Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Vajon miért nem tudok elhelyez...

Vajon miért nem tudok elhelyezkedni szoftverfejlesztőként már 1 éve? Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Ugyan a saját nevemen van a GitHub-om, de privátban akár linkelném, ahogy a LinkedIn-t is, vagy akár feladatot is oldanék meg.

Miért nem tudok vajon elhelyezkedni ezzel?

Kifejezetten a kódolás érdekel, ha "coding monkey", az se baj.

2020. júl. 20. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
egy hiba megvan. És ha így csinálsz állásinterjún az rossz pont. Egyből rávágsz valamit egy kérdésre és utána esetleg belátod, hogy nem is annyira volt igazad. Erre oda kell figyelni. És ez általában nem "csak" szakmai kérdeseknél fog kiderülni. Egy szoftver fejlesztő esetén ez egy végzetes hiba tud lenni, hogy előbb cselekszik és utána gondolkodik. Ebben a szakmában fordítva kell, előbb gondolkodik az ember végig gondolja mit és hogyan és utána megvalósítja. Van egy kollégám néha órákat ül a gép előtt egyetlen egy sort se ír be, nézeget forrásokat, doksikat, utána 10 perc alatt megírja a rutint. Egyszer leteszteltük és még így is ő volt a gyorsabb, kevesebb hiba volt a kódjában és hatékonyabb is volt. A beírom - hú nem jó - javítom - még mindig nem jó - ez egyre rosszabb - jajj ez már nagyon rossz - Jó kezdjük előlről nem jó stratégia. És aki rutinos interjúztató egy két ilyenből ezt kiszúrja. Én az első ilyen után mondom a jelöltnek, hogy "figyelj, van időnk ne kapkodj, gondold végig" ha ezek után is rávágja ami először eszébe jut és az nem jó akkor megköszönöm a részvételt... Voltam egy cégnél még kezdő koromban, az egyik első kérdés az volt, "ha tudod, hogy egy szög szinusza 0,6 mennyi a koszinusza?" rávágtam, hogy ehhez kéne egy számológép mert nincs nálam, a felvételiztető adott egy ceruzát és egy papírlapot ez is elég hozzá nem kell más. Majd azért egy kis segítséggel megoldottam a feladatot (oda PIC programozónak jelentkeztem). Évek múlva jöttem rá, hogy ez egy igen ravaszul megfogalmazott kérdés és ezzel lemérték, hogy milyen a gondolkodás módom. Sajnos oda nem vettek fel végül. Kb. a tizedik hasonló kérdés után kaptam egy kódot, amiről annyit kellett megmondjam, hogy mit csinál. Aztán tovább nem jutottam. Ismerős akit végül felvettek mondta, hogy a 2. kör úgy nézett ki, hogy egy egyszerű feladatot kellett leprogramozni úgy, hogy a végén me kellett indokolnia, hogy mit miért úgy oldott meg. Nyilván cégrőlcégre változik ez, hogy hogyan interjúztatnak de ezek alapvető fogások.
2020. aug. 27. 18:55
 62/82 anonim ***** válasza:

Bocs amikor ítam a válasz nem láttam a 18:46-os és 18:49-es válaszodat. Ez még az azt megelőzőre vonatkozik.

Igen a programozás valahol "műveszet" is, de sokszor nem tudunk válogatni.

2020. aug. 27. 19:00
 63/82 A kérdező kommentje:

Most ezt arra írtad, hogy az or helyett vagyot írtam?

Csak kicsit összezavarodtam. :)

2020. aug. 27. 19:26
 64/82 anonim ***** válasza:
kérdező 19:26: pl. arra igen. És tényleg nem azért, hogy csesztesselk, de ma marha nagy verseny van, és ilyeneken buknak dolgok. Hiába mondja mindenki, hogy kevés a fejlesztő és a cégek futnak a jelentkezők után. Ebből annyi igaz, hogy "kevés a JÓ fejlesztő" a rosszból dunát lehet rekeszteni, vagy egyik haverom szavaival annyi van belőlük mint tevesz*ból a sivatagban. Neked pár perc alatt azt kell bebizonyítanod, hogy nem a "rossz fejlesztő" kategóriában vagy, hanem a "jóban". És ezt nehéz. Amikor van 30 potenciális jelölt és kb. 2 napot szán rá az ember, hogy közülük kiválassza azt a 2-3-at akit behív 2. körre (ott már több idő lesz) akkor látható, hogy egy jelöltre átlag 15 perc jut ebben benne van a bemutatkozás, a kávéval/ásványvízzel megkínálunk stb. is. Nagyon kevés idő.
2020. aug. 28. 13:57
 65/82 A kérdező kommentje:

Azóta se jelzett vissza 1 cég se. 30-ból 2 a nyári mérleg.

:(

Mire gondolsz még?

2020. aug. 28. 14:27
 66/82 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Én alapítok veled Start Up-ot szívesen. Ki van még benne?
2020. aug. 28. 14:31
 67/82 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, mit lehetne tenni... Az élethelyzetem alapján nagyon most vagy soha helyzetben vagyok.

Most supportos vagyok, szürkén, megbecsültség nulla, fizetés kevés (és ugye táppénz 0, fizetett szabadság 0), légkör kritikán aluli, munka baromira nem nekem való és utálom is, home office 0 (úgy, hogy heti 2 napot ígértek korábban), az iroda messze van és a legrosszabb a COVID szempontjából, hogy baromira nem vagyok biztonságban itt sem.

Szakmailag a jelenlegi munkahelyemnél és a mellette, hullafáradt aggyal, pihenés helyett tanulásnál az is jobb lenne, ha a semmire felmondanék, felvennék félmillió diákhitel1-et (fogalmam sincs, ilyet lehet-e) és reggeltől-estig tanulnék otthon. Ősszel már megcsináltam (munkanélküli voltam), képes lennék rá.

2020. aug. 28. 19:14
 68/82 anonim ***** válasza:
63%
Ha ennyire nem megy, akkor ne erőltesd. Nem való mindenkinek ez a szakma.
2020. aug. 28. 19:19
 69/82 A kérdező kommentje:

Azért nem való nekem, mert a világgazdasági válság és a kezdőkkel való túltelítődés miatt nem alkalmaznak?

Neked írtam privátban, hogy ugyan indokoljon is, ne csak belém rúgjon még egyet? Az az illető is 4 pipás volt.

Képzeld, ha az állításodat megijdokolnád, azzal segítenél. Bár gondolom ez nem cél.

2020. aug. 28. 19:31
 70/82 anonim ***** válasza:
100%

Egy évvel ezelőtt nem volt semmilyen válság. Sok kezdőnek pedig nem okoz problémát az elhelyezkedés most sem, különben nem lennének kezdők, mind munkanélküli lenne.

Már sokan írtak neked sokféle tanácsot, láthatóan nem mész vele semmire. Most rááldozol mégegy évet az életedből, vagy mi a célod? Ha az alatt sem sikerül, akkor mégegyet és így tovább? Hol az a pont, ameddig még próbálkozol?

2020. aug. 28. 19:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!