Nem mondhatom azt, hogy annyira de annyira imádom ezt csinálni, de szeretem.. sem azt hogy túlságosan érdekel,de ha összegzek minden szakmát akkor arra jutok hogy a számítógép áll a legközelebb hozzám. Ugyanúgy a pénz is motivál, a családomnak jó életet akarok biztosítani. Így is lehetek sikeres programozó?
Ugyannyi anyagot találsz a többi dologról is. De sehol se fogják azt elfogadni, hogy 'én a netről tanultam'. Legtöbb helyre képzettség kell. Legalább egy bsc.
2020. jún. 20. 14:24
12/29 anonim válasza:
#11 Sajnos sok helyen valóban még mindig ott tartanak, hogy papír nélkül szóba sem állnak veled, de egyre több cégnél kezdenek rájönni, hogy a diploma és a szakmai tudás között semmilyen összefüggés nincs, legalábbis Magyarországon.
2020. jún. 20. 14:25
13/29 anonim válasza:
Igen. De ha van két jelentkező, aki ugyanolyan tudáson van akkor azt veszik fel akinek végzettsége is van belőle. Na meg bootcamp és öntanulással sose éred el azt a szintet, mint aki egyetemet is végzett. Ez egyértelmű szerintem. Másrészt az emberek úgy is a munka során tanulják meg a programozást is úgy igazából.
2020. jún. 20. 15:39
14/29 anonim válasza:
"Na meg bootcamp és öntanulással sose éred el azt a szintet, mint aki egyetemet is végzett."
Ezzel nem értek egyet. Egyetemen én gyakorlatilag nulla használható tudásra tettem szert. Az első teljes munkaidős állásomig minden hasznos tudást magamtól szedtem össze. Ez persze csak egy alap volt, a többi a munkám során jött.
2020. jún. 20. 15:47
15/29 anonim válasza:
"Na meg bootcamp és öntanulással sose éred el azt a szintet, mint aki egyetemet is végzett. Ez egyértelmű szerintem. "
Ezzel én sem értek egyet. Az egyetemen semmi csoda nem történik. Aki azt hiszi igen, az nem járt soha, szerintem. Sok töltelék, nulla gyakorlatiasság. Vizsgák-felejtés-vizsgák-felejtés, ez az egyetem. 3 után biztosan mondhatom, hogy nem ért semmit! Minden, ami tényleg számít, azt a gyakorlatban tanultam meg, és ez elérhető akárkinek, bootcamp ide vagy egyetem oda.
2020. jún. 20. 16:06
16/29 anonim válasza:
Csak az felejt aki úgy készült, hogy na most vizsga előtt 1 héttel vagy zh előtt 1 nappal rátanulok és jó lesz a 2-es is csak legyen meg. Vagy fogom a puskát és majd kiirogatom. A szaktársai 95% ilyen volt.. Ha folyamatosan tanulsz az Egyetem mellett, beszerzed az ajánlott irodalmakat, elolvasod, tanulmányozod, tanulod azokat is az egyetemi jegyzetek mellett és folyamatosan bejársz az előadásokra (amiket rengetegen kihagynak, mert ugyebár az nem kötelező a legtöbb helyen), a gyakorlatokra és a laborokra is akkor használható tudást fogsz kapni mellé, főleg ha még magadtól is tanulsz és saját projeckteket is csinálsz mellette ... Főleg, ha még belépsz egyetemen belül különböző csapatokba pl formula student, evo.. stb. Ezeket egy bootcamp sem fogja megadni neked. Mellesleg rengeteg hasznos tudást ad az Egyetem, amiket sehol máshol nem fogsz megtanulni. Most felmehetsz a netre, rengeteg oktató videót és leírásokat is találtam különböző témákban, Youtube-on és egyéb oldalakon, de a nagy részükben hülyeségeket beszélnek ... amit az egyetemen leadnak anyagot az valid tudást ad és nem informál félre, mint egyes helyek ... De Ti tudjátok.
2020. jún. 20. 16:36
17/29 anonim válasza:
:DDDDDDDD Értjük. Sok erőt, energiát és pénzt fektettél bele a suliba és validálnod kell magadnak, hogy megérte. Értjük. OKé, megírom, hogy megérte, hogy megnyugodj, hogy nem pocsékoltál el éveket az életedből, hogy aztán pont addig juss, amíg akárki más, negyed ennyi befektetéssel. Ügyes vagy! Gratulálok!
2020. jún. 20. 16:39
18/29 anonim válasza:
De ott van a duális képzés is, vagy partnerkapcsolatok az egyetemnek, mehetsz erasmusra, TDK-t csinálhatsz, kutató munkákat végezhetsz. használhatsz bármit az egyetemen, a laborokban...stb. Amit otthon nem fogsz tudni, mert egyszerűen arra nem lenne pénzed, hogy mondjuk Ipari robot karokat, vagy 3D-s kamerákat vásárolj, hogy azzal csinálj valamit vagy PLC, pneumatikus berendezéseket... minden eszköz ami az egyetemen van az a hallgatók számára elérhető ... tanulni akarni is kell, nem csak elvégezni ;)
19/29 anonim válasza:
17: Nem értetted meg amit mondtam. Te azt mondtad semmit nem ér. Azért, mert nem tanulni jártál oda, hanem csak, hogy meglegyen. ;). Más meg tanulni megy. ;)
20/29 anonim válasza:
#16 Jártam egyetemre, és köszönő viszonyban sem volt azzal, amit te írsz. Amit mi tanultunk, annak vagy semmi köze nem volt az informatikához (pl. minden évben volt legalább egy közgázos tárgy), vagy elavult, vagy használhatatlan elméleti anyag volt. Ezeket nyugodtan el lehet felejteni vizsga után. Nagyjából 10 éve dolgozom, de soha semmire nem volt szükségem, amit egyetemen tanítottak. Ellenben a programozást, amivel ma is foglalkozom, kb. egy hello world szinten tanították meg, de még ezt is sikerült úgy, hogy a fél évfolyamot meghúzták belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!