Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a lényege az Adapter...

Mi a lényege az Adapter design pattern-nek?

Figyelt kérdés

Érdekesség ezzel kapcsolatban egy személyes sztori. Egyik állásinterjún kérdezték még annak idején, szinte pont ugyanezt szóban. Hogy kereken fogalmazzam meg a lényegét. Nem tudtam, és nem is vettek fel emiatt egy gyakornoki(!) állásra.

Tehát nem Senior, nem Medior, és még csak nem is Junior fejlesztői állás volt, hanem egy gyakornoki - bruttó 800 forintos órabérért, Budapesten. Ráadásul ez még ugye akkor volt mielőtt beütött a covid válság, most már még rosszabb a piac kezdőknek, még jobban megválogatják kit vesznek fel.

Nyilván nem válaszolhattam azt, hogy majd küldök egy linket, vagy ajánlok egy könyvet amit olvass el ha érdekel. Válaszolnom kellett volna a kérdésre, amit nem tudtam, ezért köszönték majd értesítenek..

Lássuk, a ti tudásotok vajon megér-e bruttó 800 forintot óránként. Ti mit válaszolnátok?

2020. nov. 5. 17:50
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
0%
Az Nftv. tartalmazza a szakmai gyakorlat fogalmát, melynek értelmében szakmai gyakorlatnak minősül a felsőoktatási szakképzésben, alap-, mester- és osztatlan képzésben, külső gyakorlóhelyen vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen teljesítendő részben önálló hallgatói tevékenység. Fenti fogalmat a Korm. rendelet pontosítja, így szakmai gyakorlatnak minősül a képzésnek azon része, amely a felsőoktatási szakképzés, az alapképzési, a mesterképzési szakképzési és kimeneti követelményeiben meghatározott időtartamban a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen és munkakörben lehetőséget nyújt a megszerzett tudás és a gyakorlati készségek együttes alkalmazására, az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolására, a munkahely és munkafolyamatok megismerésére, a szakmai kompetenciák gyakorlására.
2020. dec. 9. 00:36
 32/41 anonim ***** válasza:
60%

Ezt nem tudom minek másoltad ide. Senki se kérte az nftvből a szakmai gyakorlat meghatározását.

Ahogy mondtam:

A szakmai gyakorlat nem Egyenlő a gyakornoki állással. Nem is értem a szakmai gyakorlat, hogy jött egyáltalán képbe.

Neked nem kéne alkoholt innod.

2020. dec. 9. 00:48
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

"Ahogy mondtam:

A szakmai gyakorlat nem Egyenlő a gyakornoki állással. "

Senkit nem érdekelnek a baromságaid. Olvass, tanulj:

Gyakornok jelentése

A gyakornokok a szakmai tanulási folyamatuk részeként vagy közvetlenül a végzettség megszerzése után munkát végeznek, gyakorlatot szereznek azon a területen, ahol el szeretnék indítani a karrierüket.

2020. dec. 9. 07:00
 34/41 anonim ***** válasza:
93%

"Senkit nem érdekelnek a baromságaid. Olvass, tanulj."

Senkit nem érdekelnek a baromságaid. Menj és tapasztald meg a való világot magad, ahelyett hogy az nftv-t másolgatnád.

2020. dec. 9. 08:31
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy valaki ennyire buta legyen.. Miért olyan nehéz megérteni, hogy a szakmai gyakorlat nem egyenlő a gyakornoki állással?

A szakmai gyakorlat alatt az Rgyetem és a cég között létre jön szerződés. A szakmai gyakorlat egy kötelező "tantárgy". Teljesítése nélkül nem tudsz végezni. A gyakornoki állásnak pedig nincs köze, az Egyetemhez. Anélkül is mehetsz, hogy diplomád lenne, de nappali tagozaton is, de csak diák munkába, levelezőn pedig teljes állasként. Szakmai gyakorlat alatt például nincs adó abból amit kapsz, mert nem éri el azt az összeget. Gyakornoki állasnál havi fizud van, rendesen be vagy jelentve, fizetik a tb-t utánad és szja is van.

