Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki tud normális dokumentác...

Valaki tud normális dokumentációt a Windows.h-hoz?

Figyelt kérdés

C++-t tanulok magamtól, és most szeretném normálisan megtanulni a Windows.h-t, de nem találok rendes dokumentációt hozzá.

A videóanyagok mind ilyenek: https://www.youtube.com/watch?v=MAlSjtxy5ak

Semmit nem lehet belőlük érteni, semmit nem magyaráznak el a részletekből, minden csak ennyi, hogy "ezt írd ide, mert ha nem, akkor nem lesz jó". A Microsoft dokumentációját is olvastam, és AZ SEM JÓ! [link] Ez alapján próbáltam, nem lett jó. Bemásoltam a dokumentációban szereplő kódot és nem működik. Ilyenkor én csinálok valamit rosszul, vagy a dokumentáció rossz? Feltételezem, az előbbi, de akkor mit kellene csinálnom? Le kellene töltenem valamit? Csak mert ezt sem írják az elején. Illetve ennyit: When you run the installer, make sure that the Desktop development with C++ workload is checked. Don't worry if you didn't install this workload when you installed Visual Studio.

De ez nekem megvan. Akkor most mi a baj? Mindent úgy csinálok, ahogy írják, mégsem jó.

2020. dec. 3. 15:22
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
És már órák óta emiatt böngészem a netet, de semmit nem találok.
2020. dec. 3. 15:24
 2/23 anonim ***** válasza:
39%

Üdvözöllek a Microsoft csodálatos világában!

Nem újdonság, hogy amit írnak, az nem működik, van, hogy több éves a leírás, és azalatt változtattak valamit, ami miatt az a példa már nem működik.

Egyébként a hibaüzenet sokat segíthet a hiba pontos felderítésében.

2020. dec. 3. 15:24
 3/23 A kérdező kommentje:
#2 Igen, a hibaüzenetet is néztem, és az volt a baj, hogy nem volt valami deklarálva. De honnan a francból kellene tudnom, hogy hogyan kell deklarálni, ha a dokumentáció le sem írja? Mivel nem sima változóról van szó, hanem ezekkel a HWND, DWORD meg istentudja mikkel. Pontosan most szeretném megtanulni, de ha nem találok semmi érdemleges oktatóanyagot...
2020. dec. 3. 15:26
 4/23 anonim ***** válasza:
79%

Próbálj ebből kiindulni:

[link]

2020. dec. 3. 15:30
 5/23 anonim ***** válasza:
39%

Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked? Nem muszáj valamit csinálnod, mert most éppen mindenki ennek a "mestere"...

A leírtakból az derül csak ki, hogy te 1-2 nap alatt szeretnéd megtanulni a Windows programozását. Már eleve hülyeség olyat is írni, hogy szeretném a "Windows.h"-t megtanulni? Mit akarsz? Megtanulni? Hogyan? Bemagolod? Basz.ki... :-)

Miért nem próbálsz írni elsőbb egy egyszerű programot, láthatóan a Windows GUI érdekel, akkor pl.:

[link]

Itt minden csodálatosan le is van írva, de ha egyes részeit mégsem érted, azokra is rá kell keresni a Google-ban, vagy a Stackoverflow oldalain és kész!

Jaaa az alapvető dolog a programozásban, hogy érezz valami belső motivációt az új dolgok megismerése iránt, ne pedig azt várd, hogy ezt annó kiszoptad anyuci tőgyeiből, vagy az idétlen YouTube videoktól!

2020. dec. 3. 15:40
 6/23 anonim ***** válasza:
54%

"honnan a francból kellene tudnom, hogy hogyan kell deklarálni"

Mit?

