Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek programozást...

Hogyan kezdjek programozást tanulni?

Figyelt kérdés

Középiskola előtt állok, és leginkább a programozás érdekel.

HTML-t tanultam eddig, viszont úgy tudom, az még nem igazi programozás.

Mi az, amivel a mai világ szerint érdemes foglalkozni, mi az ami piacképes lehet a jövőben?

Mit tanácsoltok, milyen nyelvet tanuljak, milyen irányt tanulmányozzak?

2021. nov. 3. 05:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Ezt a kérdést már többször is feltették itt. Elöször is próbáld neg használni a Googlet. Azonkivül ajánlom a Pythont, mint első programozási nyelvet. IDE-nek megfelel a PyScript:

[link]

2021. nov. 3. 07:22
 2/19 anonim ***** válasza:
16%
Ne pythont tanulj hanem pascalt, esetleg C-t.
2021. nov. 3. 08:08
 3/19 anonim ***** válasza:
37%

google + stackoverflow-on keresni angolul, ezt megtanulni

sok problémádra már lehet, hogy van válasz

nodejs és/vagy php szerintem, amilyen irányba menj el (webfejlesztés)

2021. nov. 3. 08:29
 4/19 anonim ***** válasza:
17%

Alkalmas vagy-e programozónak? (teszt)

[link]

2021. nov. 3. 09:49
 5/19 anonim ***** válasza:
2021. nov. 3. 11:44
 6/19 anonim ***** válasza:
51%
Szakközépiskolában tanítanak programozást, az alapokat, szerintem úgy kezdj neki.
2021. nov. 3. 12:12
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

2

Persze, hogy az idejét vesztegesse és a maradék kedve is elmenjen... Ezt a demagóg szart ajánlották nekem is, nagyon bánom, hogy elcsesztem rá fél évet. Már szakmabeli vagyok, de soha, senkinek nem javasolnék egy szűk lehetőségeket biztosító, nyűgös szar nyelvet

2021. nov. 3. 14:27
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát nem ti ketten vagytok a pálya reklámarcai és mintapéldái, az is biztos. Szánalmas.
2021. nov. 3. 18:29
 9/19 anonim ***** válasza:
74%

9

Nem tudom, hol alkalmaznak ezzel a tirpák féreg stílussal. Dugd fel magadnak a szánalmas C nyelved ha eddig vagy hajlandó aljasodni azért, hogy a szaros, szubjektív agymenésed megvédd. Aki tanított már másokat programozni, pontosan tudja, hogy mire van szüksége egy kezdőnek. Nem, nem egy gépközeli szarra, azzal bőven ráér még, ha mélyebbre akar ásni. Az ipar is szarik rá magasról, senkit sem érdekelnek már a c fejlesztők hw tudás nélkül. Ne mondd már, hogy egy papír nélküli szerencsétlen diáknak ezzel kellene bohóckodnia csezdmeg. Úgy beszélsz a szakmáról, hogy fingod sincs róla. És sajnos a tanulásról sem. A python is teljesen rendben van, csak ki kellene húzni a seggedből a fejed, az egyik legfelfutóbb ágazatban kapkodnak python programozókért, de ott a C#, a Java, még a C++ is jobb választás. Minek szarakodjon szerencsétlen egy qrva nyelvvel, amiben nem mostanában lesz sikere és ami helyett mással sokkal hamarabb el tud helyezkedni? Hogy tanul meg így OOP-ben programozni normálisan? Amíg a szintaktikával meg a primitív memóriakezeléssel szórakozik, nem fog algoritmusokkal és más, önmagában sokkal fontosabb dolgokkal foglalkozni. Nyalogasd csak C-det, le vagy szarva, de a friss munkaerő idejét és motivációját ne akard szétcseszni a poros szoci módszereiddel.

2021. nov. 3. 18:44
 10/19 anonim ***** válasza:
74%

8

Szövegértés, kis barátom. Lehet, hogy nem vagy bölcsész és erre rohadt büszke is vagy, de ennyire nem kell megtagadnod, hogy nem értesz az emberi nyelvekhez. Az demagóg, aki azt hiszi, hogy csak úgy lehet megtanulni programozni, hogy a primitív alapokat leerőlteti a torkán valakinek. Bőven elég, ha optimalizálás vagy algoritmuselmélet kapcsán olvas róla, nem kell szopatni azzal, hogy tanuljon meg C-ben programozni. Nem. Lesz. Tőle. Jobb. Szakember. Ha bármit akarna tanulni, előbb ültetném le matekozni a python mellé, de még azt is korainak tartom.

2021. nov. 3. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!