Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudnék dátumhoz számokat...

Hogy tudnék dátumhoz számokat rendelni, majd ezeket visszakérdezni?

Figyelt kérdés
C# programozásban az lenne a feladat, hogy minden megadott dátumra (listában tároltam ezeket) 5-5 random számot rendeljek, úgy, hogy nem ismétlődhetnek. A random számok generálását meg tudtam csinálni, csak az a rész homályos, hogy hogyan tudnám ezeket a dátumokhoz kötni.

2021. jan. 13. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Prog.hu, stackoverflow.com
2021. jan. 13. 21:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem látom, hogy azt írtam volna, hogy légyszíves írjatok linkeket...Ennyi erővel minden kérdésre írd be, hogy google.hu.
2021. jan. 13. 22:23
 3/8 anonim válasza:

Nem mondom, hogy ez a megoldás, de egy ötlet.

Két dimenziós tömb, minden eleme egy másik, 6 elemű tömböt tárol, ebből az első a dátum, a többi 5 pedig a számok. Ha nem gondolod jónak, mondd, és gondolkodom még.

2021. jan. 13. 22:30
 4/8 anonim válasza:
Vagy, mivel most jutott eszembe, hogy a C# objektum orientált, simán írhatsz egy osztályt, aminek attribútuma egy dátum és egy inteket tároló lista (korlátozhatod 5 elemre).
2021. jan. 13. 22:39
 5/8 A kérdező kommentje:

"Vagy, mivel most jutott eszembe, hogy a C# objektum orientált, simán írhatsz egy osztályt, aminek attribútuma egy dátum és egy inteket tároló lista (korlátozhatod 5 elemre)."

Köszönöm a választ! Ez lesz a megoldás. :)

2021. jan. 13. 23:13
 6/8 anonim válasza:
Szívesen!
2021. jan. 14. 03:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha fixen 5 szám van, akkor nem kell lista (/egyéb collect ion), hanem elég egy olyan osztály aminek van 5 int mezoje vagy tulajdonsága. Vagy esetleg csak egy sima tuple(int, int, int, int, int)
2021. jan. 14. 05:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem szoktam szísárpozni, de szerintem a Dictionary pont jó erre. [link]
2021. jan. 14. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!