Nem olyan nehéz ezt agyilag felfogni. De még mindig nem értem hogy keverted ide a szakmai gyakorlatot.....

2020. dec. 9. 11:51
 36/41 anonim ***** válasza:
0%

"A gyakornoki állásnak pedig nincs köze, az Egyetemhez."

35: Buta vagy, de kitartó. Rossz kombináció.

gyakornok (főnév)

Személy, aki egy üzletben, hivatalban, tevékenységben (egy ideig többnyire fizetés nélkül) gyakorolja magát.

------------

Ingyen dolgozom: ez így rendben van?

Gyakornoknak csak az tekinthető, akinek a szakmai tapasztalatra szükség van a diploma megszerzéséhez, hivatalosan a lediplomázott fiatalok már pályakezdő munkavállalónak minősülnének. A törvény szerint pedig a gyakornoki idő első hat hetét nem kell kifizetni, azoknak, akik hallgatói munkaszerződés keretében mennek szakmai gyakorlatra, nekik az ezen felül eltöltött időre pedig legalább a heti minimálbér 15 százalékát ki kellene fizetni.

-----------

A Magyarországon államilag elismert felsőoktatási intézmények hallgatói a szakmai gyakorlatukat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) szerinti hallgatói munkaszerződés keretében végzik – a köznyelvben ezt nevezzük gyakornoki foglalkoztatásnak, melyre a tipikus munkaviszonytól eltérő szabályok és jogszabályok vonatkoznak – olvasható a munkajog.hu-n.

A gyakornoki foglalkoztatást első lépésben el kell határolni a diákmunkától és az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonytól.

Hallgatói munkaszerződés keretében történő munkavégzés (gyakornoki foglalkoztatás)

Térjünk rá a gyakornoki foglalkoztatásra, vagyis a hallgatói szerződés keretében történő munkavégzés szabályaira, amit az Nftv. 44. §-a tartalmaz. E szerint a hallgató két formában végezhet hallgatói munkaszerződés alapján munkát:

1. duális képzés ideje alatt külső gyakorlóhelyen, a képzési program keretében, illetve a képzés részeként megszervezett szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés során az intézményben, az intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben vagy külső gyakorlóhelyen,

2. a képzési programhoz közvetlenül nem kapcsolódóan a felsőoktatási intézményben vagy a felsőoktatási intézmény által létrehozott gazdálkodó szervezetben.

2020. dec. 9. 13:27
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem Egyenlő a gyakornoki állás a szakmai gyakorlattal.
2020. dec. 9. 13:29
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

Nálad, de hát, az kit érdekel?

Jogodban áll hülyének lenni és annak maradni is.

2020. dec. 9. 13:33
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

"35: Buta vagy, de kitartó. Rossz kombináció."

Pontosan jól jellemezted magadat, de még a listába tenném, hogy idegbeteg. Amikor rájössz, hogy egyszerűen nincs igazad, és ez több válaszod alapján elmondható, hogy mindig így van, akkor elkezdessz káromkodni és privát üzenetben másolat szidni. Eléggé sok baj van a buksidban. Már nem egyszer járattad le magad. A szavahihetőséged 0 ezen a fórumon. Nem is értem miért erőlködsz.

2020. dec. 9. 13:36
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
#36 Király. Akkor most menj el a Telekomhoz, a Morgan Stanley-hez, Lufthansa-hoz, meg még pár céghez akik nagy létszámban foglalkoztatnak hallgatókat és kérdezd meg, hogy szerintük mit jelent a gyakornoki munka, illetve hogyan zajlik a szakmai gyakorlat letöltése. Meg fogsz lepődni. Az, hogy minden érvedet törvénycikkelyek meg random állásportálokról összeollózott hirdetések alkotják csak azt bizonyítja, amit mindenki amúgy is tud: Az ég világon semmi közöd nincs a való élethez, semmi első kézből vett tapasztalatod nincs abban, amiről hadoválsz.
2020. dec. 9. 14:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!