Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a lényege az Adapter...

Mi a lényege az Adapter design pattern-nek?

Figyelt kérdés

Érdekesség ezzel kapcsolatban egy személyes sztori. Egyik állásinterjún kérdezték még annak idején, szinte pont ugyanezt szóban. Hogy kereken fogalmazzam meg a lényegét. Nem tudtam, és nem is vettek fel emiatt egy gyakornoki(!) állásra.

Tehát nem Senior, nem Medior, és még csak nem is Junior fejlesztői állás volt, hanem egy gyakornoki - bruttó 800 forintos órabérért, Budapesten. Ráadásul ez még ugye akkor volt mielőtt beütött a covid válság, most már még rosszabb a piac kezdőknek, még jobban megválogatják kit vesznek fel.

Nyilván nem válaszolhattam azt, hogy majd küldök egy linket, vagy ajánlok egy könyvet amit olvass el ha érdekel. Válaszolnom kellett volna a kérdésre, amit nem tudtam, ezért köszönték majd értesítenek..

Lássuk, a ti tudásotok vajon megér-e bruttó 800 forintot óránként. Ti mit válaszolnátok?

2020. nov. 5. 17:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

@18:

"Te biztos, hogy nem keresel nettó másfél millát. Ezt meséld a rakparti csöveseknek, ne itt."

[link]

Na, akkor most köpj fel és állj alá te kis lúzer.

"800 az meg nem is csúnya, legalábbis egy gyakornoknak."

Mi ez az ótvar ostobaság ami a kibugyborékol a szádon? A kétezres évek közepén jártam egyetemre, és már akkor jóval ezer forint felett volt DIÁKMUNKÁRA az órabér ahol programozni kellet. Te hol élsz, istenverte kő alól nem jöttél ki 20 éve?

2020. dec. 8. 20:56
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

"A kétezres évek közepén jártam egyetemre, és már akkor jóval ezer forint felett volt DIÁKMUNKÁRA az órabér ahol programozni kellet."

A diákmunka alkalmi meló, azért fizet jobban, meg azért, mert ott valóban dolgozni kell. A gyakornoki státusz teljesen más. Egy gyakornok tanul és nem dolgozik. Tudod hova jártál te? Ingyenkonyhára, nem egyetemre.

A payslipedet mutasd, zokni,

ne egy banki szart.

2020. dec. 8. 21:08
 23/41 anonim ***** válasza:
64%
Fejezzétek már abba! K_baszott szánalmas, amit leműveltek!
2020. dec. 8. 21:22
 24/41 anonim ***** válasza:

"A payslipedet mutasd, zokni,"

Ez egy payslip the szerencsétlen, RÁ VAN ÍRVA. :D

2020. dec. 8. 21:36
 25/41 anonim ***** válasza:

20:

Megfelel az a törvényeknek, nagyon is:

"Jó eséllyel komolyabban veszik a tanulók oktatását a gyakorlatot igazoló helyek, mivel törvényben meghatározták, ha nem is túl sokat, de fizetést kell adni a szakmai gyakorlatukat töltő fiataloknak – olvasható a penzcentrum.hu-n. A portál szerint ha valamiért úgyis fizet a munkáltató, valószínűleg jobban is értékeli a teljesítményt, ugyanakkor a minőségi gyakorlati tanításra így sincs biztosíték.

A felsőoktatásban tanulókkal a munkáltató hallgatói munkaszerződést köt, de csak akkor köteles fizetni, ha a gyakorlat egybefüggő, és legalább 6 hétig tart vagy duális képzési idő alatt történik. A hallgatónak hetente legalább a minimálbér 15 százalékát meg kell kapnia. Értelemszerűen, így havi szinten a minimálbér 60 százaléka, 76 ezer 500 forint illeti meg."

Ez 478 Ft/óra.

2020. dec. 8. 22:13
 26/41 anonim ***** válasza:

"Megfelel az a törvényeknek, nagyon is:"

Húha öreg. Legalább a válaszom óta utánanézhettél volna, hogy mennyi a minimálbér óradíja. 926Ft/ó. Ez egyáltalán nem 800. No, de mindegy. Nem a pár száz forinton múlik igazából, de mutatja azt, hogy mennyire tévesen adsz meg információkat, ahogy a többi válaszodban is.

2020. dec. 8. 22:40
 27/41 anonim ***** válasza:

"A felsőoktatásban tanulókkal a munkáltató hallgatói munkaszerződést köt,"

Hallgatói munkaszerződést csak szakmai gyakorlat ideje alatt tudnak kötni.

2020. dec. 8. 22:41
 28/41 anonim ***** válasza:

25:

De a szakmai gyakorlat nem egyenlő a gyakornoki állással. A 15% az a minimum, amit adni kell. Általában többet adnak. Én egy multinál voltam gyakorlaton és teljes bérbe fizettek, pedig semmit se kellett csinálni. Ültem, tanultam, jártam az üzemet, jegyzeteltem, kérdeztem, néha besegítettem. A szakmai gyakorlatot nem kell halál komolyan venni, nem is fognak rád bízni semmi olyat...

2020. dec. 8. 22:44
 29/41 anonim ***** válasza:
0%

"Húha öreg. Legalább a válaszom óta utánanézhettél volna, hogy mennyi a minimálbér óradíja. 926Ft/ó. Ez egyáltalán nem 800. No, de mindegy. Nem a pár száz forinton múlik igazából, de mutatja azt, hogy mennyire tévesen adsz meg információkat, "

A minimálbér 926/óra, írod. Ennek a 60 %-a jár, ha jár. Az 556 Ft/óra. Hát ennyit arról, hogy ki ad meg téves infókat.

2020. dec. 8. 23:17
 30/41 anonim ***** válasza:
Szakmai gyakorlatra és nem gyakornokra. A szakmai gyakorlat nem ekvivalens a gyakornoki állással. Gyakornoki állással nem hallgatói szerződésed van, hanem munkaszerződésed. Jogi alapokat nem tanultál az Egyetemen? Elég baj.
2020. dec. 8. 23:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!