Megoldást keresnék a Windows 10 2 legirritálóbb visszakérdezésein?
1)
Az egyik az, mikor másoláskor vagy törléskor megkérdezi, hogy biztosan törlöm aztán ugyanannál, hogy rendszergazda törölheti (mikor rendszergazda van belépve) és még harmadjára is valamit kitalál.
2)
Mikor elindítok egy .exe-t és rákérdez, hogy elindítom-e (ez nagyon frusztráló és a Windows 7-nél nem volt ilyen, pedig ott is be volt kapcsolva közepesre UAC)
Ez a két dologra jól jönne valami gyógyír.
Köszönöm!
Jaja felesleges, had fusson minden rendszergazdaként, legalább szabadon fertőzhetnek a vírusok.
Linuxnál külön meg kell adni, hogy rendszergazdaként futtatsz valamit és folyton be kell gépelned a jelszavad. Örülj, hogy itt csak egy igen/nem kérdés van.
Vedd kissebre az uac-ot:
Én csak azt nem értem, hogy a rendszer miért nem jegyzi meg azt, hogyha már egyszer engedélyeztem.
De ez annyira nem is fontos, inkább az a fontosabb, hogy a fájlműveletekkor mindig visszakérdez. ha legalább csak ezt meg lehetne oldani már, az siker. Az első nem is fontos, csak a 2-es pont!
Ha nem rendszerfájlokat akarsz bizgerálni, hanem mondjuk a saját mappádba dolgozol bele, akkor nem kér megerősítést. Ha azon kívül gyártasz mappát, akkor esetleg ellenőrizd le, hogy a 'Felhasználók' (angolul ugye 'Users') csoportnak van-e írás joga az adott mappára és ha nincs, akkor adj neki. Utána többet nem fog kérdezősködni a Windows az adott mappával kapcsolatosan.
Miért kell a user-nek jogot adni a mappára? Azért mert hiába vagy rendszergazda, alapból csak sima user jogaid vannak, amíg nem engedélyezed egy adott programnak, hogy futhat rendszergazdaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!