Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért olyan nehéz az informati...

Miért olyan nehéz az informatika és a programozás?

Figyelt kérdés
Sokan próbáltak meggyőzni arról, hogy ne ebben a szakmában tanuljak tovább. Miért olyan elterjedt, hogy az informatika nehéz? Melyik része nehéz? Mitől válik nehezebbé más szakmáknál?

2021. júl. 21. 21:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
46%
21: [link] nyugodtan olvass te is , kiscsikó. Akkor rájössz, hogy 5 éve teljesen más világ volt, és nagyjából 5 évente kell technológiát váltani.
2021. júl. 31. 16:46
 22/35 anonim ***** válasza:
16%

" A számítástechnikában nem 70-80, hanem 5-10 évek vannak. 5 éve übermenő volt az "angular", ma már lassan ciki lesz."

Akkor csak szopogasd az angulart, seggfej. Vagy azt, ami helyette van. Ez amit felhozol, nem érv. A programfejlesztés, mint olyan, egy hatalmas terület, aminek egyik szeglete a WEBH, annak is egyik szelete a frontend, abból is egy és néhány webszopó pistike által használt, abszolút nem kötelező framework-ök egyike az angular.

Én 10-12 éve magam fejlesztette szoftvereket használok a munkámhoz. Ami kevés változás van, azt simán meg tudom emészteni, szabadidőmben, emellett, még jut másra is.

2021. júl. 31. 16:49
 23/35 anonim ***** válasza:
75%
23: És gondolom fortranban írod. Idióta.
2021. júl. 31. 16:52
 24/35 anonim ***** válasza:

Amúgy azt sem értem miért lesz ciki lassan az Angular?

Oké, hogy vannak újabb keretrendszerek, oké, hogy React láz van manapság, oké, hogy az Angular csak SPA-k készítésére jó, ettől függetlenül miért is lesz ciki?

Mert a "csak"-on kívül még ütős érveket nem nagyon hallottam.

Nyilván azt is tudjuk, hogy aki nem Angularban fejleszt, annak az Angular sz?r :D Ismerjük ezt is. De ez még mindig nem érv számomra.

2021. júl. 31. 17:03
 25/35 anonim ***** válasza:
51%
25: Annak lesz érdekes a "trendeket követni", aki állást keres. Nyilván te "be vagy kövesedve" a stabil kis pozidba 12 éve, de valaki, aki mondjuk jövőre keres állást, neki a jövőre megjelenő álláshirdetésben levőket kell teljesíteni. Ha ez épp React, akkor azt, ha valami más, akkor azt. Ott pisloghatsz szépen, hogy "dehát perfekt vagyok COBOL-ból", senkit nem fog érdekelni. Érted már?
2021. júl. 31. 17:09
 26/35 anonim ***** válasza:
33%

"Nyilván te "be vagy kövesedve" a stabil kis pozidba 12 éve, de valaki, aki mondjuk jövőre keres állást, neki a jövőre megjelenő álláshirdetésben levőket kell teljesíteni."

Tudod, ahogy már említettem is, a programfejlesztésnek rengeteg területe van és ahogy bizonyos területek újak, expandálódnak, még forrnak kifelé, úgy vannak területek, ahol a változások lassabb ütemben következnek be. A változásoknak ezen túl, anyagi vonzata is szokott lenni. Ez egy olyan területen, mint a WEB hamar megtérülhet, de más területeken egy kisebb változtatás magával ránthat egy sor egyéb dolgot. Ha az a terület eszközigényes, szellemi tőkeigényes, akkor a változás lehetősége is csípőből el lesz utasítva, hacsak nincs számottevő hozadéka.

