Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozást csak azoknak...

Programozást csak azoknak érdemes elkezdeni akik imádják csinálni?

Figyelt kérdés

Érdemes e ilyen esetben elkezdeni?

Negatívumok:

1.Nem imádom csinálni, de elvagyok vele

2.Ha választani kell akkor ezt választom, más szakma még ennyire sem érdekel.

3.Egyrészt a pénz motivál hogy csináljam, de nem csak az

4.Nincsenek saját projekt ötleteim,pedig az még jobban motiválna.

5.Néha felidegesít ha nem tudok egy problémát megoldani.

Pozitívumok:

1. Imádom a folyamatos sikerélményeket (ez motivál még a pénz mellett)

2. Ha belemélyedek akkor órákig le tud kötni, úgy hogy észre se veszem hogy letelt az idő.

3. Nem nyugszok meg amíg egy problémát meg nem oldok

4. Szeretek segíteni az embereknek (ha pl azt követelik hogy írjak meg nekik egy programot), vagy oldjak meg egy problémát, szívesen segítek és örömmel tölt el ha segíthettem

Már próbáltam a programozást, de nem volt elég motivációm hozzá, talán azért mert teljesen egyedül tanultam mindent. Ha elkezdem akkor az igaz hogy majd minden szabadidőmet a programozásnak kell szenteljem?

Nem otthonülős fajta vagyok, szeretem járni a várost és a barátaimmal csavarogni, így nem akarok lemondani ezekről.

2021. ápr. 4. 13:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem úgy hangzik, téged alapvetően érdekel ez és szívesen foglalkoznál vele, csak kicsit talán megijesztenek a sztereotípiák hogy a programozók magányos emberek és az egész napjukat és az éjjeleiket is a kód bűvöletében töltik, ez viszont egyáltalán nem igaz. A programozás nagyon is kooperatív tevékenység, gyakorlatilag 99% hogy együtt kell dolgoznod másokkal, összhangban kell tartanotok a munkátokat, fel kell osztani a taskokat, segíteni kell egymást stb. A legtöbb programozó teljesen normális ember, csak éppenséggel ez a szakmája. Persze jó programozó nem abból lesz, aki a munkaidő végével maga mögött hagyja az egészet, kell az az egészséges érdeklődés, tanulni akarás stb, de ehhez nem kell minden órádat neki szentelni. Egyébként meg ezerféle munkakörben el lehet helyezkedni az iparban, nem csak fejlesztőként. Lehetsz tesztelő, project manager, business analyst, designer, sysadmin, devops, meg tudom is én mennyi minden még.
2021. ápr. 16. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!