Vajon miért nem tudok elhelyezkedni szoftverfejlesztőként már 1 éve? Tudtok tanácsot adni?
Ugyan a saját nevemen van a GitHub-om, de privátban akár linkelném, ahogy a LinkedIn-t is, vagy akár feladatot is oldanék meg.
Miért nem tudok vajon elhelyezkedni ezzel?
Kifejezetten a kódolás érdekel, ha "coding monkey", az se baj.
Mert számomra sokkal átláthatatlanabb, mint a C szintaktika.
A C# is sok dolgot tud, sok dologhoz elegendő egy függvényhívás, de legalább a szintaktikáját is átlátom.
De ezek miért fontosak most annyira?
MErt valahol meg kell találni, hogy miért nem vesznek fel. Nekem ilyet mondana valaki egy állásinterjón és programozót keresek akkor elkezdem ezt végig kérdezni.
A C szerinted miben jobb? Mi az ami miatt átláthatóbb?
Interjún nyilván nem ezt mondom. Vagyis nem ezt mondanám, ha valahogy Pythonos interjúra kerülne sor.
A C szintaktika rövidebb, && and helyett, || vagy helyett, i++ stb és nekem a kapcsos zárójelek segítik a megértést, persze vertikálisan, ahogy a C#-ban szokták.
Ha index kell valamire, a C for ciklusa számomra érthetőbb, mint a Python for i in range(len(array))
Persze ez mind szubjektív.
De egy C/C++ állásnál már mondhatsz ilyet. Azért a for ciklus és az index nagyon nem ugyanaz. De miért is a range(len(array)) formát használod? Azért elég sok mindent meg lehet ott adni.
Tehát ha nincs kapcsos zárójel nem látod át a programot? Miben más egy kapcsos zárójel mint egy megfelelő pozícióba tördelés? De az sem mindegy, hogy hogyan teszik ki?
Én ahogy számolom a && és az "and" között egy karakter különbség van a || és az or pontosan egyforma hosszú két karakter mindegyik.
(nem kötözködésként).
Az i++ ban igazad van, de sok esetben pont ezek a rövidítések teszik nehezen olvashatóvá a C kódot.
És talán azért más a C for ciklusa mint a pythonban a for i in ... ciklus mert nagyon más a kettő (pl. a C nem is objektum orientált), másra is szolgál (ha nagyon megnézzük).
Mondjuk eléggé lüke vagyok. Szóval || 'or' helyett.
Az volt bennem, hogy nem kell kiírni magát a szót. De ha vagy-ot írok Pythonban, annak nem lesz jó vége. :D
"De egy C/C++ állásnál már mondhatsz ilyet. Azért a for ciklus és az index nagyon nem ugyanaz. De miért is a range(len(array)) formát használod? Azért elég sok mindent meg lehet ott adni."
Hobbiprojektekben C#-ot használok és ott LINQ-val oldok meg kb. minden, gyűjteményt érintő dolgot.
HackerRank-en, illetve tavasszal a beadandókban találkoztam/ok olyannal, ahol végig is megyek a gyűjteményen.
(C++ pl)
személyesen akkor használok
for (string item: items) {} -t, ha csak maguk az elemek kellenek és
for (int i = 0; i < items.size(); ++i) {} -t, ha szükség van az indexükre is, pl. maximumkeresésre kihegyezett feladatoknál sokszor van ilyen. A héten kaptam például olyan feladatot, ahol a tömb indexe reprezentálta az adott dolog ID-ját és azzal kellett visszatérnie a függvénynek.
Ezért "mostam" össze az indexet a for ciklussal.
Nekem akkor se szimpatikus a Python és a hype-ot se értem. Hadd legyen ez ízlések és pofonok!
Azt is szeretem, ha a nyelv erősen típusos (bár azt hiszem a Python lényegében az, és annak is tanultuk, csak épp dinamikus), meg azt is, ha fordítani kell, így a fordító is segíthet hibaüzenetekkel.
De mondom, ízlések és pofonok.
C szintaktika alatt a C szerű nyelvek szintaktikáját értem.
Magát a C-t nem szeretem, mert nagyjából mindenre pointer kell. Bár tanulni jó dolog, sok dolognak a megértését segíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!