy még a programozás ezen része. Szóval segítene valaki elindulni valahogy a feladaton?

A feladat:

Írj függvényt, mely egy átvett, valósakat tartalmazó, nem üres tömb legkisebb és legnagyobb elemét paraméterlistán adja vissza! A függvény neve legyen minmax. Mivel a függvény a paraméterlistán adja vissza az értékeket, visszatérési értékének típusa void. A paraméterlistán először történjen meg a tömb átvétele, majd a minimum és végül a maximum visszaadásához szükséges paraméterek átvétele.

2021. okt. 31. 11:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Minimális segítséget adok, a többit találd ki te:

a feladatod az, hogy a paraméterlistán adod vissza a dolgokat. Ez azt jelenti, hogy nem return-ben, hanem a paraméterként kapott pointer által mutatott területre írsz. Pointereket feltételezem ismerned kell, különben nem ez lenne a feladat. Ha nem ismered, pótold be előbb.

a függvény fejléce meg így néz ki, ennyi segítséget kapsz csak, és innen boldogulnod kell:

void minmax( double tomb[], unsigned int tombmeret, double* min, double* max );

2021. okt. 31. 12:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát, próbálkozni próbálkoztam, de van egy olyan érzésem, hogy semmi értelmeset nem csináltam. Valahogy hasonlóan kéne kinéznie, vagy tényleg csak hülyeséget csináltam eddig?

[link]

2021. okt. 31. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Na most, hogy írtál próbálkozást, most már lehet segíteni neked, nem én oldom meg helyetted :)

Első észrevétel: p nem kell, az eredeti tomb-ön végig tudsz menni, if(tomb[i]<*max) alapon.

Másik probléma: a min és max által mutatott változóknak nincs kezdeti értéke.

A függvényed elején állítsd be mindkettőt a tömb első elemére, és úgy jó lesz.

Ezeket leszámítva amúgy egész jó lett elsőre!

2021. okt. 31. 14:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Kijavítottam a hibákat, de az oldal ahova be kéne küldenem a feladatot, ezeket a hibaüzeneteket dobja vissza:

Compiler error

source.c:2:6: error: conflicting types for ‘minmax’; have ‘void(double *, unsigned int, double *, double *)’

environment.c:5:6: note: previous declaration of ‘minmax’ with type ‘void(double *, int, double *, double *)’

[link]

2021. okt. 31. 16:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Oda van írva, cseréld le az unsigned int-et intre
2021. okt. 31. 16:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó igen, tényleg. De valamiért még mindig nem jó a dolog. A max folyton eggyel több lesz, mint kéne. Tehát, ha mondjuk 8-at kéne kiírnia, akkor 9-et ír ki. És minden esetben ezt csinálja. Akkor hol lehet a kódban a probléma?
2021. okt. 31. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

tomb[i]++;

minden tömbelemhez hozzáadsz egyet

2021. okt. 31. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!