Érdemes ezért elkezdeni a programozást?
Attól függ mit értesz sikeres alatt.
2020. jún. 20. 11:50
Nem. Ahhoz tehetség is kell.
2020. jún. 20. 12:11
Nekem ez egy 'nincs jobb ötletem' szerű karrier választásnak tűnik, ami általában nem szokott bejönni. Mármint nyilván kezdheted tanulni, mert sokkal jobb, mintha semmit nem csinálnál, de én azt javaslom közben szorgalmasan próbálj ki új dolgokat hátha valami meg is tetszik.
2020. jún. 20. 12:15
Elsősorban azon múlik, hogy van-e érzéked hozzá. Legfontosabb a logikus gondolkodás.
2020. jún. 20. 12:22
Ha az a célod, hogy el tudj helyezkedni és 5-6 év múlva seniorként legyen egy 4-600 ezer forintos nettó fizetésed, ahhoz nem kell semmi extra.
Nem te leszel az új Jon Skeet, de egy normális életszínvonal fenntartásához bőven elég ez is.
Ha komolyabb céljaid vannak, akkor meg azért nyilván többet is kell tenni.
2020. jún. 20. 12:27
Persze érdemes. De a programozás is olyan, mint az orvos. Egész életedben tanulni kell. Nem elég a munkában foglalkoznod. Otthon is kell vele, nagyon sokat. Láthatod mennyire fejlődik a technológia. Lépést kell vele tartanod vagy egy idő után kiesel.
2020. jún. 20. 13:03
IT -n belül is sok minden van, nem csak programozás. ÜZelti vonal, adatelemzés, projektmenedzsment, analízis, aztán programozáson belül is számtalan más, front és backend terén egyaránt, UX/UI, web, vállalatirányítási rendszerek, millió lehetőség.
Szerintem válassz egy általános szakot, mérnökinfó vagy gazdinfó és nézd meg a lehetőségeidet, mert nem csak programozó van, és igen vagy nem. Ennél milliószor árnyaltabb a helyzet! A fizetések meg midnen téren jók.
2020. jún. 20. 13:26
8/29 A kérdező kommentje:
Egy átlagon felüli fizetés a célom és hogy azt csináljam amit úgymond szeretek. Sokféle munkát kipróbáltam már több év alatt, de semmi sem fogott meg úgy hogy "hú ez az álom munkám" . Számítógépen dolgozni mindig is szerettem. Családban mindig én voltam az aki a problémákat megoldja. Nem élek halok érte de szívesen csinálom. Sokkal szívesebben mint egy betanított gyári munkát vagy bármi mást. Persze ha hatalmas céljaid vannak akkor biztos hogy az egész életed és szabadidőd is a programozásról szól.
9/29 A kérdező kommentje:
Hogy miért pont a programozást választottam? Azért mert legtöbb anyag erről van fenn neten és teljesen ingyen lehet tanulni.Többi IT szakmáról nem sokat tudok. És azért is pont ezt mert érdekes valami sajátot alkotni és megparancsolni neki hogy mit és hogyan csináljon.
Az emberek többsége is mást akar csinálni, mint a betanított munka. Valaki meg a betanított munkát szereti, mert nem kell gondolkoznod nem vagy időhöz kötve csak annyi, hogy a napi "legyártott mennyiség" legyen meg és utána pipa. Kevesebb nekik a stressz, mint azoknak akiknek végig gondolkozni kell, határidőket betartani stb.
Rengeteg infos munka van nem csak a programozás és ahogy írták programozason belül is ezeregy lehetőség.
2020. jún. 20. 14:23
Kapcsolódó kérdések: