Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Vajon miért nem tudok elhelyez...

Vajon miért nem tudok elhelyezkedni szoftverfejlesztőként már 1 éve? Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Ugyan a saját nevemen van a GitHub-om, de privátban akár linkelném, ahogy a LinkedIn-t is, vagy akár feladatot is oldanék meg.

Miért nem tudok vajon elhelyezkedni ezzel?

Kifejezetten a kódolás érdekel, ha "coding monkey", az se baj.

2020. júl. 20. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
"A Python szintaktikája nem szimpatikus, de néha-néha szoktam foglalkozni a nyelvvel." miért nem szimpatikus?
2020. aug. 27. 17:06
 52/82 A kérdező kommentje:

Mert számomra sokkal átláthatatlanabb, mint a C szintaktika.

A C# is sok dolgot tud, sok dologhoz elegendő egy függvényhívás, de legalább a szintaktikáját is átlátom.

De ezek miért fontosak most annyira?

2020. aug. 27. 17:18
 53/82 anonim ***** válasza:

MErt valahol meg kell találni, hogy miért nem vesznek fel. Nekem ilyet mondana valaki egy állásinterjón és programozót keresek akkor elkezdem ezt végig kérdezni.

A C szerinted miben jobb? Mi az ami miatt átláthatóbb?

2020. aug. 27. 17:20
 54/82 A kérdező kommentje:

Interjún nyilván nem ezt mondom. Vagyis nem ezt mondanám, ha valahogy Pythonos interjúra kerülne sor.

A C szintaktika rövidebb, && and helyett, || vagy helyett, i++ stb és nekem a kapcsos zárójelek segítik a megértést, persze vertikálisan, ahogy a C#-ban szokták.

Ha index kell valamire, a C for ciklusa számomra érthetőbb, mint a Python for i in range(len(array))

Persze ez mind szubjektív.

2020. aug. 27. 17:49
 55/82 anonim ***** válasza:

De egy C/C++ állásnál már mondhatsz ilyet. Azért a for ciklus és az index nagyon nem ugyanaz. De miért is a range(len(array)) formát használod? Azért elég sok mindent meg lehet ott adni.

Tehát ha nincs kapcsos zárójel nem látod át a programot? Miben más egy kapcsos zárójel mint egy megfelelő pozícióba tördelés? De az sem mindegy, hogy hogyan teszik ki?

Én ahogy számolom a && és az "and" között egy karakter különbség van a || és az or pontosan egyforma hosszú két karakter mindegyik.

(nem kötözködésként).

Az i++ ban igazad van, de sok esetben pont ezek a rövidítések teszik nehezen olvashatóvá a C kódot.

És talán azért más a C for ciklusa mint a pythonban a for i in ... ciklus mert nagyon más a kettő (pl. a C nem is objektum orientált), másra is szolgál (ha nagyon megnézzük).

2020. aug. 27. 18:06
 56/82 anonim ***** válasza:
Hány interjún vettél részt az elmúlt 1 évben?
2020. aug. 27. 18:17
 57/82 anonim ***** válasza:
WPF már kimegy a divatból.
2020. aug. 27. 18:18
 58/82 A kérdező kommentje:

Mondjuk eléggé lüke vagyok. Szóval || 'or' helyett.

Az volt bennem, hogy nem kell kiírni magát a szót. De ha vagy-ot írok Pythonban, annak nem lesz jó vége. :D

2020. aug. 27. 18:42
 59/82 A kérdező kommentje:

"De egy C/C++ állásnál már mondhatsz ilyet. Azért a for ciklus és az index nagyon nem ugyanaz. De miért is a range(len(array)) formát használod? Azért elég sok mindent meg lehet ott adni."

Hobbiprojektekben C#-ot használok és ott LINQ-val oldok meg kb. minden, gyűjteményt érintő dolgot.

HackerRank-en, illetve tavasszal a beadandókban találkoztam/ok olyannal, ahol végig is megyek a gyűjteményen.

(C++ pl)

személyesen akkor használok

for (string item: items) {} -t, ha csak maguk az elemek kellenek és

for (int i = 0; i < items.size(); ++i) {} -t, ha szükség van az indexükre is, pl. maximumkeresésre kihegyezett feladatoknál sokszor van ilyen. A héten kaptam például olyan feladatot, ahol a tömb indexe reprezentálta az adott dolog ID-ját és azzal kellett visszatérnie a függvénynek.

Ezért "mostam" össze az indexet a for ciklussal.

2020. aug. 27. 18:46
 60/82 A kérdező kommentje:

Nekem akkor se szimpatikus a Python és a hype-ot se értem. Hadd legyen ez ízlések és pofonok!

Azt is szeretem, ha a nyelv erősen típusos (bár azt hiszem a Python lényegében az, és annak is tanultuk, csak épp dinamikus), meg azt is, ha fordítani kell, így a fordító is segíthet hibaüzenetekkel.

De mondom, ízlések és pofonok.

C szintaktika alatt a C szerű nyelvek szintaktikáját értem.

Magát a C-t nem szeretem, mert nagyjából mindenre pointer kell. Bár tanulni jó dolog, sok dolognak a megértését segíti.

2020. aug. 27. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!