Van értelme el menni 2 éves szoftverfejlesztői tanfolyamra?
Nem.
De az elinduláshoz elég lehet.
A tanfolyamok nem tartanak két évig.
A felsőfokú szakképzés, ha komolyan veszed, akkor megéri.
A két éves tanfolyan valószínüleg technikumi, iskolarendszerű képzés. Igen lehet esély elsajátítani, de azért ne úgy menj oda, hogy " Majd ők megmondják", próbálj előre tanulni. Ami megy megy, ami meg nem, azt igyekezz ott megtanulni.
Vége van a "fél év alatt egy szakma" okj-knek.
Ha OKJ bizonyítványra vágysz és/vagy van időd bőven, akkor mindenképpen érdemes elmenni egy ilyen képzésre!
Ha viszont CSAK programozni szeretnél megtanulni, akkor NE MENJ!
Ugyanis amit ott megtanulnál, az minden fent van Youtube-on full ingyen, talán jobban is elmagyarázzák a youtuberek, mint a legtöbb "tanár".
És ki sem kell mozdulnod a lakásból és egy forintot sem kell fizetned.
De lehet kombinálni is a dolgokat. Tanfolyamról jön a bizonyítvány, netről, youtube-ról meg a tanulás :)
Egyébként a legtöbb OKJ-s programozó tanár, annyit sem tud, mint egy okosabb diák. Tapasztaltam! Most végeztem el egy 2 éves szoftverfejlesztő képzést, egy igazi kutyakomédia volt. Amikor a diák tanítja a tanárt, az valahol ciki én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!