2021. júl. 31. 17:16
 27/35 anonim ***** válasza:
0%

22: Azért én megnéznék egy "rendes" "független" statisztikát pl. eladott darabszámból. És akkor olyanokat is vegyünk bele, hogy azonos vezérlővel szerelt mosógépek (milliós darabszámok), az ABS-ek, EBS-ek, klímák, légzsákok stb. több millió több tízmillió eladott darab. Ezek leginkább ASM, C, C++-ban kerülnek fejlesztésre a mai napig. Az, hogy pár tízezer web portál esetén használnak valami mást az egy külön szegmense az "IT"-nek és a programozásnak. Csak ma a "web" a látványos. De ezen kívül is van világ. Ami oldalt linkeltél eléggé "web" központú.

De nézhetek olyat, hogy pl. banki rendszerek, milyen programnyelven mennyi pénz mozog (pl. számlavezetés, átutalás) ezt is lehetne nézni, és meglepően a többek által lenézett COBOL itt eléggé élenjár, mert rengeteg amerikai nagy banknál még mindig COBOL-ban van a számlavezető rendszer.

Az első GPS műholdak (itt is több százmillió felhasználó) fedélzeti szoftverei Fortranban készültek (erről olvastam korábban egy cikket), egy pár éve olvastam, hogy mostmár C++-ban van megírva (a forrást sajnos nem találom, de ha meglesz linkelem). Mobil telefon bázisállomás szoftverek (szintén százmilliós felhasználói számmal) első sorban C++, kisebb részt ASM.

Ha ezeket hozzá számoljuk még mindig a C és C++ a legtöbbet "használt" nyelv. A többi az "pótcselekvés" vagy a web kiszolgálása. Ahol szintén azért van ennyi nyelv, mert a fejlesztők képtelenek megtanulni a C++-t, mert nehéz nekik (ld. eredeti kérdés) és ki kell találni valami olyan nyelvet amiben egy C++-ra képtelen fejlesztő is képes valami "eredmény félét" felmutatni.

2021. júl. 31. 17:34
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
28: Viszont olyan területet kell választani, ahol érvényesülni tudsz. Nyilván ha van 60 webfejlesztős álláshirdetés és 4 C++, akkor tök jó ha c++ -ban fejlesztessz, de ott sokkal élesebb konkurencia lesz arra a 4 állásra, és nem a féléves junior tudást fogja egyik cég sem választani.
2021. júl. 31. 17:38
 29/35 SIDLER22 ***** válasza:
75%

A programozáshoz kell egyfajta gondolkodás. Olyan gondolkodás ami ahhoz hasonló ami a matekhoz kell. Én azt mondom, a programozásban nincs sok matek, de gondolatmeneti szinten hasonló hozzá.

Én például nagyon rossz voltam matekból. Majdnem megbuktam. Többször próbáltam már elsajátítani egy-egy programnyelvet, de egyszerűen ránézek a kódra és rosszul leszek. Hiába tanulgatom a metódusokat meg egyebeket. Ha meglátok egyben egy programot azt se tudom mi micsoda.

13 éves korom óta infóval foglalkozok.

Szereltem már szét meg össze komplett laptopokat a nulláról.

Windows legapróbb részeihez is értek.

Hardwerek működésével is foglalkozok.

Perifériák főbb tulajdonságait is ismerem.

DarkWeb és Kriptovaluták működésének 70-80%-át is tudom.

Debian szervereket szoktam alap szinten konfigurálni (illetve most tervezek áttérni Debian-ra napi használatra is).

Még a programnyelvekről is tudok mindent, hogy melyik melyikből épült ki. Milyen szintek vannak. Melyik mire jó és hol használják, de ha magát a kódot megnézem akkor teljesen elveszek.

Pedig már csomószor meg akartam tanulni egy nyelvet, hogy végre én is elkészíthessem azokat a dolgokat amiket elképzeltem, de a megvalósítás sose ment.

Szóval kell hozzá egyfajta logika. Én nekem ezért nehéz a programozás.

2021. júl. 31. 18:20
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
#29 Mindannyian különbözünk, máshoz értünk. És ez így van jól.
2021. júl. 31. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!