Valaki tud normális dokumentációt a Windows.h-hoz?
C++-t tanulok magamtól, és most szeretném normálisan megtanulni a Windows.h-t, de nem találok rendes dokumentációt hozzá.
A videóanyagok mind ilyenek: https://www.youtube.com/watch?v=MAlSjtxy5ak
Semmit nem lehet belőlük érteni, semmit nem magyaráznak el a részletekből, minden csak ennyi, hogy "ezt írd ide, mert ha nem, akkor nem lesz jó". A Microsoft dokumentációját is olvastam, és AZ SEM JÓ! [link] Ez alapján próbáltam, nem lett jó. Bemásoltam a dokumentációban szereplő kódot és nem működik. Ilyenkor én csinálok valamit rosszul, vagy a dokumentáció rossz? Feltételezem, az előbbi, de akkor mit kellene csinálnom? Le kellene töltenem valamit? Csak mert ezt sem írják az elején. Illetve ennyit: When you run the installer, make sure that the Desktop development with C++ workload is checked. Don't worry if you didn't install this workload when you installed Visual Studio.
De ez nekem megvan. Akkor most mi a baj? Mindent úgy csinálok, ahogy írják, mégsem jó.
Üdvözöllek a Microsoft csodálatos világában!
Nem újdonság, hogy amit írnak, az nem működik, van, hogy több éves a leírás, és azalatt változtattak valamit, ami miatt az a példa már nem működik.
Egyébként a hibaüzenet sokat segíthet a hiba pontos felderítésében.
Próbálj ebből kiindulni:
Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked? Nem muszáj valamit csinálnod, mert most éppen mindenki ennek a "mestere"...
A leírtakból az derül csak ki, hogy te 1-2 nap alatt szeretnéd megtanulni a Windows programozását. Már eleve hülyeség olyat is írni, hogy szeretném a "Windows.h"-t megtanulni? Mit akarsz? Megtanulni? Hogyan? Bemagolod? Basz.ki... :-)
Miért nem próbálsz írni elsőbb egy egyszerű programot, láthatóan a Windows GUI érdekel, akkor pl.:
Itt minden csodálatosan le is van írva, de ha egyes részeit mégsem érted, azokra is rá kell keresni a Google-ban, vagy a Stackoverflow oldalain és kész!
Jaaa az alapvető dolog a programozásban, hogy érezz valami belső motivációt az új dolgok megismerése iránt, ne pedig azt várd, hogy ezt annó kiszoptad anyuci tőgyeiből, vagy az idétlen YouTube videoktól!
"honnan a francból kellene tudnom, hogy hogyan kell deklarálni"
Mit?
"hanem ezekkel a HWND, DWORD meg istentudja mikkel"
A dokumentáció nem oktatóanyag. Ahhoz, hogy hasznát lásd, szükséges a nyelvnek a készség szintű ismerete, illetve a használt technikával sem árt legalább alapszinten tisztában lenni. Jelen esetben nem árt tudni, hogy C-ben (is) lehet saját adattípusokat létrehozni, és bizonyos körülmények között ezeket szokás használni, függetlenül attól, hogy egy másik, natív adattípus is ugyanazt takarja. Tipikus példája a DWORD. Aminek egyébként eléggé beszédes a neve, némi informatikaelméleti ismeret (és alapszintű angol nyelvtudás) birtokábak könnyű rájönni, hogy ez bizony a duplaszó. Double Word -> DWORD. Hogy mi a duplaszó? Erre sem árt emlékezni az infomatikai alapokból: az adat, illetve adattárolás mértékegységei: bit, bájt, stb, stb. És van egy olyan fogalom, hogy szó. Egy szó 2 bájtot jelent. Egy duplaszó pedig 4 bájtot. Azaz ez egy 32 bites előjel nélküli egész érték. (Ami egyébként a Windows.h-ban van definiálva, nem árt néha a .h fájlokba is belenézni, sok esetben maga a .h fájl egy dokumentáció is!) Hogy miért nem unsigned log int? Egyrészt hagyományból: a Windows API kezdetektől fogva ezeket az adattípusokat használta. Másrészt pedig: elméletileg a C nyelv beépített adattípusai architektúrától függően változhatnak. A DWORD nem. Az mindig a 32 bites előjel nélküli egészet jelenti.
Mellékesen: a keresőt használva is rengeteg kérdésre választ kaphatsz! Pl. beírod, hogy dword, és az első találat kaidja a választ. :)
#5 "Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked?"
Ezt inkább tőled kellene megkérdezni. Mert másoknak segíteni, tanácsot adni te bizony nem tudsz.
A kérdezőnek meg egyáltalán nem biztos, hogy nincs rá érzéke. Senki nem született zseniként. Lehet, hogy neki csak egy kezdő löket kell. Te viszont az eddigi "munkásságodat" elnézve menthetetlen vagy.
#5 Eddig pontosan ezt a programot próbáltam megírni több-kevesebb sikerrel.
"Mellékesen: a keresőt használva is rengeteg kérdésre választ kaphatsz! Pl. beírod, hogy dword, és az első találat kaidja a választ. :)"
Már megvolt, a DWORD csak egy random példa volt.
Viszont a linket köszönöm, mivel a kérdésemre eddig csak ez volt válasz.
"Miért nem foglalkozol olyan dolgokkal, amikhez van érzéked? Nem muszáj valamit csinálnod, mert most éppen mindenki ennek a "mestere"..."
Hidd el, van hozzá érzékem :) közel 4 éve programozok hobbiból, és eddig az összes projektemet meg tudtam valósítani, amit szerettem volna. És nem tudom, honnan veszed, hogy csak azért szeretném megtanulni, mert ennek bárki is a mestere. Igen, érdekel a Windows GUI. És?
9#
Személyeskedés = vesztettél
Kópé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!