Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az igaz, hogy a szoftverfejles...

Az igaz, hogy a szoftverfejlesztők időbeosztása viszonylag laza?

Figyelt kérdés
Tehát például teljes munkaidőbe vannak bejelenetve, de nem mind a 8 órát programozással töltik ez igaz? Gondolom attól is függ mennyi programoznivaló van, illetve gondolom kisebb szönetek is vannak hogy ne egész nap a gép előtt üljenek.

2021. febr. 6. 22:22
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem programozással, vannak meetingek is.
2021. febr. 6. 22:26
 2/28 A kérdező kommentje:
#1 Az pontosan mit takar?
2021. febr. 6. 22:32
 3/28 anonim ***** válasza:
91%
Igen, a napi 8 óra munkaidőt, + 4 óra túlórát javarészt akármikor ledolgozhatják.
2021. febr. 6. 22:32
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: a meeting az a művelet, melynek során összeül a csoport, a vezető, esetleg a menedzser meg a megrendelő, és egymást mondják el mindennek, hogy miért baromság, amit kéne csinálni.
2021. febr. 6. 22:38
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Még nem találkoztam ol,an programozóval, aki csak 8 órát dolgozott volna, viszknt jellemzően majdnem mind későn kezd, szóval 10 előtt kevesen kezdenek dolgozni, de 19 előtt kevesen is fejezik be.
2021. febr. 6. 22:47
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én dolgozok (kis cég ~10 fő) szerintem szinte senkise dolgozik 8 órát. Egyik tag olyan 6 órát van benn, abból még vonjuk le a kaja időt szóval jó az 5 óra munkának (jegyezzük meg nem is fizeti túl ez a cég az embereket). Most home officeba meg huhúúú. Volt hogy végig aludtam 1-2 pénteket. Persze az is igaz hogy van hogy éjfélig csinálom mert érdekel az adot téma stb. De a lényeg hogy amíg irodába voltunk addig a törzs idő volt közelető, tehát 10 re beérni és 4 ig maradni. Home officeba meg ez nem nagyon ellenőrizhető, de nem is eröltetnek semmi ilyen random hívást vagy akármit. Amíg látszik, hogy haladsz addig nincs gond. Heti szinten meg van nálam 3 meeting olyan 2-3 óra összidővel többi fejlesztés.
2021. febr. 6. 22:57
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Még előző vagyok (6 os). Persze amúgy fel lehet állni a géptől. Van aki ezt meg is teszi, méri is az időt aztán sétálgat 45 percenként 15 öt. De van hogy csak úgy leugrunk reggelizni vagy délután akárhova. Nem nagyon faggatak. Amíg a munkádra nincs panasz nem lihegnek a nyakadba itt.
2021. febr. 6. 23:01
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Jó oka van annak, hogy nem programozóként dolgozok. A végzettségem megvan hozzá, tanulmányaim alatt jártam országos verseny döntőjében is, sőt, később több versenyt meg is nyertem.

De válaszúthoz érkeztem. Ha a programozói pályát választom, akkor nagyjából két fajta munkahely között kell döntenem:

1. Kis sufnicég, jórészt unalmas, repetitív munkákkal, hatalmas lazasággal, és alacsony fizetéssel.

2. Nagy cég, mesés fizetéssel, ugyanakkor embertelen munkaidővel, és állandó túlhajszoltsággal.

Egyikben sem láttam olyan jövőt, amilyenben szívesen élnék. Így végül rendszergazda lettem, és egyáltalán nem bánom. Szeretek programozni, kedvtelésből mind a mai napig csinálom, de örülök neki, hogy nem azt választottam, így legalább van életem és szabadidőm.

2021. febr. 6. 23:12
 9/28 anonim ***** válasza:
35%
Attól függ milyen jó vagy és mennyi a feladat. Lehet, hogy valaki egy feladaton 8 órát ül, de lehet Te 1 óra alatt megcsinálod... Ha nincs más dolgod, mert például agilis fejlesztés van, akkor ennyi volt a munkád. A pénzt megkapod, aztán majd köv periodusban csinálod a többit. :)
2021. febr. 6. 23:51
 10/28 anonim ***** válasza:
41%
Pont emiatt laza sok fejlesztőnek a programozás és pont emiatt látsz olyanokat youtube-on, hogy 10 órára beérkezik, még elmegy kajálni, 11 kor elkezdi a melót, 1 kor megy ebédelni, utána leugrik kondizni, majd 3-ra visszaér, dolgozik 2 órát és megy haza. Mert Ő negyedannyi idő alatt megcsinálja, mint más. Nem is zaklatják ezeket az emberek. :)
2021. febr. 6. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!