Mit tanácsolnátok, hogyan tovább? (Lehetőleg valóban szakmabeliek válaszoljanak)
Most végeztem el az egyetemet proginfó szakon, ezen kívül van egy másik - szintén BSc - diplomám. A szakmai tapasztalatom kimerül a két hónapos kötelező gyakorlatban bizonyos okokból...
Tudásomat - főleg a tapasztalat hiánya miatt - a velem kb egy szintre tehető mezőnyben olyan közepesnek/átlagosnak mondanám.
A kérdés az, hogy hogy kellene bekerülni valahogyan a szakmába?
Azt látom, hogy junior pozikból nincs sok és most tapasztalat nélkül kb szart érsz, hiába lenne benned lehetőség.
Gyakornokság a hallgatói jogviszony hiánya miatt nem opció, bár éppen egy MSc jelentkezés megoldhatná, de nem tudom megéri-e.
Van-e bármi mód, hogy az álláskeresésemet meg tudjam támogatni?
Ha amúgy megteheted anyagilag, hogy elmész MSc-re, akkor jelentkezz mindenképpen.
Közben add be MINDENHOVÁ a CV-det, gyakornoknak meg juniornak is.
A lényeg, hogy lehúzz valahol, bárhol 1-1.5 évet.
Amúgy az egyetem arra is jó, hogy kiépíts valami networköt. Egy csomó állás ajánlások útján töltödik be, szóval ismerkedj szakmabeliekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!