Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az igaz, hogy a szoftverfejles...

Az igaz, hogy a szoftverfejlesztők időbeosztása viszonylag laza?

Figyelt kérdés
Tehát például teljes munkaidőbe vannak bejelenetve, de nem mind a 8 órát programozással töltik ez igaz? Gondolom attól is függ mennyi programoznivaló van, illetve gondolom kisebb szönetek is vannak hogy ne egész nap a gép előtt üljenek.

2021. febr. 6. 22:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Szoftverfejlesztésben, programozásban nem igazán nézik azt, hogy Te 8 órát dolgozol vagy sem - ez nem olyan, mint a gyárba, hogy mikor bemész lehúzod a kártyát, mikor kimész lehúzod a kártyát és számolja az idődet, a túlórádat stb... A lényeg, hogy kész legyen a megadott időre a feladat. :)
2021. febr. 6. 23:53
 12/28 anonim ***** válasza:
Jaja leadasi héten nyugodtan úgy valasztod ki a napi 12 óra munkát ahogy akarod.
2021. febr. 7. 08:51
 13/28 anonim ***** válasza:
Én ahol dolgoztam 3 évig nem voltak panaszok a sok munkára, egészen laza volt. 9ig bementem, 7,5 8 óra ledolgozva és mentünk is haza. Néha volt 4 5 óra túlóra, de az ritkán fordult elő. 4 fejlesztő volt a cégben, valamikor kevesebb.
2021. febr. 7. 11:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Aki szabadúszó annak laza.

Mondjuk munkától függ, de ha okosan vállalja a határidőt akkor "lazulhat".

Én mindig rászámolok 1 hetet az elejét magnyomom kicsit és a vége felé már lazább az időbeosztás.

A cégekről nem tudok nyilatkozni.

2021. febr. 7. 11:57
 15/28 anonim ***** válasza:
72%
Aki szabad úszó pont, hogy kevesebb a szabad ideje, hiszen magának termeli a pénzt. :) hogyha egy feladattal kész vagy már keresed az újat.
2021. febr. 7. 12:00
 16/28 anonim ***** válasza:

Te szabadúszó vagy?

2021. febr. 7. 12:25
 17/28 anonim ***** válasza:
Voltam. De a freelancer csak rövid távon jó, hogyha egyedül vagy végig. Vagy fejlődsz tovább és belekezdesz normális cégbe és veszel fel alkalmazottakat vagy nem tudod életed végééig csinálni. Mondjuk egy cégnél se vagy 2-3 évig tovább, hiszen ez nem az a szakma ahol egy vállalathoz elmész és onnan mész nyugdíjba:)
2021. febr. 7. 13:09
 18/28 anonim ***** válasza:

Nos én most is az vagyok, de előtte cégnél is dolgoztam.

Azt hogy rövid vagy hosszú távon jó e sztem nem lehet általánosítani.

Én nem bántam meg és nem megyek vissza céghez.

Jól elvagyok így hosszútávon is.

2021. febr. 7. 13:37
 19/28 anonim ***** válasza:
Persze lehet csinálni, de korlátozva vagy. Nem tudsz nagy projecteken vagy komolyabb dolgokon dolgozni és a technológiába is lemarad az ember így. Mondjuk az előnye h magad főnöke vagy. :)
2021. febr. 7. 13:48
 20/28 anonim ***** válasza:
96%

#19:

Kicsit kifordítanám, amit írtál:

>Nem tudsz nagy projecteken vagy komolyabb dolgokon dolgozni

A 15 éve tákolt "enterprise" szoftvert a maga 100000+ kódsorával... hát szerintem ezeken senki se szeret igazán dolgozni. Legalábbis én biztosan nem, meg az a néhány ember, akivel eddig beszéltem erröl, szintén nem rajong ezekért.

>technológiába is lemarad az ember

Ez szerintem pont fordítva van. Ha kis, pár hónapos projekten dolgozol, általában megengedheted magadnak, hogy a legújabb csilli-villi technológiát/libet/frameworköt/akármit használd. Nagy cégek általában konzervatívak, ami az új technológiákat illeti. Mondok egy személyes példát: 5 évvel ezelödt dolgoztam egy nagy multinál. Akkoriban a ClearCase nevü szoftvert használtuk verziókövetésre, ami már akkor elavultnak számított. Volt egy olyan törekvés, hogy átálljunk gitre, amikor én felmondtam kb 4 évvel ezelött, akkor kezdödtek meg az átállási munkálatok. A sors úgy hozta, hogy most egy haverom dolgozik ugyanabban a csapatban, amiben anno én dolgoztam. Néhány hete sikerült részlegesen átállni gitre, most folyik a csapat átképzése.

2021. febr. 7. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!