"hanem ezekkel a HWND, DWORD meg istentudja mikkel"

A dokumentáció nem oktatóanyag. Ahhoz, hogy hasznát lásd, szükséges a nyelvnek a készség szintű ismerete, illetve a használt technikával sem árt legalább alapszinten tisztában lenni. Jelen esetben nem árt tudni, hogy C-ben (is) lehet saját adattípusokat létrehozni, és bizonyos körülmények között ezeket szokás használni, függetlenül attól, hogy egy másik, natív adattípus is ugyanazt takarja. Tipikus példája a DWORD. Aminek egyébként eléggé beszédes a neve, némi informatikaelméleti ismeret (és alapszintű angol nyelvtudás) birtokábak könnyű rájönni, hogy ez bizony a duplaszó. Double Word -> DWORD. Hogy mi a duplaszó? Erre sem árt emlékezni az infomatikai alapokból: az adat, illetve adattárolás mértékegységei: bit, bájt, stb, stb. És van egy olyan fogalom, hogy szó. Egy szó 2 bájtot jelent. Egy duplaszó pedig 4 bájtot. Azaz ez egy 32 bites előjel nélküli egész érték. (Ami egyébként a Windows.h-ban van definiálva, nem árt néha a .h fájlokba is belenézni, sok esetben maga a .h fájl egy dokumentáció is!) Hogy miért nem unsigned log int? Egyrészt hagyományból: a Windows API kezdetektől fogva ezeket az adattípusokat használta. Másrészt pedig: elméletileg a C nyelv beépített adattípusai architektúrától függően változhatnak. A DWORD nem. Az mindig a 32 bites előjel nélküli egészet jelenti.

Mellékesen: a keresőt használva is rengeteg kérdésre választ kaphatsz! Pl. beírod, hogy dword, és az első találat kaidja a választ. :)

2020. dec. 3. 15:46
 7/23 anonim ***** válasza:
77%
Ami pedig a "tananyagot" illeti: régen létezett egy "Könnyű a Windowst programozni!?" című könyv. Kissé már elavult, hiszen még a 16 bites Windowst taglalja, viszont nagyon jól, részletesen leírja a WinAPI használatát, méghozzá magyarul. Lesznek apróbb eltérések, amik már 32 bites rendszeren máshogy vannak, de ettől függetlenül ha ragaszkodsz a magyar nyelvhez, és az alapos, szájbarágós leíráshoz, én ezt tudom ajánlani. Piszok olcsón már hozzá lehet jutni: [link]
2020. dec. 3. 15:49
 8/23 anonim ***** válasza:
58%

#5 "Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked?"

Ezt inkább tőled kellene megkérdezni. Mert másoknak segíteni, tanácsot adni te bizony nem tudsz.

A kérdezőnek meg egyáltalán nem biztos, hogy nincs rá érzéke. Senki nem született zseniként. Lehet, hogy neki csak egy kezdő löket kell. Te viszont az eddigi "munkásságodat" elnézve menthetetlen vagy.

2020. dec. 3. 15:50
 9/23 A kérdező kommentje:

#5 Eddig pontosan ezt a programot próbáltam megírni több-kevesebb sikerrel.

"Mellékesen: a keresőt használva is rengeteg kérdésre választ kaphatsz! Pl. beírod, hogy dword, és az első találat kaidja a választ. :)"

Már megvolt, a DWORD csak egy random példa volt.

Viszont a linket köszönöm, mivel a kérdésemre eddig csak ez volt válasz.

"Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked? Nem muszáj valamit csinálnod, mert most éppen mindenki ennek a "mestere"..."

Hidd el, van hozzá érzékem :) közel 4 éve programozok hobbiból, és eddig az összes projektemet meg tudtam valósítani, amit szerettem volna. És nem tudom, honnan veszed, hogy csak azért szeretném megtanulni, mert ennek bárki is a mestere. Igen, érdekel a Windows GUI. És?

2020. dec. 3. 15:57
 10/23 anonim ***** válasza:
44%

9#

Személyeskedés = vesztettél

Kópé

2020. dec. 3. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!