Az igaz, hogy a szoftverfejlesztők időbeosztása viszonylag laza?
Aki szabadúszó annak laza.
Mondjuk munkától függ, de ha okosan vállalja a határidőt akkor "lazulhat".
Én mindig rászámolok 1 hetet az elejét magnyomom kicsit és a vége felé már lazább az időbeosztás.
A cégekről nem tudok nyilatkozni.
Nos én most is az vagyok, de előtte cégnél is dolgoztam.
Azt hogy rövid vagy hosszú távon jó e sztem nem lehet általánosítani.
Én nem bántam meg és nem megyek vissza céghez.
Jól elvagyok így hosszútávon is.
#19:
Kicsit kifordítanám, amit írtál:
>Nem tudsz nagy projecteken vagy komolyabb dolgokon dolgozni
A 15 éve tákolt "enterprise" szoftvert a maga 100000+ kódsorával... hát szerintem ezeken senki se szeret igazán dolgozni. Legalábbis én biztosan nem, meg az a néhány ember, akivel eddig beszéltem erröl, szintén nem rajong ezekért.
>technológiába is lemarad az ember
Ez szerintem pont fordítva van. Ha kis, pár hónapos projekten dolgozol, általában megengedheted magadnak, hogy a legújabb csilli-villi technológiát/libet/frameworköt/akármit használd. Nagy cégek általában konzervatívak, ami az új technológiákat illeti. Mondok egy személyes példát: 5 évvel ezelödt dolgoztam egy nagy multinál. Akkoriban a ClearCase nevü szoftvert használtuk verziókövetésre, ami már akkor elavultnak számított. Volt egy olyan törekvés, hogy átálljunk gitre, amikor én felmondtam kb 4 évvel ezelött, akkor kezdödtek meg az átállási munkálatok. A sors úgy hozta, hogy most egy haverom dolgozik ugyanabban a csapatban, amiben anno én dolgoztam. Néhány hete sikerült részlegesen átállni gitre, most folyik a csapat átképzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!