Szoftverfejlesztőként van értelme az MSC-nek? Számít ez bizonyos cégeknél a szakmai előrelépés során? Esetleg több fizetést adnak érte, mint ha csak BSC diplomával rendelkeznék?
Van ahol számít és van ahol igen.
A BSc alap tudást ad, az MSc-n azért jóval specifikusabb területeket lehet érinteni.
A gyakorlatban nem. Pont a gyakorlat miatt. Azt a 2 évet inkább töltsd azzal, hogy szerzel 2 év szakmai tapasztalatot. Ha már biztosan állsz a lábadon, lehet levelezőn bohóckodni + papírokért, biztos van ahol jobban megfizetik.
Én 2 helyen jártam eddig, mindkét helyen volt rá nem egy példa, hogy MSc-vel kevesebb bért kapott valaki, pont amiért juniornak lett felvéve a tapasztalat hiánya miatt. Idővel biztos számít, de az első 2-5 évben nem.
Meg különbem is minek pazarolnád az idődet egy magyar egyetemi képzésre, mintha bárki komolyan venné...
Én egy amerikai multi magyar kirendeltségén dolgozom. Itt előmenetel szempontjából fontos az Msc, mert enélkül csak a legalsó officer posztot töltheted be, nem lehetsz csoportvezető. A fizetésed kevesebb lesz az elején a tapasztalat hiánya miatt, de az előléptetésekhez szükséges minimum munkaviszony két évvel kevesebb az Msc-s fejlesztőknek.
Előtte viszont egy 50 fős magyar cégnél voltam, ott kb. senkit nem érdekelt a papír.
Ezt azért nem jelenteném így ki, MSc-n pont, hogy már vannak értelmes dolgok.
Elosztott rendszerek, vagy mesterséges intelligencia, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!